Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

forum

geen vertrouwen

Eerst een paar dingetjes. Ik heb obesitas en het boeit me niet. Ik heb ontstekingen in mijn gewrichten en ik slaap niet altijd op tijd. Dit is belangrijk voor het verhaal. Ik heb een vriend die we even Bruno leren kennen via mijn beste vriendin Adelaida. We hebben elkaar nog nooit in het echt gezien maar we willen het wel. Bruno maakte altijd opmerkingen over mijn obesitas en mijn slaapritme. Een paar maanden geleden heb ik te maken gehad met sexueel overschrijdend gedrag van een schoolgenoot (19 jaar). Daar maakte hij ook grappen over. Toen raakte ik geïrriteerd want ik zat er wel echt mee. Toen ik nog geen diagnose had (ontstekingen in gewrichten) zou ik afspreken met Adelaida. We zaten toen samen met Bruno in een gesprek en toen vroeg ik aan adelaida of ze wilde uitijken met mijn polsen. We stoeiden altijd. Ze wist dit maar dit was ook beetje een test voor Bruno. Dit was op een donderdag. Die volgende maandag hadden we een gesprek. Ik zit op een visioschool in Rotterdam. In Breda is er ook een en daar zitten ook meervoudige beperkten en blinde kinderen in 1 klas wat in Rotterdam niet zo is. Toen zei Bruno tegen mij dat ik daar ook kon zitten vanwege mijn polsen. Toen ben ik ontploft. Ik zit er sowiso al mee dat ik steeds minder kan. Dat weet hij nog steeds niet. Hij had toen zij excuses aangeboden. Ik heb het vergeven. Een dag later zei ik als hij nog 1 ding zegt over mijn gezondheid dan ga ik hem een week negeren. Hij zei obesitas en toen tyfte ik op. Uiteindelijk ging ik weer praten omdat hij tegen mij ging praten via de telefoon van Adelaida. Hij weet nu wel alles. Het is moeilijk te verbergen als je de hele tijd au zegt. Hij vindt het wel erg maar ik voel geen vriendschap meer zoals ik die bij Adelaida of andere vriendinnen voel. Ik vertrouw hem ook niet meer. Hij weet dat. Wat moet ik nu doen?

Acelya (15) op 23 sep 2022
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Jeannie
  (47)
  23/09/2022
  11:59

  Je bent 14, blind,hebt last van je gewrichten en toch weet je je verhaal in te typen op een volwassen forum en moeten wij gelovendat je dan de antwoorden kunt lezen…

  Ik vertrouw dit zaakje nog minder dan jij deze Bruno.


 • ELLEN
  (1234)
  23/09/2022
  12:46

  Zie reactie JEANNIE.
  Maar degene die dit typpt wil toch blijkbaar een reactie dus hier mijn adviezen.
  A: Gewoon nooit apart afspreken met die Bruno. Geen hele verhalen tegen hem houden.Vriendelijk groeten maar voor de rest negeren. Als hij vraagt is er wat? Dan als antwoord “nee hoor hoezo?: Als hij zegt je doet zo afstandelijk dan zeg je “tja ik zie jou niet als een vriend alleen met familie en vrienden ben ik close”
  Tevens met je polsen en ontstekingen is er goed wat aan te doen dus ga ermee naar de dokter. Ontstekingen komen niet door obesitas dus laat het onderzoeken om zo het probleem te verhelpen.


 • Acelya
  (15)
  23/09/2022
  17:03

  Jeanni ik weet niet of je dit leest maar ik zweer je dat dit waar is. Ik ben 15 niet 14. Wist ik veel dat dit een volwassen forum is. En er bestaat zoiets als spraak om het te lezen. En ik heb niet de hele dag pijn dus ik kan typen. Ellen, bedankt en als we zouden afspreken zou dat met Adelaida zijn. Ze weet ook dat ik dit voel. Ik ben al naar de dokter gegaan . Er is een behandelplan gemaakt maar dat is in Turkije gedaan en niet in Nederland. Nu moeten ik en mijn moeder kijken of dit in nl kan worden gedaan.