Avocado-makreelsalade

Avocado-makreelsalade is een gerecht uit het kookboek Groente! van Niven Kunz, dé groentechef van Nederland. In mei 2017 verschenen bij Kosmos Uitgevers.

 

Ingrediënten avocado-makreelsalade
voor 4 personen
  • 4 avocado’s
  • 200 g komkommer (½ komkommer)
  • 250 g gerookte makreel
  • 80 g crème fraîche
  • 8 takjes koriander, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 limoen
  • peper en zout
  • 1 el wit sesamzaad
Bereiding avocado-makreelsalade
20 minuten
  • Halveer de avocado’s, schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en bewaar de avocadoschillen.
  • Snij 200 gram van de avocado’s in kleine blokjes
  • Doe hetzelfde met de komkommer.
  • Pluk de makreel en meng het visvlees met de crème fraîche en koriander, de geraspte limoenschil en de komkommer- en avocadoblokjes.
  • Breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Presenteer de salade door de avocadoschillen te vullen met het avocado-makreelmengsel en maak af met het sesamzaad.

 

Avocado-makreelsalade uit het boek Groente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *