AMK melding

In Nederland ben je onschuldig tot dat je schuld onomstotelijk is bewezen, tenminste, zo is de bedoeling. Hoe anders is dit als je geheel onschuldig een AMK melding aan je broek krijgt van iemand die totaal gefrustreerd is en zijn of haar gram over jouw rug en die van je onschuldige kinderen wil halen.
In het kort; zoonlief heeft al 3 jaar problemen op de basisschool. Hij kreeg driftbuien, had vaak ruzie met klasgenootjes en schoolgenootjes en gedroeg zich wat vreemd en sociaal onhandig. Thuis geen moeite met hem, dat vooropgesteld. Gesprekken gehad op school, plannen van aanpak gemaakt met beloningssystemen ed. Dit werd door de school echter een paar weken volgehouden en dan verzandde het weer, want ja, teveel werk. Uiteraard word je hier al ouder niet over ge:informeerd. Drie wisselingen van directeur, de laatste kwam een jaar geleden. Een kreng van het zuiverste water. Ouders geven aan: Ze doet wel aardig maar ze is het niet en dit is ook wat heel veel kinderen van haar zeggen. Mijn beide kinderen lopen het liefst met een grote boog om haar heen. Vorig jaar ging het prima met zoon in de klas, hij had een meester met 40 jaar ervaring en die kon met hem lezen en schrijven. Beloningssysteem werd gedaan, woedethermometer etc, ging prima. Na de vakantie was meester met pensioen en juf kwam. Juf houdt niet van jongetjes en zeker niet van jongetjes met gebruiksaanwijzing. Dus de telefoon begon weer te rinkelen met klachten over zoon. Gesprek vlak na de herfstvakantie en ineens kregen wij te horen dat zoon had verteld op school dat papa en mama heel vaak ruzie maken en elkaar dan ook slaan en dat zij ook tegen de kinderen schreeuwen. Absolute onzin! Zoon ontkent overigens dit te hebben gezegd en zegt dat directeur dit uit haar duim zuigt. Directeur dreigde me melding bij AMK. Dit dreigen heeft ze nog drie gesprekken volgehouden en toen hebben wij een klacht over haar ingediend bij het bestuur. Na onze klacht kwam ineens toch de melding bij het AMK. wemelde van de fouten, onwaarheden en tegenstijdigheden en moest overgedaan worden van het AMK. Januari kwamen wij niet opdagen voor een opgedrongen gesprek alweer op school, die dag heeft ze alsnog de melding overnieuw ingediend en werden wij dus overspoeld met allerlei instanties die beschuldigend in je huis willen komen etc.
Ze willen met de kinderen praten want die hebben recht op hun eigen mening. Vanwege zoon hadden wij al contact met jeugdteam en vertelden dat deze wel met de kinderen konden praten en dit dan doorgeven aan amk, maar daar namen ze geen genoegen mee. Eindgesprek gehad, omdat de kinderen niet zijn gehoord is de conclusie (op basis van een niet opgenomen gesprek van directeur met zoon want zoon ontkent dus) dat wij de kinderen uitschelden, slaan en schoppen en dat wij ze verwaarlozen want we zijn niet met de kinderen bij de (VRIJWILLIGE!!!) onderzoeken bij de schoolarts van het GG en GD geweest………
We moeten doorgaan met de ‘hulpverlening’ vanuit het jeugdteam en als dit stagneert worden we zonder pardon overgedragen naar Jeugdzorg.
Een moordenaar komt pas is de bak als zijn schuld onomstotelijk is bewezen en wij zijn schuldig verklaard op basis van een uitspraak van een directeur die niet is na te trekken en die wordt ontkent door mijn zoon.
Voor alle duidelijkheid: wij slaan onze kinderen niet, wij schelden ze niet uit en wij maken ook niet dagelijks knallende ruzie met elkaar en slaan elkaar daar zeker niet bij. Onze kinderen groeien op in een liefdevol veilig gezin en omdat de directeur van de school het niet van ons kan winnen krijgen we dit. (wij geven feedback op fouten die zijn gemaakt door de school en dat kunnen ze niet hebben)
In onze buurt zijn maar twee scholen die samen in één gebouw zitten. Zoon is aangemeld door ons op de andere school en wordt daar geweigerd om onduidelijke redenen. Er is plaats en we staan achter de visie van de school, officieel kunnen ze hem niet weigeren maar ze geven gewoon geen sjoeche meer en weigeren een gesprek erover. Héél Christelijk moet ik zeggen. (het is een interconfessionele school)
Zoon is van de week door directeur over de gang gesleurd omdat hij niet mee wilde lopen toen hij ruzie had met een ander kind (hij krijgt overigens altijd en overal de schuld van) en had de blauwe plekken op zijn arm staan. Een meester, die ook fungeert als gedragsdeskundige had hem ook nog op de grond gesmeten en is bovenop hem gaan zittten. Dat mag blijkbaar allemaal want als je aangifte wilt doen van mishandeling dan is dit niet bewijsbaar want opzet is niet aan te tonen. Maar op basis van 1 uitspraak van een directeur wordt wél mijn hele gezinsleven overhoop gegooid en krijg ik ongewenst bezoek van allerlei beschuldigende instanties die met vingertjes wijzen en je zomaar mogen vertellen dat je je kind slaat en uitscheldt. In wat voor land leven we? Oja, een klacht indienen tegen een directeur heeft ook geen zin, deze is door het bestuur ook ongegrond verklaard. Directeur ontkent alles dus is het niet waar. En een amk melding mogen ze doen. Zoon heeft geen zin meer om naar school te gaan want hij krijgt toch altijd en overal de schuld, ook al heeft hij het niet gedaan. De andere school in de buurt weigert hem dus je staat met je rug tegen de muur. Tips zijn welkom en mensen die invloed hebben in de media ook. Hoe meer dit naar buiten gebracht kan worden hoe liever het mij is. Het is namelijk van de zotte dat dit in Nederland kan gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anne 08-03-2017 11:01
  Aan de hand van dit verhaal kunnen buitenstaanders er weinig van zeggen daar ze slechts 1 kant van het verhaal te horen krijgen.
 • miami 08-03-2017 15:42
  helemaal eens met Anne, elk verhaal heeft 2 kanten.
 • Tina 10-03-2017 01:06
  Kan je niet van school veranderen ? Weet je zeker dat je zoon niet één of ander verhaal heeft opgehangen dat heel deze molen in gang heeft gezet ? Soms kunnen je eigen kinderen dingen zeggen of doen die je helemaal van hen niet verwacht . Probeer dit tot op de bodem uit te zoeken . Het zal nodig zijn . Sterkte !
 • Bull 12-03-2017 09:46
  Direct een door verwijzing halen naar de raad. Die hebben bewijs PLICHT. Zij kunnen jullie naam zuiveren. Niet meer praten met AMK (dit is op vrijwillige basis, weiger je het gesprek; sturen ze je door naar de raad). Via de Raad kun je ook de mishandelingen van jullie zoon op school aankaarten. Maak foto's van de blauwe plekken en houd een logboek bij over wat er gebeurd. Naai zo'n mini geluidsopname apparaat in de kleding van zoon. Kun je niets mee bij een rechter, maar kan je wel laten horen aan de Raad medewerker; zodat ze (en jullie zelf) kunnen horen hoe jullie zoon behandeld word. Ieder kind heeft recht op een fijn en goed gevoel op school, of dat kind nu moeilijk is of niet, of een kind nu zeurende ouders heeft of niet..
 • Loes78 17-03-2017 19:48
  Voorop wie nou wel of niet gelijk heeft het gaat om JOUW ZOON. Het lijkt mij dat u het beste wilt voor u zoon anders doe je ook niet dit verhaal. Ga hiermee naar uw huisarts en doe je verhaal.Wees eerlijk omdat hij/zij je dan wat voor je kind het beste is stappen in kan ondernemen.
 • PIET VERVER 02-04-2017 15:44
  Beste ouder, ouders, ik ben leraar geweest op een mavo, en voelt wel aan wat deze jongen, en zijn vader meemaakt, of mag ik schrijven, doormaakt. Helaas kan ik U, of anderen hier bij helpen maar wil mijn grote zorg uitspreken dat het gedrag van de directeur niet te tolereren is, en vraag mij af of er niet een bestuur is van deze school, of moet ik er van uit gaan dat het bestuur onder één hoedje speelt met de directeur.
 • closer 02-05-2017 13:58
  Ik ga niet eens beginnen over 1 kant van het verhaal ,ik ken helaas het gevoel maar al te goed , hier had ik een ex schoonvader die de directeur van de school waar mijn 2 ling op zat erg goed kende. Via hem had hij melding gemaakt dat ik mijn kinderen zou mishandelen en er zijn hun zelfs dingen in het oor gefluisterd door opa zelf wat ze moesten zeggen. Ze waren toen 6 jaar , in en intriest was dit. Ik moest op school komen en had geen idee wat er was , ik werd naar een kamer gestuurd en daar zaten ze van het AMK , ik had zoiets van wat ???? Ik wist gelijk wie erachter zat en heb geëist dat meneer de directeur ook maar aan het gesprek moest deelnemen. Ik zou hebben bedreigd met messen , opgesloten op hun kamer etc etc...Ik heb gelijk gezegd , ga met mij naar huis en kijk of ik sloten heb bij de slaapkamers ed . Vanuit mijn eigen beweging heb de kinderbescherming ingeschakeld en hun hebben gesprekken met mijn kinderen...Uiteindelijk is meneer de directeur bj school vertrokken uit eigen beweging en hebben de leerkrachten een cursus gehad met hoe ze met deze situaties om moeten gaan , het ligt nu ver achter ons maar het gevoel van onmacht , verdriet , onbegrip en angst kan ik mij nog zo goed herinneren , vecht en laat je niet in de hoek drukken. Slachtofferhulp heeft ooit tegen mij gezegd ,dit soort mensen gooien een net uit maar trekken het om hun zelf heen , heb geduld ...Knuf