Diagnose maakt mijn leven dubbel moeilijk.

Hallo mensen,

Ik ben een jongen van 23 jaar oud en ik heb een probleem wat voor mij dwars en moeilijk maakt in mijn dagelijkse leven.

Ik heb een vorm van autisme (PPD-NOS). En dit maakt mijn dagelijkse leven meer moeilijker dan bij anderen mensen.
Aangezien dat ik een stoornis heb. Kan ik wel communicatief zijn met mensen, ik kan ook belangrijke onderwerpen over praten.

Mijn leven is niet helemaal top zoals de gemiddelde persoon het doet. Ik heb geen groep vrienden zoals andere mensen, maar vijf of zes maximaal. Vooral met mensen een vriendschap opbouwen kost me moeite ermee en zeker met vrouwen. Ik zou weer graag een relatie willen hebben, maar autisme maakt het lastig en vrouwen knappen juist af van autisme. Het is niet dat ik nooit een relatie heb gehad. Eerder had ik een relatie van 3 jaar duren en daarvoor kon ik meerdere vrouwen een relatie krijgen. Alleen niet over nagedacht in die tijd. Vanwege JA autisme.

Ik ben ook bang dat ik door de maatschappij als ´´mongool´´ wordt gezien, omdat ik soms informatie niet kan begrijpen. En wordt ik raar gekeken door anderen waar ik me voor schaam.

Qua werk doe ik geen geweldige werk wat ik graag zou willen doen (ik doe wel een avondopleiding hiernaast). Het ergste vrees ik dat ik nooit zou kunnen functioneren. Geholpen worden door een autisten coach voel ik me een idiote persoon door. Ik geloof dat ik alles kan zonder hulp van mensen. Maar ik ben niet zelfverzekerd en het lukt me niet ook al probeer ik het…

Excuses voor mijn lange tekst en mocht mijn tekst niet helemaal goed zijn getypt. Daar komt, omdat Nederlands niet mijn moedertaal is. Ik spreek vier talen, dat is voor mij verwarrend en moet ik veel over nadenken wat ik moet typen.

Gr Lex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ijsco 05-06-2018 19:08
    Ik vind dat je best veel vrienden hebt en vriendschappen opbouwen kost moeite en vooral met het ander geslacht. Je bent gewoon heel onzeker en gaat al automatisch invullen in het negatieve wat anderen van jou vinden uit onzekerheid. Ik denk dat je gewoon een hele leuke vent bent maar je leven het moeilijker maakt door je onzekerheid. Zoek hulp via huisarts voor je onzekerheid.
  • Doris 09-06-2018 09:07
    Wat een herkenbaar verhaal. Ik zelf heb een zoon van 21 die me hetzelfde verteld. Gelukkig zijn we samen met hulpverlening zijn leven aan t opbouwen en dat gaat op en af maar dat zal herkennen. Toch als moeder blijf ik het gevoel houden dat ook hij ook een vriendin tegenkomt die met zijn probleem om kan gaan. Dus ook voor jou komt er ooit iemand zorg wel dat je steeds onder de mensen gaat blijven.