Echte liefde of een bevlieging?

Waar zal ik eens beginnen…?
Ik heb dus een vriend 6 maanden nu .. we werken bij elkaar op hetzelfde bedrijf..
En vanaf dag 1 voelen we ons tot elkaar aangetrokken..
De eerste paar weken en maand ging eigenlijk erg goed…
Maar er kwamen steeds meer puntjes van irritatie bij kijken…
We werken langs elkaar af en we zien elkaar vrij weinig..
Ook is hij erg geïnteresseerd in games, waar ik een hekel aan heb.. nu zijn we afgelopen maand 1 week op vakantie geweest om tot elkaar toe te groeien..en dat ging harstikke goed… we hadden goede gesprekken en we hadden weer gemeenschap.
Nu terug in nederland lijkt alles weet hetzelfde te zijn..we praten weinig…we zien elkaar weinig ookal wonen we bijna samen…mijn gevoel is weer zoals voor de vakantie…
Mijn vraag is is dit een bevlieging of moet ik door de minpunten heenkijken?
We hebben er overigens veel over gesproken maar op de een of andere manier is het weer zoals van voor af aan.
Wie helpt mij met tips want hij is geen prater.. en ik wil niet met dit rotgevoel rond blijven lopen…
Liefs
P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ijsco 27-06-2018 20:34
  Verliefdheid stopt omdat alles in begin spannend is.Verliefdheid is spanned in het begin en geeft hetzelfde stofjes af zoals fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine.Je voelt je kortom heerlijk en echt verliefd. Maar uiteindelijk verdwijnt de spanning etc dus stopt de verliefdheid en alles tussen jullie goed gaat, verandert het in houden van. En dan begint het moeilijkste gedeelte want tja dan komen de irritaties en ziet men ook de negatieve kanten van de partner etc. Om niet in één sleur te belanden wat tegenwoordig veel mensen belanden door drukke baan en zijn moe als ze thuis zijn. Terwijl het erg belangrijk is om energie juist dan in je relatie te stoppen en samen activiteiten bewust onderneemt of dingen zodat je relatie spannend blijft. Je ziet ook vaak dat mensen die in de 40 zijn stranden in hun relatie. Kinderen zijn meer zelfredzmer en ze krijgen weer wat meer tijd en zien dan dat ze de afgelopen jaren eigenlijk helemaal niet gelukkig waren met hun partner omdat ze door drukte etc. elkaar uit het oog zijn verloren. Kortom zorg dat je goed met elkaar blijft communiceren anders gaat het sowieso fout als je nooit met elkaar goed kan praten en doe af en toe bewust samen iets leuks.
 • Steef 30-06-2018 11:46
  Er is duidelijk al over gepraat. Voor een " relatie" van 6 maanden word er erg weinig toenadering gezocht naar elkaar. Normaal is het extra leuk en spannend in die periode. Je schrijft al precies de punten die he tegen zitten, probeer dit nog eens samen thuis te bespreken, geef nog eens duidelijk aan dat je hier mee zit, luister ook naar hoe hij dingen ziet en voelt en zoek vanaf daar een middenweg uit. Succes, hoor graag hoe dat gegaan is.
 • P. 01-07-2018 21:38
  '@ijsco Dankjewel voor je uitleg en de wijze woorden! Maar waarom hebben we dit al na 6 maanden? Het kan aan ons werk liggen we werken op hetzelfde bedrijf en we hebben daar veel werkstress ... waardoor ik veel moe ben en vaak op de bank beland... We moeten misschien nog meer ondernemen! Nogmaals dankjewel
 • P. 01-07-2018 21:41
  '@Steef Heb er best vaak over .. maar hij is niet zo'n prater dus moet ik veel uittrekken. Hij is veel zichzelf en ik ben vaak moe door het werken.. We hebben er wel dit weekend over gehad en besproken dat we meer moeten ondernemen... Ben benieuwd waar het ons brengt in de toekomst. Lief bericht van je overigens Laat je graag weten hoe t aflopen gaat tussen ons! Groetjes
 • Steef 03-07-2018 05:38
  '@P ik zou als ik jou was toch even bij jezelf nagaan of dit echt wel een relatie waard is. jullie zijn een half jaartje samen nu en naar mijn idee heb je het over het algemeen niet naar je zin in deze relatie. dat het gewoon niet werkt uiteindelijk dat kan gewoon zo zijn hé daar date je voor en leer je elkaar voor kennen, het werkt of het werkt niet, blijf niet hangen. geeft het een laatste kans zou ik zeggen en anders so be it. dumpen die hap en wie weet wat er nog op je pad komt, misschien wel een man die naar je luistert en en alles doet om bij je te zijn en leuke dingen wilt doen. groetjes!
 • guanita 14-10-2018 23:08
  Je schrijft dat hij geen prater is, maar komt dit alles niet juist omdat hij niet zo'n prater is en dit dus moet leren? Voor mij is het verbale contact vaak het begin van me verbonden voelen. Je schrijft dat jullie veel gesproken hebben, maar kwam hij toen dan wel uit zijn woorden? Is het een idee om met een relatietherapeut aan de slag te gaan? Jammer dat jullie maar zo kort van e wittebroodsweken van je relatie konden genieten. Sterkte!