Enge taxichauffeur

Dag dames en enkele heer,

Wat denken jullie van het volgende: Iedere zondag eet ik bij mijn ouders en blijf dan ’s avonds nog even hangen. Nu het winter is en koud en vroeg donker, neem ik vaak een taxi naar huis. Het is net erg ver lopen, maar mijn moeder (die al zorgen genoeg heeft op dit moment), wil niet graag dat ik een mijn eentje in het donker naar huis loop. De taxikosten betalen we om beurten.

We gebruiken altijd hetzelfde bedrijf, dus inmiddels ken ik de meeste chauffeurs wel zo’n beetje. Een van de medewerkers op de centrale woonde als kind in dezelfde straat, dus die ken ik mijn hele leven al zo ongeveer. Als ik hem aan de telefoon krijg, hoef ik alleen de tijd maar te noemen dat ik gehaald wil worden. Hij herkent me aan mijn stem.

De meeste chauffeurs zijn aardige mannen (’s avonds rijden er bij dit bedrijf geen dames meer), maar er zit er één bij die ik een beetje eng begin te vinden. Ik heb hem ooit verteld dat ik er alleen voor sta sinds de dood van mijn vriend en toen al zei hij dat hij dat heel erg vond en dat dat niet zo hoefde te zijn, want hij vond mij wel erg lief.

Goed, dat kan er nog mee door. Complimentje aan mijn adres, toch? Maar inmiddels blijft hij aandringen. Weet hij het iedere keer zo te draaien dat hij weet begint over mijn vrijgezelle status (waar ik overigens helemaal niet zo nodig verandering in wil brengen) en hoe lief hij mij vindt.

Ik vind het allang geen compliment meer. Ik vind het eng. Opdringerig. Zit ’s avonds laat alleen in een besloten ruimte met deze man. Hij weet waar mijn ouders wonen. Weet waar ik woon. En snapt blijkbaar niet dat ik helemaal niet op hem zit te wachten, anders dan dat hij me van het ene adres naar het andere brengt.

Misschien overdrijf ik. Misschien zie ik spoken. Misschien is er helemaal niets een de hand en heb ik niks te vrezen. Maar toch…ik voel me er niet wel bij.

Ik zit erover te denken om de volgende keer als ik een taxi bel te vragen of ze een andere chauffeur sturen. Ik weet zijn naam niet, maar ze zullen bij de centrale vast uit kunnen zoeken welke wagen ze de vorige keer naar ons adres hebben gestuurd.

Of ik bel een ander bedrijf, maar dan gaat mijn moeder vragen stellen en die wil ik hier eigenlijk zoveel mogelijk buiten houden.

Wat zouden jullie doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • arendine 16-01-2018 10:36
  Hoi Eagle, Zeg gewoon dat je het niet prettig vindt dat hij aan blijft dringen. En dat je je vrijgezelle status prima vindt. Mocht hij dan nog doorgaan vraag je om een andere chauffeur.
 • Mini 18-01-2018 17:00
  Ik zou er niks over zeggen en de volgende keer dat ik hem zie, (als het ter sprake komt) Aangeven dat je alweer een relatie hebt, met iemand die bv een functie bekleed als agent, of militair. De reden dat ik dat zou doen is, dat ik mensen van wie ik de kriebels krijg niet wil vertrouwen en zoals je al aangeeft hij weet jou adres. Je weet nooit als je om een ander chauffeur vraagt of hij wrok zal koesteren
 • ijsco 18-01-2018 21:05
  Taxichauffeur wijs maken dat je een vriemd hebt. Blijft hij raar doen dan toch tegen je moeder zeggen.Zij is al zo bezorgd dus vindt ze het vast juist fijn dat je het haar verteld en dus een andere taxibedrijf inschakeld o.i.d. Dan hoeft ze daar niet meer bezorgd om te zijn.
 • Eagle 19-01-2018 11:47
  Bedankt voor jullie reactie. Een vriend verzinnen, daar had ik nog niet aan gedacht. Daar kan ik wel wat mee.
 • Anna 19-01-2018 22:41
  Kun je niet bij je ouders blijven slapen ?
 • Rainbow 17-04-2018 14:36
  Je hoeft helemaal geen vriend te verzinnen. Zeg gewoon dat je het helemaal niet erg vind alleen te zijn en geniet van je leven zoals het nu is.