ernstige zwangerschapscholestase

Hebben er meerdere mensen ernstige zwangerschapscholestase gehad? Dit betekent dat je jeuk hebt in de zwangerschap (ik had het al voor de 28 weken, en meestal komt het voor in de laatste weken van de zwangerschap), en dan voornamelijk op handpalmen en voetzolen. Die symptomen had ik dus niet, alleen erge jeuk op mijn been. Dus altijd oppassen met jeuk in de zwangerschap.
Verloskundige kwam erachter dat mijn leverwaardes in mijn bloed extreem hoog waren. Ik vroeg om een zalfje voor de jeuk, toen moest ik voor de zekerheid bloed gaan prikken.
Toen de uitslagen bekend werden werd ik gelijk opgenomen in het ziekenhuis. Maar de artsen waren ten einde raad. Doorgestuurd naar een academisch ziekenhuis, maar ook door konden ze de veels te hoge leverwaardes niet verklaren na verschillende onderzoeken. Ze wisten niet wat voor gevolgen het kon hebben voor het kindje. Wel is bekend dat er in de laatste weken van de zwangerschap je kindje een hartstilstand kan krijgen, maar omdat mijn waardes zo extreem hoog waren, was er niets over bekend. Onzekerheid voor mijn dochtertje, zal ze levend geboren worden? En wanneer? Uiteindelijk met 2 ziekenhuizen besloten om met 34 weken in te leiden. Slopend was het! Die laatste weken, constant leven proberen te voelen in de buik, constant ctg scans, minuten leken uren..

Hebben meer mensen dit meegemaakt?

Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Loes78 17-04-2017 18:27
    Ik had erge jeuk bij de laatste zwangerschap op het einde en vooral op handen en benen.Ik kan niet herrinneren dat ze bloed hebben getest op leverwaardes dus ik schrik ook wel van je bericht.Het enige is dat ik koelingszalf kreeg wat ook niet veel hielp.Mijn kind is gezond geboren met een hoge apgar score en is ruim 1,5 jaar en doet het super goed.Ik vind het erg rot voor jou dat je zo'n spanning hebt meegemaakt. Probeer van je kind te genieten want een gezond kind hebben is een rijkdom.