Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

forum

gekke moeder

Mijn moeder is de liefste moeder van de wereld, maar soms maakt ze me echt gek. Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft, maar ik vermoed dat mijn moeder psychisch niet helemaal gezond is. Ze heeft zo'n hoge pieken: ze slaapt dan 5 uur per nacht en verbouwd het hele huis in een week tijd. Het volgende moment komt er dan weer een diep dal: ze krijgt niets uit haar handen en zit alleen maar depressief thuis. Bovendien drinkt ze dan ook veel te veel, waardoor ze iedereen van zich afduwt. Ze heeft een nogál vervelende dronk.
Haar aanspreken vind ik lastig, want ze begint altijd meteen om zich heen te slaan. Als ik aangeef dat ik denk dat ze te veel drinkt en dat dit niet goed voor haar is gaat ze er tegenin door te zeggen wat ik allemaal fout doe.
Ik heb het lang buiten kunnen houden maar nu merk ik dat ik ook niet meer graag thuiskom.
Het is eigenlijk een heel lang en uitgebreid verhaal, maar dat ga ik hier niet typen. Het is wel fijn om het even zo neer te zetten op dit forum:-)

Lola (35) op 04 apr 2016
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Anoniem
  (25)
  05/04/2016
  00:26

  Lijkt op een bipolaire stoornis (perioden van ups en downs) en dan hebben we het over te veel van het goede en depressief zijn. Mogelijk veroorzaakt door het drankmisbruik. Heb je geprobeerd te praten met de huisarts hierover? Die kan je namelijk doorverwijzen of meestal is er een praktijkondersteuner van het ggz bij het huisartsenpraktijk. Voor jou is dit een ontzettend vervelende situatie en kan die stap moeilijk zijn om te ondernemen. Mensen met psychische problemen hebben vaak zelf niet door dat zij een probleem hebben. Ik hoop dat een professional je verder kan helpen. Dat je bij iemand je ei kwijt kun. Ik wens je heel veel sterkte.


 • M. Meershoek
  (38)
  05/04/2016
  22:00

  …ik houd er niet van om mensen in hokjes te plaatsen, maar ik vermoed dat jouw moeder manisch depressieve trekken heeft.
  Heeft jouw moeder er over geklaagd als ze in een mindere periode zit/zat ?
  Je kan in gesprek gaan bij haar huisarts om er over te hebben en dat hij/zij langs komt om te praten en tips te geven, wat evt.te kunnen doen bv onderzoeken, medicatie..
  Ik snap dat de symptomen niet prettig zijn om mee te maken, maar bedenk dat het voor haar het ergste om de erge pieken en dalen te ervaren..
  Blijf je moeder zien als jouw liefste moeder ipv jouw moeder met een handicap/beperking !

  Succes !!!!


 • rainbow
  (29)
  06/04/2016
  22:33

  Het klinkt wel alsof ze manisch depressief is. Er zijn duidelijk wel problemen. Met wie heb jij het hier over?


 • Lola
  (35)
  07/04/2016
  11:45

  Ik denk inderdaad ook dat mijn moeder misschien wel bipolair is. Al vind ik dat eng om te zeggen. Het klinkt zo serieus. Ik ga er in ieder geval eens met de huisarts over praten. Ligt misschien voor de hand, maar daar had ik zelf nog niet aan gedacht… Bedankt voor jullie reacties!


 • M. Meershoek
  (38)
  07/04/2016
  18:59

  Graag gedaan en nogmaals succes !!!


 • Crisp
  (38)
  12/05/2022
  19:57

  Ik vermoed dat je mama een bipolaire persoonlijkheid heeft. Ik zie net dat men dit al vernoemd heeft.