Help ik ben geen oppas

Mijn buurkinderen gaan altijd uit school naar de BSO. Blijkbaar is de BSO ook open in de vakantie want zij gingen elke dag de hele dagen er heen totdat ze met hun ouders gingen kamperen in Frankrijk. Ze zijn al een aantal dagen terug. Bij terugkomst werd al door de buurkinderen aan de bel getrokken of ze met mijn kinderen mochten spelen.Mijn kinderen vinden de buurkinderen niet echt leuk.Ik liet ze erin want ze waren immers net terug en hadden de ouders even de handen vrij. De volgende morgen werd er s ochtends aangebeld door de buurkinderen. Ik zei vriendelijk dat mijn kinderen nog even in onze bed tv lagen te kijken.Ze zeiden we wachten wel even hier beneden want papa en mama moeten vandaag de kampeerspullen wegbrengen en de camper moet weer schoon worden ingeleverd. De buurkinderen waren er om 9.00 uur en gingen maar niet naar huis en heb ze tegen 19.30 uur maar naar huis gestuurd. De dag erna werd er weer aangebeld stonden ze daar in hun zwemkleding en ze zeiden “mama zei het wordt warm weer en jullie hebben vast het zwembad op staan” Weer aten ze s avonds mee en heb ze na het eten naar huis gestuurd.De volgende ochtend was pas het eerste contact met de ouders door een sms. De moeder smste ” vanmiddag is er markt in het dorp met allerlei activiteiten voor de kinderen. Vinden Bram en Simone leuk om met Tim en Wouter er heen te gaan? Kunnen Tim en Wouter dan eerst even bij jullie een broodje eten? Indien lastig dan geef ik ze een broodje mee.
Ik appte terug wat leuk en geen probleem dat ze even broodje mee eten. Om 11.00 uur stonden de buurjongens al voor de deur.Hadden een broodje gegeten en speelden dit keer leuk met mijn kinderen. Rond 13.30 uur riep ik “jongens wanneer komt mama om jullie op te halen voor de activiteiten in het dorp?” Zeiden ze”mama heeft een beautydag met een vriendin en papa is aan het werk. Ze zei dat jii met ons ging”
Om 16.00 uur kreeg ik een app van de moeder.
“Kunnen de jongens vanavond een hapje mee eten want dan kan Willem even nog doorwerken”.
Ik apote terug “Nee, dat komt nu niet goed uit.De jongens komen zo naar huis” Appte ze terug “Er is nog niemand thuis.Zou fijn zijn als ze even konden blijven totdat Willem thuis is.Ik zorg ervoor dat hij voor het avondeten thuis is”
Dag erna ging weer de deurbel. Ik was het zo zat en had de gordijnen nog niet open en heb de deur niet open gedaan. Half uurtje later weet gebel en weer niet open gedaan.Toen heb ik mijn kinderen daar heen gestuurd (met protest want ze vinden de buurkinderen niet leuk). Komen ze weer terug met de buurkinderen want ze konden daar niet spelen. Ik zei tegen de buurkinderen “het komt nu niet hier bij ons uit en die gingen dus weer weg”
Paar uur later kreeg ik een app bericht of de jongens woensdagochtend,donderdag de gehele dag en vrijdag van 8.00 uur tot 14.00 uur bij ons konden komen. Ik heb terug geappt: “Misschien is BSO een oplossing want wij willen nog in de vakantie wat leuks gaan doen met de kinderen en misschien nog wel even weg” Antwoord was “oké” Afgelopen dagen belden de jongens steeds aan. Ik was ze zo zat en heb ze alleen vrijdag laten spelen en heb ze duidelijk gezegd dat ze ons de rest v.d. vakantie met rust moeten laten. Sinds gisteren heb ik niets gehoord 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Manon 14-08-2022 06:43
    Nu kreeg ik toch een whatsapp bericht van de moeder. Dit stond er in. Goedmorgen Manon, Laatste dag hiitegolf. Kunnen de jongens even bij jullie afkoelen in het zwembad? Ik smeer ze wel in. Tim en Wouter houden niet zo van brood. Je zou ze erg blij maken met een donut maar een koek o.i.d. is ook prima. Doe niet teveel moeite. Ze zijn net wakker en gaan eerst met Willem langs oma. Daarna komen ze. Groet, Miranda Ik heb dit terug geappt: Beste buurvrouw, Wij willen even de vakantie verder doorbrengen zonder speelafspraakjes. Vrijdag heb ik ook uitgelegd aan de jongens dat ze in de vakantie niet meer moeten komen. Wij wensen jullie nog een fijne vakantie toe. Antwoord: Onze vakantie is al weer voorbij. Jammer dat de jongens niet even een frisse duik in jullie zwembad kunnen nemen. Ze kunnen zichzelf wel vermaken in het zwembad. Ik hoor het wel als jij je bedenkt. Mijn antwoord: Je hebt hele lieve jongens die zelfredzaam zijn maar wij willen nu als gezin gewoon alleen zijn.
  • Jeannie 14-08-2022 15:55
    Lekker irritant natuurlijk, de buurkinderen iedere keer over de vloer, maar het lijkt erop dat je goed weet hoe je 'nee' moet zeggen, dus ik weet niet wat voor ander advies ik je nog geven kan. Behalve gewoon volhouden en je eigen plan blijven trekken met je gezin. Misschien dat uiteindelijk het kwartje dan wel valt. Veel succes ermee en ik zou zeggen, bewaar wat van je energie. Er komt nog een herfstvakantie, kerstvakantie, enz...
  • Acelya 22-09-2022 19:16
    kutburen heb je. Dat je het zolang hebt gedaan vind ik bijzonder. Gewoon negeren.