ik voel me tekortgedaan

Beste Lezers,
Sinds 2 jaar heb ik een hele leuke relatie. Vanaf dag 1 wist ik dat mijn partner een zoontje had van 4 jaar. Na 8 maanden heb ik hem ontmoet, eerst heel rustig en af en toe. Het is een ontzettend lief kind, hij heeft mij ook geaccepteerd. We doen ook wel eens leuke dingen met zn tweeën. Mijn partner heeft een hele goede omgang met z’n ex en hebben daarom ook een afwijkende omgangsregeling. Moeder vond dat met om het weekend mijn partner zijn zoontje erg weinig zou zien. Mijn partner werkt in ploegen waardoor de vrijdagavond wegvalt als hij tot 22:00 moet en de zondagavond als hij om 22:00 begint. Wat voor mij een steeds grotere ergenis is, is dat het vrije weekend eigenlijk alleen maar uit zaterdag bestaat. Voor het vrije weekend moet hij vrijdag altijd tot 22:00 dus deze valt eigenlijk weg. Doordat het 2 weekenden wel en 1 niet is, voel ik mij tekortgedaan. Als we iets willen is het altijd die ene zaterdag, als hij iets met zijn vrienden wil doen is dat ook altijd op die ene dag en moet ik weer weken wachten. Ik vind het echt wel fijn als zijn zoontje er is, maar hij krijgt dan wel echt de volledige aandacht. Is het raar dat ik mij zo voel? Want ergens voel ik me schuldig, omdat ik eigenlijk vraag of hij misschien een extra avond met zijn zoontje in zou willen leveren voor mij? Ik merk dat naarmaate de tijd voorbij gaat de behoefte aan tijd met partner zonder kind steeds groter word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Tina 24-01-2018 20:47
    Hallo Lisa , Ik vind dat jouw probleem niet zo moeilijk op te lossen is . Je zegt zelf dat je partner nog steeds een goede omgang heeft met zijn ex . Als je hem nou uitlegt waar je mee zit , kan hij toch eens afspreken met haar om eens met de weekeinden van zijn zoontje te schuiven ? Begrijp je wat ik bedoel ? Maar wees voorzichtig hoe jij het brengt . Hij is natuurlijk dol op zijn zoontje en je zegt zelf dat het een lief kind is . Gewoon zeggen dat je eens wat langer tijd met hem wil doorbrengen dan deze ene zaterdag zonder daarom zijn zoon aan te vallen . Als ik het zo lees , zijn de verhoudingen onderling goed . Dus ga met zijn allen rond tafel zitten , en zoek een oplossing . De oplossing is ; soepeler zijn in de weekeinden dat hij zijn zoontje ziet , zodat er ook nog ruimte is voor jullie relatie . Succes !
  • ijsco 25-01-2018 19:41
    Enige oplossing zie ik dat je met hem gaat samenwonen zodat je hem na werktijd ziet etc .Als.zijn zoontje bij jullie is slaapt hij op zaterdag heus wel voor 20:00 uur.Dan hebben jullie de hele avond ook.samen. Je kan als hij zijn vrienden op zaterdag wilt zien even twee uuetjes iets dan met zijn zoontje samen doen. Of keer vrienden bij jullie thuis uitnodigen als zijn zoontje slaapt.