Ik wil scheiden.. Maar durf het niet te vertellen..

Hallo allemaal,
Ik ben 26 jaar en heb 11 jaar een relatie waarvan ik er 5 jaar getrouwd ben.
Nou gaat onze relatie al ruim 2 jaar niet goed, mijn man is heel jaloers, controleert mij ook regelmatig. We hebben dan ook vaak ruzie als het niet gaat zoals hij het wilt, Als ik bijv. zeg dat ik op visite ga bij mijn zus of met een vriendin ga winkelen word hij boos, dan krijg ik allemaal verwijten naar mijn hoofd bijv. dat ik altijd maar weg van huis moet zijn, dat ik egoïstisch ben alleen dingen voor mezelf regel. ik ben hier zo klaar mee heb hem hier regelmatig op aangesproken dat ik echt wel eens wat zonder hem mag doen dat hij daar niet zo moeilijk over moet doen. als ik dan toch weg ben van huis krijg non stop apjes van hem als ik hem dan bewust negeer gaat hij de mensen met wie ik weg ben lastig vallen.. maar goed lang verhaal er is nog veel meer mis met onze relatie, het punt is gewoon dat ik dit niet meer kan en wil scheiden!! maar hem dit dus niet durf te vertellen dit komt mede ook omdat ik dit vorig jaar ook al wou scheiden en op het moment dat ik het hem toen vertelde dreigde hij met zelfmoord hierdoor ben ik toen ook gebleven toch wil ik nog steeds scheiden maar durf het niet te vertellen.
Hebben jullie misschien tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Tina 19-01-2018 19:11
  Uit je verhaal maak ik op dat jij toch al twee jaar wil scheiden . Dan ben je echt wel zeker van je zaak . Dat je man in het verleden dreigde met zelfmoord van zodra je over scheiden begon is emotionele chantage . Ik denk niet dat hij dat zal doen . Kan je zus of een vriendin er niet bij zijn als je hem verteld dat je wil scheiden? Dan sta jij ook wat sterker . In ieder geval zit er echt niets anders op dan het hem te zeggen . Om hem duidelijk te maken dat het je menens is zou je eventueel je boeltje kunnen pakken en ergens anders gaan wonen . Want daar gaat het toch op uitdraaien . Ik wens je sterkte , zo’n gesprek is altijd moeilijk.
 • miami 20-01-2018 13:25
  toch doorzetten. Je kan toch niet de rest van je leven ongelukkig leven omdat je man anders zelfmoord gaat plegen? Emotionele chantage en dat is geen liefde. Jouw man heeft een probleem en hij verdraait het zo dat jij een schuldgevoel krijgt. Maak een plan, waar kan ik naar toe gaan? Wie kan ik vertrouwen? Pak dan je boeltje bij elkaar en ga. Je kunt het wel zeggen nog voordat je weggaat. Niet meteen de scheiding op gang zetten maar laat het even tot hem doordringen. Pas dan, eventueel na wat gesprekken met elkaar(zorg er wel voor dat jullie nooit alleen zijn)regel je de scheiding. Als je bij hem blijft zal hij je verstikken want je mag niets doen zonder hem. Is absoluut niet gezond en het zal alleen maar erger worden.Je bent nog jong, geluk zal mettertijd wel voor je komen. Sterkte
 • ijsco 25-01-2018 19:32
  Bespreek dit met een ouder iemand zoals bijvoorbeeld je ouder(s) een oom o.i.d. Neem die mee als je een gesprek aan gaat met je man. Zorg van tevoren dat je een tas hebt ingepakt met je belangrijkste dingen en voor de komende tijd onderdak hebt. Blijf na dat gesprek niet en ga gelijk met de gene die je mee hebt genomen weg. Zeg "we zien en bespreken elkaar nog wel van hoe en wat want er moeten verschillende worden geregeld" Je kunt het beste vertellen op een dag waarvan hij de komende dagen niks heeft. Zodra je weg bent bel je bijvoorbeeld zijn ouders of wie hem lief is zodat ze erheen kunnen om hem te steunen.Zeg tegen die gene ik bel hem over 3 dagen wel en dan nemen we dingen door over hoe we het verder moeten regelen. Belt hij jou dan neem je niet op tot de dag dat je hebt gezegd "ik bel jou" Laat er ongeveer drie dagen tussen zitten. Ga nergens op in zoals appjes. Als je hieraan begint wordt het.moeilijk en moet je echt even doorzetten en door dw zure appel heen bijten. Je hebt nog een hele towkomst voor je en beter nu de stap en voor hem dan over paar jaar.
 • Rabha 15-04-2021 19:44
  Goedenavond ik Ik ben niet gelukkig Ik heb 5 kinderen wat moet ik eigenlijk doen Ik ben ook een beetje bang Ik wil hulp nodig
 • Richard 27-06-2021 09:11
  Jaloezie maakt alles kapot