Liegen tegen psycholoog

Hallo lieven lezers,

Ik ben naar 3 psychologen geweest. Elke keer dat ik bij een nieuwe ben binnengestapt denk ik: Ja nu ga ik wel eerlijk zijn. Maar elke keer gaat het weer mis. Ik begin op een gegeven moment te liegen tegen de psych. Ik kan me totaal niet open stellen tegenover hun.

Hij of zij vraagt hoe gaat het Ik zeg wel ok terwijl het vreselijk gaat. Ik zeg dat ik dingen geaccepteerd heb terwijl ik dat werkelijk helemaal niet heb gedaan. Ik houd me eigenlijk altijd groot.

Het heeft zo natuurlijk helemaal geen zin om er naartoe te gaan, dit zie ik zelf heel goed in. Daarom ben ik er ook helemaal mee gestopt.

Ik toch graag hulp maar ik verpest het elke keer voor mezelf.

Bedankt voor het lezen en nog een fijne dag toegewenst
Groetjes Maud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • mir 09-02-2017 20:14
  Ha Maud, Is het bezoek aan psychologen mogelijk niet de manier voor jou hoe jij je kan uiten.. Mogelijk kan je via een andere weg hulp vinden. Ligt eraan waarom je hulp nodig hebt, wat je nodig hebt en hoe je dat kan bereiken ! Toen het met mij (veel) minder ging heb ik healings, accupunctuur en krachtsessie's gehad. Dat zijn ook optie's ! Ga na wat voor jou het beste is voor jou !!! Succes Maud !!!!
 • Tina 12-02-2017 15:18
  '@Maud Wat zijn krachtsessie 's ?
 • Tina 12-02-2017 15:20
  Ik bedoel Mir Wat zijn krachtsessie's ?
 • K. 16-02-2017 13:49
  Beste Maud, Een psycholoog is er om je te helpen. Maar die kan geen gedachten lezen, dus je zult wel eerlijk moeten zijn. Als jij niet vertelt wat je echt dwarszit, kan een psycholoog jou niet helpen. Dan blijft het nare gevoel van binnen zitten. Erover praten kan opluchten en ervoor zorgen dat het gevoel eruit kan. Bovendien kan de psycholoog je dan handvaten geven waarmee jij aan jezelf kunt werken en weer vooruit kunt in je leven. Zie het als dat je last hebt van je rug, maar tegen je een arts zegt dat je last hebt van je buik. Als jij niet eerlijk bent over je klachten, kan een arts of psycholoog je niet helpen. En wees ook eerlijk tegen jezelf, hoe moeilijk dat ook is. Het kost vast heel veel energie en verdriet, het is moeilijk, maar uiteindelijk is het het zeker waard. Acceptatie is een proces. Je moet jezelf ervoor open stellen. Het is niet makkelijk en er komen veel emoties bij kijken, maar het is wel nodig om hoofdstukken af te kunnen sluiten en verder te kunnen gaan, vooruit te kunnen kijken. Sterkte!
 • miami 16-02-2017 16:05
  Je weet dat je liegt en ja heel normaal dan kan je niet geholpen worden. Wil jij wel aan je probleem werken? Wil jij wel geholpen worden? Als jij je probleem niet erkent dan kan je ook niets aan jouw situatie doen. Heel simpel. Je hoeft je niet groot te houden bij een psycholoog, zo'n persoon is er om jou te helpen. Als je dit zo blijft doen dan kan je beter niet meer ernaar toegaan. En dan kan de psycholoog wel die mensen helpen die het ook nodig hebben.
 • Anoniem 19-06-2017 10:11
  Hoi Maud, Wat mij heel erg helpt is schrijven naar mijn psychologe. Als ik ergens mee zit, dan wordt dit gelijk teruggekoppeld. Dan hoef je niet steeds zelf te vertellen hoe het gaat. Dan heb je al een opening voor een gesprek. Misschien helpt het!