Meld huiselijk geweld!

In Mijn Geheim 17/03 staat een drieluik over huiselijk geweld. Mede naar aanleiding van de overheidscampagne: elk verhaal telt. Deze campagne heeft als doel mensen te stimuleren hun verhaal te delen over wat ze hebben gedaan bij een vermoeden van huiselijk geweld.
Hoe meer mensen vertellen wat zij hebben gedaan, hoe beter. Want elke situatie is anders en ieder mens is anders. Een verhaal dat voor de één herkenbaar is, hoeft dat voor de ander nog niet te zijn. Jouw verhaal kan iemand over de streep trekken dit te melden en daardoor het verschil te maken. Elk verhaal helpt. Deel daarom jouw persoonlijke ervaring. Vertel wat je hebt meegemaakt en wat je toen deed (of juist niet) en vooral waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • geheimpje 12-03-2017 06:54
    Lees mijn eigen bericht over een amk melding en je kunt de andere kant van zo'n melding ook vermelden. Ons hele gezin is naar de knoppen aan het gaan door een melding naar aanleiding van 1 uitspraak van onze zoon van 9 jaar oud. Waar we ondertussen achter zijn is dat hij liegt, te pas en te onpas en niet alleen over dit. Er komen onderzoeken door een specialist naar eventuele gedrag stoornissen oid. Maar dat neemt niet weg dat je als ouders met je rug tegen een muur wordt gezet als een kind beweert dat je hem slaat, schopt en uitschelden ( nog nooit gedaan!) Mijn vriend en ik slapen en eten niet meer. Van de officiële instanties die zogenaamd onderzoek moeten doen is er niemand die naar ons luistert, wij zijn per definitie schuldig. Ze spreken niet met je omgeving maar slechts met de melder, de huisarts en eventuele andere officiële instanties die bij je gezin betrokken zijn en trekken daar hun eenzijdige conclusies uit. Door het amk is ons gezegd dat wij onze kinderen verwaarlozen omdat wij niet met ze naar de ( VRIJWILLIGE) onderzoeken bij de gg en gd gaan. Zijn ze wel goed bij hun hoofd? Als mijn kind iets heeft zit ik bij de huisarts en als het buiten werktijd van de huisarts is dan bij de huisartsenpost. Ze krijgen hun inentingen en allerlei extra onderzoeken vinden wij nergens voor nodig. Vond ik zelf vroeger ook niet zo fijn als er een wildvreemde meneer ineens overal aan zat vanwege de school dokter. ....... Maar dan verwaarloos je dus je kinderen ...... Gelukkig hebben we vrienden en familie die heel goed weten dat slaan, schelden en alles wat daarop lijkt bij ons thuis niet aan de orde is maar neem van mij aan dat het leven je niet makkelijk wordt gemaakt zo.