Mijn biologische vader?

Hallo,

Ik ben een jonge vrouw van 21 jaar jong. Van mijn leven kan je een heel boekwerk schrijven maar laat ik maar bij 1 onderwerp blijven.

Op jonge leeftijd had ik vaak het gevoel dat ik er niet bij hoorde in mijn gezin.. mijn karakter was zo anders dan die van mijn broer en zus. Ook qua uiterlijk had ik weinig overeenkomsten met mijn broer en zus.
Mijn ouders gingen scheiden toen ik 5 jaar oud was en mijn moeder ging samen met ons bij mijn opa en oma wonen

Op jonge leeftijd zei ik in een boze bui wel eens “volgens mij ben ik geadopteerd” nu kreeg ik vaak te horen dat ik niet zo mal moest doen, behalve die ene keer dat mijn moeder zei dat ze wel eens een slippertje had begaan.. ik was ong 12. Ik heb hier nooit echt veel aandacht aan besteed en ging verder met mijn leven met dit in mijn achterhoofd.

Het contact tussen mij en mijn “vader” is nooit goed geweest, er is tussen ons geen klik. Tijdens en na de scheiding van mijn ouders heb ik mijn vader 9 jaar lang niet gezien. Nadat ik hem weer terug in mijn leven heb is het meer een soort verplichting om er af en toe heen te gaan dan dat het van uit mijzelf of hem komt. Verder bellen of appen we ook nooit. Terwijl mijn zus regelmatig wat van hem krijgt te horen. Ik zou niet weten hoe het contact tussen hem en mijn broer verloopt want ik heb ook nauwelijks contact met mijn broer.

Vorig jaar leerde ik mijn huidige vriend kennen en we bespraken de vergelijkenissen van ons met andere familie leden, en ik gooide een balletje op wat mijn moeder mij 12 jaar geleden heeft verteld.

Op aandringen van mijn vriend heb ik toch mijn moeder gevraagd wat ze daar nou jaren geleden eigenlijk mee wou zeggen, en daar kwam het dan.

Jaren geleden, rond de periode dat ik verwekt ben had mijn “vader” een bedrijfsfeest, ook mijn moeder was hierbij aanwezig. En mijn moeder had een zwak voor een collega van mijn vader. Na een paar drankjes stonden mijn moeder en de collega buiten op de parkeerterrein met elkaar te vrijen.
Nadat dat was gebeurt had mijn moeder een schuldgevoel en ging een paar dagen later met mijn vader naar bed.

Een paar weken later kwam ze er achter dat ze zwanger was… van mij.. ze ging er van uit dat ik gewoon verwekt was door mijn vader.

Een half jaar later ging de collega trouwen met zijn vrouw. Ook op zijn huwelijks feest heeft mijn moeder weer een onderonsje gehad met de collega. Hier werden ze op betrapt door mijn vader en moest mijn moeder alle contact verbreken met de collega en mijn vader ging op zoek naar een andere baan.

3 maanden later werd ik geboren. Met donker bruin/zwart haar. Mijn broer en zus waren spierwit bij de geboorte.

Oke, en dan nu even wat sprongetjes maken

Als kind leek ik totaal niet op mijn zus. Ik vergelijk het even het meeste met haar, maar alles geld ook voor mijn broer.
Zij was donkerblond, ik was donkerbruin.
Zij had mooie rechtstaande tanden, ik had een grote snee tussen mijn tanden.
Zij heeft donker blauwe ogen, mijn ene oog is lichtblauw en de ander groen.
Zij is rose/wit qua huidskleur, ik ben perzik wit.
Zij heeft een slank hoofd en ik heb een bolle toet.
Ik kan nog meer vergelijkingen maken, maar dit is het belangrijkste.

Nu jaren later ben ik dus wat research gaan doen. Ik wist alleen zijn voornaam en het bedrijf waar hij werkte. Ondertussen weet ik dat hij al bijna 22 jaar getrouwd is. En 3 kinderen heeft 1 dochter en 2 zoons. Ook weet ik hun oud adres en de woonplek waar ze naartoe zijn verhuist. Ook is hij nog steeds werkzaam bij hetzelfde bedrijf.

Maar tot mijn grote verbazing heb ik foto’s gevonden op facebook. Zowel van hem als van zijn kinderen. En aan iedereen die ik heb gevraagd zien ze overeenkomsten tussen mij, hem en zijn kids.
Oa zijn scheve glimlach. En alle kinderen hadden precies dezelfde speel tussen hin tanden als ik. En vooral de vergelijking die ik met zijn oudste dochter zie, het is dat ze “blond” is en ik bruin.. maar anders.

Maar goed. Dan het grootste punt. Ik weet al van alles. Maar ik weet niet zo goed wat ik moet/kan doen?

Ik wil eigenlijk niet mijn “vader” vragen naar het verhaal want ik wil hem niet kwetsen.
Ik wil “de collega” wel een berictje doen maar ik wil niet dat zijn gezin uit elkaar valt door een slippertje wat hij 21 jaar geleden heeft gemaakt.. helaas zijn dit dus ook de 2 mensen die ik meer kan vragen..

Ik heb wel eens nagedacht over een verwantschap test met mijn zus. Maar helaas heb ik daar de financiele middelen niet voor.

Ik leef momenteel zo onzeker hier mee, en ik denk vooral omdat ik zelf ook een kinderwens heb.

Sorry dat het zo’n warrig verhaal is. Maar ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen en mij misschien wat tips kunnen geven.

Mvg Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *