mijn leven

ik ben nu 58 jaar.en ik ben een vrouw.mijn hele leven
voelt voor mij als een rot leven .ik ben 2keer getrouwd geweest.en een keer 1vriend gehad.ik heb 3 kinderen 2jongens en 1meisje zij zijn nu volwassen mijn eerste kreeg ik met mijn eerste man de tweede met mijn toenmalige vriend.en de jongste met mijn derde man.ik ben met de eerste man 6 jaar samen geweest .met de tweede ook 6 jaar. met de derde18 jaar. ik heb altijd van het minimum moeten leven.ik heb ook veel schulden gehad. nu ben ik eindelijk schuldvrij en nu heb ik nog geen geld.met mijn 3 kinderen ben ik heel blij.ze zijn het beste uit mijn relaties.
nu denken jullie misschien dat ik een rot leven had omdat er geen geld was. maar dat is het niet.ik heb 2 keer een alcoholist gehad. en een keer eentje die drugs gebruikte en vaak vreemdging.en nu leef ik alleen met mijn jongste die zit nog op school.ik kon ook nooit met ze op vakantie .maar dat was niet erg.maar ik zou dol graag ook weleens een leuke kerst willen hebben .maar nu kom ik op het punt waarom ik deze brief schrijf.ik word niet goed van de media en deze maatschappij je telt alleen mee als je een auto en een mooi huis hebt.ik heb geen mooi huis en geen auto en geen geld .en ik ben helemaal niet blij met deze regering.ze beloven van alles met het oog op de verkiezingen in 2017.maar de ellende is begonnen met balkenende nu met rutte toen balkenende met de euro kwam had het nederlandse volk tegen de euro gestemd.en de armoede werd steeds groter door de euro.want ze maakten in de winkels en bedrijven van de gulden de euro ons geld werd gehalveerd maar alles werd duurder.en ik vind dat wij het nederlandse en medelanders niet gehoord worden want wij tellen niet mee bij deze regering want we hebben een referendum gehad en we hebben nee gestemd en toch gaat rutte tegen ons in want wij stellen niets voor.ik hoop dat de mensen eens hun ogen open gooien.want hij beloofd het een en doet ander deze regering zegt je leeft in een vrij land.maar dan moet je mij vertellen in welk land dat dan is.ze hebben ons alles afgenomen .de ouderen ze willen dat je stopt met roken maar ze willen wel drank schenken als je naar de kapper gaat.en de zorg verzekeringen worden steeds duurder maar je krijgt steeds minder goede zorg en zoals de pensioenen de hoge heren maken er een puinhoop van en wij zijn de dupe.en zo kan ik nog wel even doorgaan . en nu hoopt rutte weer dat hij weer gekozen zal worden.ik hoop dat de mensen nu gaan nadenken want de grens tussen arm en rijk is nog nooit zo groot geweest .en ik hoop dat de mensen eens met kerst denken dat er heel veel mensen geen geld hebben om kerst te vieren ze zeggen het is de mooiste maand van het jaar nou voor mij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anne 16-12-2016 17:55
  Het is wel makkelijk om de regering en weet ik welke anderen de schuld te geven van jouw puinhoop. Wat heb je zelf gedaan om uit de situatie te komen ? Volgens mij niet echt veel , 3 kinderen van 3 verschillende kerels. Klinkt niet echt geweldig in mijn oren. Werk je buitenshuis ? Ik heb geen geweldige baan en salaris , maar ik ben niet jaloers op rijke mensen. Zou met hen niet willen ruilen als ik zie hoeveel uren per week zij werken.
 • Desiree 17-12-2016 09:53
  De mensen die er zelf een puinhoop van hebben gemaakt zijn vaak de mensen die schaamteloos het hardst klagen. Mens, zeur niet zo. Het zijn toch zeker je eigen keuzes geweest?! Alcoholisten en drugsgebruikers als vader voor je kind[eren] kiezen... Heb je zelf ook nog een verslaving misschien? dat je nooit geld schijnt te hebben, ook al zijn je schulden afgelost. Kom uit die slachtofferrol en kijk naar wat je WÉL hebt! In ieder geval een dak boven je hoofd en een uitkering. Dat je niet met geld om kunt gaan is niet de schuld van een ander! Fijne kerst!
 • miami 19-12-2016 16:07
  juist, ik snap het. Het is dus de schuld van onze regering dat jij 3 kinderen hebt bij 3 verschillende mannen en die ook nog eens alcohol- en drugsproblemen hadden. O ja en één was een vreemdganger. Je zat altijd in de schulden, nu niet meer maar je hebt nog geen geld dus dat komt ook door de regering. De maatschappij kijkt niet op je neer als jij niet meer hebt dan een ander, zit tussen je oren, wist je dat? Mens, wees blij, je hebt een dak boven je hoofd, je kunt eten, je kinderen hebben onderwijs genoten, wat wil je dan nog meer? De regering moet jouw vakantie betalen? De regering moet jou tegemoet komen? Wat doe je er zelf aan? Zeur niet zo en wees blij met kleine dingen. Doe ik ook. En ook al ben ik niet eens met de regering en het beleid maar ik zit niet bij de pakken neer.. Ik ben namelijk TEVREDEN.
 • Lollaaa 25-12-2016 15:32
  Het klinkt inderdaad allemaal heel negatief. Maar ergens snap ik het wel. Ik werk (bijna volledig) maar door mijn wajong schiet ik er letterlijk financieel niks mee op ten opzichte van thuis zitten. Dat is wel eens zuur. Ik heb een fantastische baan maar zodra ik het plezier verlies ga ik thuis zitten
 • Simone 16-01-2017 12:57
  Beste Betty, Ik vind iedereen hier wel erg hard en kort door de bocht. Ik denk dat ze deels wel gelijk hebben. Het zijn geen goede keuzes geweest die jij hebt gemaakt. Je hebt wel verkeerde mannen aangetrokken en daar besloten kinderen bij te krijgen. Maar deels snap ik jou heel goed. Als je eenmaal in een bepaalde situatie zit, maakt de regering het er niet makkelijker op. Is het moeilijk er weer uit te komen. Ik weet vanuit mijn vakbondservaring dat heel veel dingen kloppen die jij zegt. Er moet nog veel veranderen in dit land. Probeer wel daar waar jezelf invloed op hebt te veranderen. Misschien hulp met geld leren omgaan of iets anders wat je nodig hebt. Veel succes. Groet Simone
 • nikky 18-08-2017 14:21
  wauw ik hoor zie in alles mijn moeder praten iedereen is verrot allen jij niet weet je iedereen heeft het zwaar en het is wat je zelf van je leven maakt . mijn moeder is 25 jaar bij een man gebleven allen om het geld simpel weg gezegd , want ze zegt dan wel altijd der was nooit geen geld enz enz , maar we hadden het niet slecht ook omdat zij zelf werkte , dat was ook allen maar omdat ze altijd van alles wou hebben , ik ga niet zeggen dat het allemaal aan haar lag of aan hem want me vader is gewoon een hond het dood schoppen niet waard , en ik heb dus ook geen contact meer met hem , en ook niet met me zus mijn zus was altijd haar oog appel en als mensen dan al zeiden van die meid is niet te vertrouwen dan na ja dan zag je die mensen gewoon nooit meer , na 25 jaar vroeg ze de scheiding aan , ik was al uit huis , en was zwanger van mijn dochter mijn moeder heeft een drank drugs en pillen probleem , als der iets even tegen zit hoppa aan de fles of een paar extra pillen naar binnen daar in tegen is het wel zo dat ze ook iedereen van alles wil geven enz enz allen ziet ze zelf niet in met gedrag van der jaagt ze steeds meer mensen weg elke dag moet ze het over me vader hebben me zus en haar broer over hoe slecht die mensen wel niet zijn . als iemand iets zegt vertelt of wat dan ook dan is het ja maar die ex van mij of die broer van mij , of ja die oudste meid van mij . ook het schelden en tieren op de regering is heel normaal je wordt der dood en dood moe van , mensen moeten eerst eens gaan leren om in een spiegel te kijken dan te denken doe ik het allemaal wel goed , en dan pas de schuld bij een ander te leggen want ja als ze dan weer gedronken heeft de volgende dag weten we van niks he , en vooral niks zeggen want dan gaat ze los dat je drie kinderen hebt bij drie andere mannen ach ja zo wat lekker boeien dat is ieder voor zich zelf , maar dat janken over de regering of dat je weinig geld hebt of wat dan ook , het helpt je niet hoor , ik zou zeggen herpak je zelf en ga wat doen met je leven zo dat je wel weer lol in het leven hebt