Mijn moeder beste vriendin kon niet komen op feest maar…

Om te beginnen mag ik de beste vriendin van mijn moeder niet omdat ik merk hoe zij in elkaar zit en misbruik maakt van mijn moeder haar goedheid. Ik heb het wel eens voorzichtig bij mijn moeder aangekaart maar zij wil er niets over horen. Aan alles voel en merk ik gewoon dat haar beste vriendin mij niet mag. Zij heeft wel denk ik door dat ik haar genieperig gedrag door heb. Afgelopen zondag hadden wij mijn moeder haar 50e verjaardag gevierd en zouden al haar vriendinnen voor haar 1 groot cadeau kopen. Ik kon al bij voorbaat vertellen dat haar zogenaamde beste vriendin hier te gierig voor is. Mijn moeder kreeg via haar beste vriendin te horen dat zij dan een trouwerij had met een heel l.. erom heen. De rest van de vriendinnen kwamen met een prachtig samen gekocht cadeau aanzetten met een kaart met hun namen er op. De naam van haar beste vriendin stond er niet op. Ik zei er niets van omdat ik al merkte dat mijn moeder in haar teleurgesteld was want vlak daarvoor had die vriendin gezegd “ik ga met je lunchen voor je verjaardag” Zij had een eetentje geregeld en zogenaamd haar portomonee vergeten en mijn moeder kon weer zoals gewoonlijk alles betalen.
Op de verjaardag vroeg mijn moeder of ik even naar de buurt supermarktje wou voor mosterd. Ik ging er heen en wie zag ik daar uitgebreid kletsen .Haar beste vriendin! Zij had mij niet gezien en ik was zo verbaasd dat ik snel naar huis ben gegaan. Ik wil niet mijn moeder nog meer verdriet aan doen. Wat moet ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 13-11-2023 10:02
    Lief van je dat je je moeder zo beschermt. Die vriendin is inderdaad geen lieverdje. Maar ik zou er als ik jou was, maar niets over zeggen. Volwassen vriendschappen zijn niet veel anders dan die tussen tieners en ik denk dat als je moeder jou zou proberen te waarschuwen voor jouw beste vriendin, dat je dat dan ook niet wil horen. Andersom zal dat vrees ik, niet anders zijn. Sommige dingen accepteer je pas als je ze zelf ontdekt. Je moeder moet er dus zelf achter komen dat haar vriendin niet betrouwbaar is. En dan zelf beslissen wat wat ze met hun vriendschap nog doet. Ik zou wel als ik jou was, de volgende keer heel duidelijk laten merken dat je haar gezien hebt. Niet dreigen, geen grote mond of verwijten, maar gewoon "vrolijk" groeten. Dan weet zij dat ze betrapt is en maakt ze zich waarschijnlijk meer zorgen over wat je je moeder vertelt dan wanneer je haar confronteert.