Ouders blijven in de rommel zitten en er komt steeds meer bij.

Mijn vader en(stief) moeder zijn hele brave mensen. Het probleem is echter wel dat mijn moeder geen huisvrouw is en dus niet schoonmaakt, het stof ligt heel erg hoog en het huis staat van boven tot onder sjokvol met rotzooi en spullen. Veel daarvan wordt niet eens gebruikt meer . Overal slingert van alles rond. Er komt steeds meer bij. Hele bergen op kasten , zakken boodschappen, kleding en andere zooi in de kamer. Nu heb ik van de week boven een kamer uitgemest dit wordt de slaapkamer van mijn zoon die daar wel eens slaapt als ik moet werken. daar lag gewoon allemaal afval en lege verpakkingen van de zoon van 16 van mijn (stiefmoeder). Die is strontverwend. Nu hoorde ik telefonisch van mijn vader dat de zoon dus weer al allemaal rotzooi op de kamer heeft gekwakt nu ik plek had gemaakt. Het wordt steeds gekker. Mijn vader weet niet meer waar hij moet beginnen. Ik weet ook niet zo goed hoe ik het moet aanpakken meer, je werkt je een slag in de rondte en een dag later staat er weer hoop zooi. Nu staan de boodschappen al tot boven. Veel spul over de datum. Boodschappen worden er iedere dag gedaan alles wat in de aanbieding is wordt massaal ingeslagen. Ik ben wanhopig hoe kan ik ze helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ramona 10-04-2016 07:34
    Heb je al eens met je vader en stiefmoeder over de situatie gesproken? Dat zou ik in eerste instantie eens doen. Misschien kunnen jullie samen een plan opzetten om er verandering in te brengen. Zo niet, dan zou ik hulp inschakelen. Dit zou je eens met je huisarts kunnen bespreken. Dit is geen gezonde situatie. Ook zeker voor de kinderen niet. Ik zou daarbij mijn zoon daar niet meer laten slapen. Voor hen ook nog een extra stok achter de deur om er iets in te veranderen. Maar ook zeker voor je zoon. Want in een kamer slapen waar afval wordt gedumpt, dat kan niet.
  • Bijtje 11-04-2016 17:26
    Gisteren heb ik met mijn stiefmoeder gesproken. Ze gaf aan het zelf niet meer te kunnen allemaal. Ik heb haar aangeboden om te helpen. Spullen weggooien of verkopen. Heb een auto vol spullen mee naar huis genomen die naar de kringloopwinkel gebracht worden of voor de rommelmarkt gebruikt gaan worden. Ook kwamen er diverse zakken met nog nieuwe kleding boven water en hierbij zaten bonnetjes van 3 jaar terug dus dat staat al een aantal jaar zo op een kamer gestalt. we gaan nu per ruimte de boel aanpakken en de kamer van mijn zoontje ga ik in de gaten houden. Ze heeft haar zoon ook aangesproken op het vieze zooitje en troep wat hij maakt. Nu de keuken moet nog eens opgeruimd gaan worden, spullen wat nooit gebruikt wordt of slecht zijn weg doen. Boel moet dringend uitgemest worden.