Partner ziet beste vriend het liefst vertrekken

2.5 jaar geleden ben ik online een man tegen gekomen waarmee ik een hechte vriendschap heb . Er is geen sprake van romantiek enkel is er 1 malig tijdens wat drankgebruik meer gebeurt dan ik normaliter zou doen. Een vriendschap wil je niet kapot maken.

Nu heb ik sinds 9 maanden een nieuwe vriend en hem heb ik eerlijk vertelt over die ene nacht. En dat het nooit meer is geweest dan die keer onder invloed.

Mijn vriend is bedrogen door zijn vorig ex waarmee hij net samen een huis had gekocht. Nu vertrouwt hij mijn beste vriend niet; ziet hem als concurrent en heeft mij aan het begin de keuze gegeven ; mijn vriend of men beste vriend…

Ik heb aangegeven dat ik niet op hem val en ik hoop dat hij mij gaat vertrouwen. Hij heeft zelfs bij een psycholoog gezeten maar dit heeft niet voldoende geholpen.

Ik zie mijn beste vriend 1 x per maand en eigenlijk ziet mijn vriend liever dat het blijft bij contact via multimedia.

Wat zouden jullie doen? Is dit een eis die te ver gaat of kies je vol voor je relatie.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 15-09-2017 14:35
  Probleem ligt bij je vriend en niet bij jou. Straks gaat hij nog meer eisen als je eenmaal hebt toegegeven. Hij moet jou vertrouwen, punt uit.
 • Eddy 16-09-2017 19:26
  hey Bianca , mag jij dan geen gewone vriend hebben , en alleen maar vriendinnen ?? volgens mij blijft het niet met die ééne eis denk ik .. jaloers en dat al in het begin ,,, als dat al niet mag ,,,,,, hij heeft toch ook wel een gewone babbel vriendin , mss toch nog eens een goede en duidelijke babbel doen . succes
 • Bianca 17-09-2017 06:59
  Erover praten doen we al maanden. Idd liever alleen vrouwen geen mannen want blijkbaar is dat voor mannen moeilijk. Ik weet dat natuurlijk niet en begrijp zijn deel wel alleen vind ik dat hij mij moet gaan vertrouwen als we al maanden gesprekken hebben en ik hem continu bevestiging geef. Mijn vriend heeft enkel mannen als vriEn den waarvan 1 stel. Maar los met die vrouw spreekt hij niet af.
 • Mini 17-09-2017 12:31
  Om eerlijk te zeggen zou ik me ook wel heel sneu voelen. Het gaat niet zo zeer om vertrouwen of jaloezie, meer om de gedachte eraan. Het is je beste vriend, totaal geen aantrekkingskracht voor jou, maar waarom ga je dan dingen uitproberen? Wie kan jouw vriend 100% garanderen dat het nooit meer kan gebeuren want tenslotte is het ook zomaar gebeurd, toch? Of dat je beste vriend eigenlijk wel meer wilt, dat kan jij toch nooit weten. Ik zou toch voor mijn relatie gaan nogmaals niet omdat hij dat wil, maar omdat het niet logisch klinkt.
 • Amy 20-09-2017 19:40
  Ik heb zelf bijna alleen maar mannelijke vrienden, voor zover ik weet maar 1 vrouwelijke vriend. Voor mij zou dit al gauw een reden zijn tot argumenten omdat ik het onzin vind dat als ik een relatie krijg, mijn beste vrienden daar voor zouden moeten wijken. Wanneer het vertrouwen er van begin af aan niet zit, waarom zou het dan nog op komen dagen? Daarnaast is het vaak moeilijk om iemand te vinden waarmee je echt klikt als beste vrienden, ik zou het niet kunnen opgeven-
 • Eagle 06-10-2017 11:25
  Klinkt misschien hard, maar maak dat je wegkomt uit deze relatie. Een dergelijke vorm van jaloezie houdt niet op op het moment dat je je goede vriend aan de kant hebt gezet. Hij zal iedereen in jouw leven, ongeacht wie ze zijn en wat voor relatie je met hen hebt met achterdocht bekijken en van jou steeds vaker eisen dat je contacten verbreekt. Totdat je geen mens meer over hebt en helemaal van hem afhankelijk bent. Dat soort isolatie moet je zien te voorkomen. Het is ongezond en zelfs gevaarlijk. Begin er niet aan. Je verdient beter.
 • Gabriella 07-10-2017 20:40
  Lastig. je ziet je beste vriend nu stiekem (vanwege het ultimatum)? Het is op zich begrijpelijk dat je vriend na een nare ervaring met een ex-vriendin wat moeite heeft met vertrouwen maar om je een ultimatum te stellen is niet ok. Het is belangrijk dat het wederzijds vertrouwen in jullie relatie groeit, als je vriend je niet vertrouwt zal hij vermoedelijk ook moeite hebben of krijgen met andere mannen waarmee je contact hebt voor werk of bij sociale activiteiten. Wellicht heeft hij daarvoor meer tijd en hulp nodig, dat hij naar een psycholoog is gegaan geeft wel aan dat hij daaraan wil werken. Dus misschien moet je hem meer tijd geven. Wellicht ook heeft je vriend er minder moeite mee als je je beste vriend alleen op openbare plekken afspreekt - waar sowieso weinig kan gebeuren - totdat jullie voldoende zeker van elkaar zijn. Sterkte!
 • Marina 11-10-2017 09:53
  Dan ben je niet de enigste, Bianca. Mijn ex dronk alcohol en betichtte mij van vreemd gaan. Maar het is jou leven hoe je het in deelt. Je vriend vertrouw je niet en zie de ene als zijn concurrent. Dat zelfde heb ik ook gehad met mijn ex verloofde die zijn vriend zo zag. Die man ging ons juist helpen om bij elkaar te komen. Maar mijn ex bleef zuipen. Hij werd kwaad en sloeg alles kort en klein. Bianca, ga praten met een vertrouwenspersoon bij jou in de buurt. Vraag voor een bemiddeling. Misschien lijkt het beter om even wat afstand te nemen van de ándere vriend. Ik heb niet gelezen of je samen woont met hem of getrouwd ben. Ik wens je veel sterkte