Schoonfamiliedrama

Hoi allemaal.
Ik wil even wat delen om dat dit mij erg dwars zit.
En ik me afvraag of er meerdere zijn met dit probleem.

Ik heb al 6 jaar lang een relatie met een super leuke vent en wat hem betreft ben ik super gelukkig. Maar wat familie betreft dood ongelukkig.
Met zijn vader heb ik niet echt een band alleen maar korte ongemakkelijke gesprekken, zijn moeder is een leuke vrouw maar soms heb ik het gevoel dat ik bij haar teveel mijn best moet doen en of het allemaal alleen maar van mijn kant komt. Daarnaast zijn het toch wel hele vriendelijke mensen.
Hij heeft ook 2 oudere broers en 1 heeft een vriendin. Hun zijn een paar jaar ouder en ook al heel lang bij elkaar.
Op het begin van de relatie vond ik al een beetje dat mijn vriend en zijn schoonzus te hecht waren. Ze deden dingen die in mijn ogen een beetje te waren.
Ik zocht er niet al teveel achter maar toen ik begon te merken dat ik het 3e wiel leek en me buitengesloten voelde als we iets gingen doen had ik er wat van gezegd. En sinsdien is het gelukkig minder.
Maar ik zal altijd op de 2e plek staan als schoondochter.
Zelfs als het gaat om mijn vriend word de schoonzus gevraagd inplaats van ik. Ik denk dat ze daarom ook altijd zo close zijn geweest omdat ze daarvoor gewoon de ruimte kregen want niemand ziet hun relatie als hoe ik het zie.
Daarnaast lijkt het alsof ik elke keer mij uitsloof voor hun en ik mezelf elke keer forceer om eindelijk een plekje te kunnen krijgen in de familie.
Ik word ook nooit persoonlijk benaderd als het gaat om feestjes, het gaat altijd via mijn vriend en soms word mijn naam niet eens genoemd maar moet ik er volgens mijn vriend maar van uit gaan dat ik ook uitgenodigd ben want ik hoor bij hem.
En zo kan ik nog erg lang door gaan met typen over wat ik allemaal heb meegemaakt.
Het maakt mij dood ongelukkig en soms wil ik hierdoor mijn relatie beeindigen.
Ik moest mijn verhaal kwijt. 6 jaar is niet niks, en 6 jaar lang kamp ik al met deze gevoelens.
Mijn vraag aan jullie is, klinkt dit bekend? Zoja, Hoe hebben jullie het opgelost?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anne 05-03-2017 16:08
  Waarom denken mensen toch altijd dat ze een band moeten hebben met familie / schoonfamilie. Als er geen klik is zou ik er niet teveel energie in steken. Groet ze vriendelijk als je ze ergens tegenkomt en verder hoef je er niks mee. Gaat je vriend naar zijn familie , ga jij dan iets leuks doen met iemand waar je wel een klik mee hebt. Familie heb je , vrienden zoek je zelf uit.
 • Babbeltje 07-03-2017 20:27
  Je schrijft; Ik heb al 6 jaar lang een relatie met een super leuke vent en wat hem betreft ben ik super gelukkig. Hoe zit het met je eigen gevoel? Waar is jouw eigen familie of vrienden? Waarom laat je je leven leiden door je eigen onzekerheid en leg je het probleem bij je schoonfamilie neer?
 • Kiki 08-03-2017 13:27
  Je zegt: Zelfs als het gaat om mijn vriend word de schoonzus gevraagd inplaats van ik. Wat bedoel je hiermee?? Klinkt wel raar eigenlijk
 • Tina 10-03-2017 00:58
  Zijn familie is niet zo belangrijk , ze gewoon aanvaarden zoals ze zijn punt ! Maar die schoonzus , dat vind ik een ander verhaal . Probeer meer duidelijkheid te krijgen . Hoe zit het precies . Het kan ook allemaal heel onschuldig zijn . Zoek je er niet meer achter dan er werkelijk is ? Kop op , je zegt zelf dat je anders een fijne relatie hebt , die familie , leg niet je focus daarop .
 • Danielle 25-03-2017 20:47
  Ik ben het met Anne eens. Klikt het niet, dan niet. Laat ze het uitzoeken en ga lekker iets doen waar je blij van wordt. Ik lig ook niet goed bij mijn schoonouders, jaren vervelend gevonden en toen heb ik besloten dat ze de energie niet waard zijn om me druk over te maken. Geeft een heerlijke rust over me, soms ga ik mee op visite en soms niet, net waar ik zin in heb. En die schoonzus van je, die zou ik waarschuwen dat ze jouw vriend met rust moet laten.