Schoonzus gedraagt zich jaloers?

Mijn schoonzus en ik verschillen erg. Ik ben een introvert iemand en heb drie kinderen. Daarnaast werk ik en hecht ik niet teveel aan uiterlijk en status. Mijn schoonzus is extravert en heeft bewust voor geen kinderen gekozen, werkt niet en volgens mij komt het haar goed uit dat mijn broer zoveel verdient. Haar mooie blonde haren zijn heilig en besteed ook giga veel tijd en geld uit aan haar uiterlijk. Prima allemaal!
Een aantal jaren geleden kwam ik bij zwemles haar vriendin tegen. Onze dochters werden vriendinnen waardoor ik haar vriendin regelmatig zag. Zo konen de meisjes op elkaars feestjes en gaan we ook wel eens in het 2 jaar samen op vakantie zodat de meisjes samen kunnen spelen… Maar ik merk dat mijn schoonzus het niet leuk vindt dat ik contact met haar heb. Als ze jarig zijn dan moeten wij een andere keer komen terwijl iedereen dan mag komen. Laatst kwam ik iets brengen en zei mijn schoonzus “sorry ik moet weg je kan niet verder komen” Later hoorde ik van haar vriendin dat zij daar was geweest en ze de hele middag thee hadden gedronken. Als ik tegen mijn schoonzus iets vertel over haar vriendin (bijvoorbeeld ze moest naar het ziekenhuis) dan merk ik dat ze er niets van wilt weten!
Ik wil absoluut niet tussen haar en haar vriendin in te komen staan. Haar vriendin is een hele leuke meid maar ik zie haar gewoon als de moeder van de vriendin van mijn dochter.
Ik vind het zo vervelend dat wij o.a. niet welkom bij ze zijn als haar vriendin er is. Is toch ook leuk voor onze dochters want dan kunnen ze samen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 07-01-2023 19:24
    Ik heb een aantal vragen voor je: Waarom is je schoonzus jou verantwoording verschuldigd voor haar kinderloosheid? Waarom is je schoonzus jou verantwoording verschuldigd voor het feit dat ze niet werkt? Waarom is je broer jou verantwoording verschuldigd voor het feit dat hij het blijkbaar gewoon vindt? Als hij dat niet vindt, waarom zou hij jou dat aan je neus hangen? Waarom schilder je jezelf af als een soort heilige omdat je werkt en nakomelingen op de wereld hebt gezet? Waarom oordeel je over irmands uiterlijk? Bespeur ik hier enige mate van jaloezie? Waarom zou je schoonzus je überhaupt nog over de vloer willen hebben? Denk je dat ze je minachting niet voelt? Hou op met op haar neerkijken omdat ze anders leeft dan jij en die oh zo leuke vriendin van haar. Kan je dat niet, blijf dan lekker weg. Scheelt weer mooi weer spelen, voor jullie beiden.