Second Love dat moet toch kunnen?

Een paar maanden geleden vertelde een vriendin van mij dat ze zich aan had gemeld op de website van second love. Ik was hier erg verbaast over en ik vond dat niets voor haar.
Ze gaf aan dat de sleur in haar relatie was gekomen en dat haar seksleven erg saai was.
Ik ben hier behoorlijk van geschrokken, want ik had dit niet van haar verwacht.

Voor de mensen die second love niet kennen. Second love is een online datingsite, waar mensen in een relatie in contact kunnen komen met andere mensen die in een relatie zitten. De site stimuleert als het ware om overspel te plegen. De slogan luidt dan ook: ‘Ook wel eens zin in aandacht van een ander? Flirten is niet strafbaar’. Het komt er dus op neer dat second love mensen die een relatie hebben stimuleert om vreemd te gaan.

Als ik televisie kijk, zie ik vaak reclames van second love. Ik vond het eerst een belachelijk idee dat er reclame word gemaakt om mensen overspel te laten plegen. Ik was sowieso iemand die vreemdgaan erg afkeurde. Nu een vriendin van mij op second love zit, krijg ik een iets ander beeld van second love.

Mijn vriendin heeft positieve ervaringen met de website van second love. Zij en haar vriend zitten al jaren in een sleur en ze had behoefte aan spanning en liefde in haar leven.
Mijn vriendin vertelde dat ze zichzelf eindelijk weer eens vrouw voelt. De aandacht die ze krijgt, de mannen die haar weer zien staan en de spanning is terug in haar leven.
Haar vriend weet hier natuurlijk niets van en dat vindt ze er zo spannend aan.
Ook ik zie mijn vriendin eindelijk weer eens stralen en ik merk dat ze weer lekker in haar vel zit. Dus ik ben steeds nieuwsgieriger geworden.

Ik heb zelf ook een relatie en onze relatie zit ook in een sleur. Mijn vriend en ik hebben bijna nooit meer seks, we doen weinig leuke dingen samen en het is de laatste jaren gewoon erg saai. Ik zit er aan te denken om ook een account aan te maken. Ik wil het een keertje proberen, omdat mijn vriendin hier zulke positieve ervaringen mee heeft. Ik weet dat mijn vriend dit niet zal waarderen en de kans is natuurlijk groot dat onze relatie over is als hij er achter komt, maar toch wil ik het graag een keer proberen. Ik ben echt op zoek naar de spanning en de ‘kick’ die het met zich meebrengt. Ik dacht van mezelf dat ik nooit zou vreemdgaan, maar nu wil ik het toch een keer proberen. Het lijkt me ontzettend spannend en mijn vriendin vertelde dat haar relatie met haar vriend er alleen maar beter van is geworden. Eigenlijk is het dus perfect. Ten eerste is de spanning weer terug in je leven en ten tweede werd haar relatie er beter van, omdat ze zich niet steeds meer ergerde aan de problemen in haar relatie. Door mijn vriendin ben ik in gaan zien dat het ook positieve kanten heeft.

Wat vinden jullie van second love? Zoiets moet toch kunnen?

X Ellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 05-06-2016 14:32
  wat denk je van praten met je vriend? Lekker makkelijk zo hoor.
 • Anita 05-06-2016 14:38
  Tuurlijk meid, meteen doen. Vooral niet aarzelen ! Mijn hemel , hoe laten ze ze loslopen !
 • Candice 05-06-2016 15:18
  Bla bla. Niks anders dan reclame maken voor die ranzige zooi. Hoe vaak kun je de naam noemen in zo'n cliché-verhaal.? Maar veel plezier met je ranzige praktijk[en]!
 • arendine 05-06-2016 17:40
  Je zegt dat je eigen relatie een sleur is geworden. Is het een idee om eerst eens te proberen je eigen relatie nieuw leven in te blazen? Luister eens naar de Pina Colada song en daag jezelf en je vriend eens uit!!! Wie weet is jullie relatie toch wel spannender dan je denkt........
 • Anoniem 07-06-2016 03:21
  Hallo Ellen, Hier even een reactie van een man. Mocht je er eens graag over willen praten, dan kan dat altijd. Mocht je er behoefte aan hebben, kun je via mijn geheim mijn mailadres opvragen. Groetjes
 • Rainbow 07-06-2016 20:09
  Als je nou al die energie van het maken van een account.. het geven van aandacht en het jezelf klaar maken voor Seks eens in je relatie stop in plaats van in anderen denk ik dat je ten eerste betere Seks krijgt.. je relatie nieuw leven in blaast EN niet schei heilig hoef te zijn. Daarbij hoef je niet te liegen en maak je je man misschien ook gelukkig. Een winwin situatie noem je dat. Hou oud ben je als ik vragen mag? Ik zie dat nergens staan maar zit dan ook met mobiel op de Site. Ik vermoed dat je erg jong bent omdat je zo beïnvloedbaar bent en veranderlijk qua mening over een onderwerp. Misschien ben je nog niet oud en volwassen genoeg om een echte relatie te hebben?
 • swieb 08-06-2016 14:14
  Hai Ellen, Je eerste reactie is dat je het niks vind, maar toch vind je het ergens misschien wel spannend, vooral door de verhalen van je vriendin. Denk ook goed na over de gevolgen, wat als je vriend erachter komt? Is dat je relatie over, maak je niet iets stuk wat nog best goed is, alleen wat sleur heeft? En wat als je echt verliefd wordt op een ander, die aandacht en een nieuw lichaam kunnen je ineens 'wakker' schudden, waardoor je met een ander verder zou willen (die waarschijnlijk ook een relatie heeft). Als je relatie niet zo goed is, dat het je niet uitmaakt als deze zou eindigen zie ik geen reden om je in te schrijven bij second love, maar wil je echt vreemdgaan? Zou je dan niet gewoon met je vriend kunnen breken en lekker als single genieten via second love? Hoe zou jij je voelen als je erachter kwam dat je vriend al een tijdlang vreemd ging? (ookal was hij thuis vrolijker en was de sex tussen jullie beter?) Ik zou de dingen nog eens goed op een rijtje zetten voordat je je hierin begeeft, succes!
 • Asterisk 23-06-2016 10:23
  Ik verbaas mij over de reakties. Dat 2 mensen veel tijd samen doorbrengen en hun kinderen grootbrengen. Dat is toch mooi? Dat die beiden een claim op de ander leggen als dat deze niet met een ander (=vreemde) mag vrijen dat is vreemd. Houd de een echt wel van de ander wanneer hij/zij deze het plezier niet gunt?
 • miami 24-06-2016 05:30
  hallo Asterisk, ja je hebt gelijk. Echte liefde geeft de ander de ruimte om vreemd te gaan. Ach wat maakt het uit toch? Je doet alleen maar je partner pijn en ach kinderen, die kunnen wel tegen een stootje. Liever energie steken in het vreemdgaan dan energie steken in je gezin. Zouden meer mensen moeten doen. Vraagje, werk je bij soms bij Second Love? Of ben je zelf ook zo'n Second Love fan?
 • jajoh 30-06-2016 15:23
  second love moet kunnen? als je een open relatie hebt? prima... zit je in een monogame relatie? Dan nee, ik vind dat soort vreemdgaan sites een aanfluiting, en een belediging voor iedereen die op een eerlijke manier zijn of haar relatie probeert te beleven. Het faciliteert bedrog, en door bedrog kun je serieus een trauma oplopen, je vertrouwen voorgoed kwijtraken, en dat voor een beetje spanning, seks, en egostrelerij? Heb je sleur? stop je energie in je partner, je bent zelf ook bij die sleur geweest, dus mede door jezelf veroorzaakt, en als je iets wil veranderen begin bij jezelf, of verbreek de relatie. Heb je aandacht nodig?, of moet je ego gestreeld worden? vraag het je partner, waarom wil je weten of je bij andere mensen nog in de markt ligt? waarom wordt je ego gestreeld door een vleeskeuring? second-love is wat mij betreft, voor lafbekken, en emotioneel onvolwassen mensen, mensen die niet in staat zijn om eerlijk met hun partner te communiceren....iets anders kan ik er niet van maken.. (mensen met een open relatie daarbuiten gelaten, die hebben daar beide voor gekozen, en zijn daar gewoon open en eerlijk over,delen dat soort wensen en behoeften wel met elkaar en gunnen elkaar die vrijheid, en daar is wat mij betreft niks mis mee.), hoe kan anders een normaal iemand in staat zijn, zo respectloos met zijn of haar partner om te gaan? als je weet hoeveel pijn en ellende je daarmee kunt veroorzaken..je ontneemt iemand de keuze en vrijheid om ervoor te kiezen bij je te blijven, als jij vreemdgaat en je partner bedriegt, want dat is een eenzijdige beslissing voor jullie beide, dat klopt voor geen meter, Je partner heeft toch evenveel inspraak en rechten in jullie relatie als jijzelf? Stel anders een open relatie voor, dan mag hij ook buiten de pot pissen, een beetje spanning en bewondering krijgen, wel zo eerlijk toch? Denk eerst eens na, en zeg gewoon eerlijk tegen je partner wat je nodig hebt, en anders maak het gewoon uit, of overleg of jullie de relatie op een andere manier kunnen invullen, en gun je partner iemand die wel eerlijk en open kan zijn. dan kun je rondneuken wat je wil, je laten bewonderen wat je wil, zonder dat een ander daar last van heeft,.
 • Rainbow 08-07-2016 11:02
  '@Jajoh. Mooie tekst. Als iedereen zo nuchter na kon denken dan was die site wel op de kloten gelopen. Maar helaas. Scheinheilen te over. Vaak wileen mensen vreemd gaan maar zelf niet belazerd worden . Typisch voor egoïsten
 • kippie 15-08-2016 10:14
  Wat zou je doen als je partner dit deed? Hoe zou jij reageren? Je relatie zit in een sleur. De oplossing die jij ziet is dus andere mannen. Waarom fix je je relatie niet? Ga leuke dingen doen! Heb sex! Je hoeft geen overspel te plegen om je relatie te redden.. Waarom zou je je man bewust pijn doen voor een beetje spanning? Klinkt mega egoïstisch..
 • jdmr 22-03-2017 14:43
  slet
 • Marina 03-12-2017 19:00
  Heb je ooit een film gezien van een maand later? Ik wel. En ook een programma jou vrouw, mijn vrouw. Of andere manieren om de sleur te doorbreken. Second love betekend tweede liefde. En ik ben er niet een voorstander van. Maar ja, veel mensen gaan meeste keren de fout in.
 • Klaartje 20-09-2020 01:18
  Wat ik gewoon niet snap is dat je hier zomaar reclame voor mag maken op tv. Voor een aantal andere dingen is dat verboden. Dat heb ik altijd al gevonden. Maar zeker nu sinds ik er achter ben gekomen dat mijn, sinds kort ex, stiekem al een tijdje een vriendin had. En dat na 38 jaar. Ik vind het echt walgelijk! Daar hoeft echt geen reclame voor gemaakt te worden. Er bieden zich zoveel vrouwen op internet aan, dat je keuze genoeg hebt, hoe lelijk je ook bent. Iedere keer als deze reclame langs komt moet ik aan mijn situatie denken, en hoeveel pijn me dat doet. Ik hoop dat ze stoppen met deze reclame op tv en ook denken aan de partner van degene die vreemd gaat. Dat het gepromoot wordt om dat stiekem te doen vind ik echt niet kunnen. Wees eerlijk als je op je partner uitgekeken bent, of iets anders naast je relatie wilt. Ik denk dat daar vaak over te praten valt.