Tweestrijd

Dag allen,

Ik heb een relatie met een man uit het buitenland. Hij is voor mij naar Nederland gekomen en sindsdien wonen we samen. Maar sinds we samenwonen merk ik verandering in zijn gedrag. Hij is minder sociaal geworden. Alles geeft hem stress iets wat ook zijn sporen achterlaat in onze relatie.
Ik had het idee dat we samen een leven op konden bouwen,dat idee kreeg ik ook van hem (hij heeft vaak uitgesproken dat dat zijn wens was). Maar sinds hij hier is, wil hij niets te maken met mijn moeder met wie hij voorheen wel een goede band had. Hij wil niets te maken hebben met mijn vrienden, hij wil ze niet eens ontmoeten. Hij heeft over iedereen vooroordelen terwijl hij ze nog niet eens ontmoet heeft. Het frustreert me zo! Ik hecht veel waarde aan de band die ik met mijn moeder en mijn vrienden heb en dat kan ik niet met hem delen. Ik spreek altijd alleen met ze af en de commentaar die ik van hen krijg… wat het met mij doet kan ik bij niemand kwijt. Iedereen, maar met name ik, is zo verward door zijn huidige gedrag.
Het liefst wil ik mijn leven met hem delen, op elk gebied, maar hij laat het niet toe. Maar ik weet niet wat ik moet of kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ramona 08-01-2017 18:06
  Enige wat ik kan zeggen is dat je niet door hem het leven moet laten leiden. Lijkt wel of hij je af wilt sluiten van de mensen om je heen. Laat dan nooit toe. En let op die voortekenen. Zijn geen goede voortekenen. Mijn gevoel zegt laat hem los. Voel je in ieder geval niet gedwongen om bij hem te blijven omdat hij voor jou naar Nederland is gekomen. De terugreis naar zijn land, waar hij ook vandaan moge komen, is net zo lang als de heenweg.
 • Bloemetje 08-01-2017 21:19
  Blijkbaar heeft hij heel veel moeite met het feit dat hij nu alles achter heeft moeten laten in zijn geboorteland om hier een bestaan met jou op te bouwen. Het valt hem tegen.. hij moet zich nu aanpassen aan de cultuur hier en aan alle gewoontes en gebruiken en daar heeft hij waarschijnlijk geen rekening mee gehouden. Je kunt twee dingen doen: of hem laten wennen hier en afwachten of het allemaal goed komt en je contacten te blijven houden en zien of voorgoed de relatie met hem breken, dan zijn alle zorgen en ergernissen in 1 klap van de baan. Aan jou de keus! Sterkte met het nemen van de juiste beslissing!
 • closer 20-01-2017 10:30
  Lieve Kiana , Ga weg , nu het nog kan , dit heeft niks met cultuurverschil of iets e maken , wat hij doet is pure narcisme. Ik herken dit en heeft geeft mij meteen de kriebels , ik heb in precies dezelfde situatie gezeten als , praatte alles recht wat krom was. Het verwarren doet hij bewust om te denken dat jij diegene bent die gek is niet jij , jij word dan afhankelijk van hem , vandaar ook het afsluiten van familie en vrienden. Het zal van kwaad tot erger gaan , het heeft mij 12 jaar gekost voor ik weer het licht zag , beseffen dat hij alleen maar van zichzelf houd en geen enkel greintje empathie heeft voor wie dan ook . na een ruzie of woordenwisseling zal hij je als een prinses behandelen wat je verwarring alleen maar groter maakt , maar ook dit verdwijnt.....Je zal straks nog maar een schim van jezelf zijn. Ik weet zeker dat jij een sterke en intelligente dame bent want dat zoeken ze juist zodat hun met alle eer kunnen gaan strijken. Echt meis , vertrek...Hoe moeilijk en zwaar het ook lijkt , hoe lief hij kan doen , maar bedenk dat er een hele gevaarlijke kant aan zit en als je de ziet ben je eigenlijk al veels te gebleven. Anders google op relatie met en narcist.....Liefs Monique
 • closer 20-01-2017 10:41
  Hoi Bloemetje , Het heeft niks te maken met het feit dat hij alles heeft achter gelaten , dat excuus gebruikte ik jaren. Deze mensen passen zich niet aan. ik gebruikte ook het excuus cultuur , andere gewoontes maar niks van dat alles. Het is een door en door verrot karakter die vaak zeer charmant verpakt is. Naar buiten toe zal hij zich vaak voorbeeldig gedragen en uiterst charmant zijn. De omgeving zal op een verkeerd been worden gezet , en mensen die hem door hebben (dat zijn er vaak maar weinig) die worden gelijk verbannen uit hun/zijn/haar leven. Het is een zere zware mishandeling , geestelijke en helaas op den duur ook lichamelijk, soms met de dood tot gevolg . Ook de silent treatment is een bekent fenomeen :( ze moet echt weg daar..... Liefs
 • Kiana 21-08-2017 12:46
  Dag Closer, Hij is inderdaad een narcist. Ik ben bij hem weggegaan. Ik kreeg mede door jouw bericht (en gelukkig ook van vrienden) meer bewustzijn over hoe hij was en wat hij deed. Werd me ook bewust dat ik de schuld kreeg van alles wat er fout ging in zijn leven. En daarbij wilde hij me steeds meer wegduwen van vrienden en familie. Ben heel blij dat ik het licht heb gezien!!!!