Twijfelen aan samenwonen vriend leeft heel sober

Dag allemaal,

Ik heb ruim 5 jaar een vriend. Wij komen nu allebei in een andere levensfase terecht. We hebben nu beiden een gemiddeld inkomen en wij zijn verloofd. Kortom we willen allebei nu meer een huisje,boompje en beestje leven. Mijn vriend wil heel graag met mij samen een huis kopen en dan samen een rekening hebben en dan alles samen doen.
Ik twijfel daar aan want hij is heel zuinig opgevoed en dus zuinig. Ik leef gewoon.
Zo is zijn ideale vakantie een tentje opzetten en dan bij de tent gaan koken.Uiteten gaan vindt hij te duur. Terwijl mijn ideale vakantie bestaat uit een luxe hotel, goede bedden,eigen sanitair,airco en het liefst all inclusive. Ik haal bestel regelmatig eten en haal tijdens de boodschappen lekkers op voor overdag en in het weekend ook voor s avonds. Mijn vriend neemt door de weeks amper lekkers en drinkt alleen water of ranja. Hij haalt elke week van die goedkope voedselboxen op die je goedkoop kan bestellen met bijna over datum voedsel in. Hij vriest alles in en eet de hele week daarvan.Bij de bakker kan je ook zo’n box bestellen en hij weet dat daar altijd veel gebakjes inzitten. Die besteld hij als hij bezoek krijgt.Hij heeft thuis een kast waar hij cadeautjes in bewaard die hij ooit zelf heeft gekregen of flink in de aanbieding heeft gekocht om zo weer cadeau te doen. Overgebleven eten wordt ingevriest. Uitjes zoekt hij zo op dat het gratis is of met fikse korting. Patatje daar bestellen kan nog net af maar hrt liefst nam hij zelf dan drinken mee.Wast op lage temperatuur en kort en hangt ook in de winter zijn was op.Ik ben van hups vlug in de droger zodat ik meer vrije tijd heb. Zijn favoriete winkel is de kringloopwinkel.Verkoopt en koopt van alles op marktplaats. Het is echt verschikkelijk met hem. Het klinkt misschien alsof hij in de bijstand zit maar hij heeft gewoon minimumloon.Zijn hond krijgt zelfs de jaarlijkse inenting,vlooien en tekenspul niet. Hij zegt als hij last heeft dan geef ik hem wel wat tegen de flooien. We fantaseren wel eens over kinderen krijgen. Het lijkt mij erg leuk om babykleertjes te kopen en zo’n baby uitzet. Hij vindt dat belachelijk en volgens hem kan je dat soort dingen nog goed tweede hands kopen. Je begrijpt wel hoe moet ik met zo’n iemand gaan samenwonen? Ik hou van hem maar ik ga echt niet zo sober leven als hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • wijsneus 17-06-2022 01:51
    Aan het begin van het verhaal beiden een gemiddeld inkomen, aan het eind is hij gezakt naar het min.loon. Het is verschrikkelijk met jou zou ik zeggen, wat een kul allemaal. Zelfs de flooien lachen ermee. Doei!
  • Otto 17-06-2022 06:50
    Wijsneus het min.loon is toch gewoon het gemiddeld inkomen? Als ik jou was zou ik je dillema's met hem bespreken. Misschien dat ieder een vast bedrag per maand op de gezamelijke rekening stort en daarnaast dat ieder een eigen rekening heeft en zelf bepaalt wat hij/zij met dat geld doet? Mijn vriendin vindt kamperen ook niets aan. Ik vind dat wel leuk alhoewel ik dan wel van het luxe kamperen ben. Ik ga af en toe met mijn neef kamperen. Als ik met mijn vriendin op vakantie ga dan doen wij een vakantie waar wij allebei ons in kunnen vinden.
  • Lisette 23-06-2022 10:46
    Hai, Jullie zijn al 5 jaar samen. Dus ik kan me voorstellen dat je met de vakanties vast al iets uitgevogelt hebt. Gingen jullie samen of apart? Maar ja samenwonen met iemand met andere gewoontes kan veel conflicten geven. vaste laten zal je samen moeten bespreken. Ik en mijn man hebben beide "zakgeld". een vast bedrag per maand dat we op onze eigen rekening hebben staan wat we uit mogen geven zonder inspraak van de ander. Dus voor schoenen, kleding, uitjes, pizza noem maar op. Je kan ook kiezen om de financieren compleet te splitsen. Qua kinderen zou ik zeggen. Ga eerst eens 6 maanden samen wonen en hou je oude woning. Als jullie knallende ruzie krijgen. Dan kan je gaan latten zonder kinderen, of uit elkaar gaan. En voor kinderen zou ik inderdaad alles 2e hands kopen. Kinderen zijn gruwelijk duur, en de meeste babyspullen gaan 15 jaar mee. Dus ik zou je niets aan laten praten in een babyspeciaalzaak. Best fijn trouwens zo'n zuinige partner. Maar geef ook grenzen aan. Bijvoorbeeld, wat je voor jouw huisdieren beslist prima, maar als jullie samen een hond of kat nemen, dan wil ik dat hij jaarlijks inentingen krijgt.