Waarom kwetst ze me zo?

Dag forum-lezers.

Ik wil jullie graag een probleempje voorleggen. Benieuwd wat jullie in mijn plaats zouden doen.

Tien jaar geleden verloor ik mijn vriend. De enige man tot nu toe waar ik echt een toekomst mee dacht te kunnen hebben. In de jaren na zijn dood ben ik heus wel een paar keer verliefd geweest, maar nooit serieus genoeg; het is dan ook nooit op een relatie uitgelopen en terugkijkend heb ik daar vrede mee. Ik heb altijd een kring lieve vrienden en kennissen om me heen gehad en mijn leven is echt geen treurige aangelegenheid.

Maar nu heb ik iemand leren kennen. Iemand met wie ik nu gewoon goede vrienden ben, maar die ik interessant en mooi genoeg vind om meer voor te gaan voelen. We denken over veel dingen hetzelfde, delen wat hobbies en hij heeft gevoel voor humor.

Ik pak het voorzichtig aan; ik heb geen idee of hij meer dan een vriendschap wil met mij en zo niet; dan wil ik hem als vriend niet kwijt.

Dit alles heb ik (zonder teveel in detail te treden) aan mijn zus voorgelegd. Zij kent hem ook, maar niet zo goed als ik. Haar reactie verraste me en niet op een aangename manier. Ze vond hem “niets voor mij” , zou hem “nooit voor mij hebben uitgekozen” en ik moest er rekening mee houden dat hij “niet mijn overleden vriend was”.

Nee, dat laatste weet ik ook wel. Mijn vriend komt nooit meer terug en niemand is zoals hij. Maar dat wil toch niet zeggen dat ik niet meer van iemand anders zou kunnen houden? Hoe eerlijk is het tegenoverdeze nnieuwe man in mijn leven als hij constant vergeleken wordt met een ander? En dus automatisch tekortschiet? Hij heeft zijn eigen kwaliteiten en zoals gezegd zijn die voor mij interessant genoeg.

Maar hoe pak ik dit aan als zelfs mijn eigen zus al zo begint? Ik ben bang dat zijn/mijn/onze kans al bij voorbaat verkeken is.Áls hij al iets in mij ziet.

Zal ik mijn zus zeggen dat haar opmerkingen mij pijn hebben gedaan? Moet ik het negeren en op mijn gevoel af gaan? Of zal ik het bij een vriendschap houden en een kans (hoe klein ook) weggooien op een mooie relatie?

Wat zouden jullie doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 15-05-2017 14:09
    hoi Eagle, leuk toch dat je een leuke vent bent tegengekomen? En wie weet wordt het wat meer. Jouw zus mag commentaar geven maar jij weet het beter. Ze zou hem nooit voor jou uitgezocht hebben. Nee, dat is ook niet haar taak om dat te doen. Natuurlijk vergeet jij je overleden vriend niet maar dat betekent toch niet dat jij niet meer verliefd mag worden? Mocht je zus weer commentaar hebben, vraag haar dan wat haar probleem is maar je moet er niets van aantrekken. Misschien is ze wel bezorgd. Succes Eagle, ik gun je een nieuw geluk.
  • mir 19-05-2017 13:14
    Ik vind het leuk dat je je goed voelt bij een man, het is jou gegund ! Jouw zus mag een mening over hem hebben, het is maar net wat jij er mee doet ! Ik zou jouw gevoel volgen, het is jouw leven per slot verrekening !
  • Saar 29-05-2017 21:07
    Op je gevoel af gaan. Wie weet ontstaat er iets heel moois tussen deze man en jou. Dat is je gegund. Of je er iets over moet zeggen tegen je zus vind ik lastig te beoordelen. Jij weet hoe je zus is en of je dat soort dingen met haar kunt bespreken. Als je dat met haar kunt; ja dan zal ik haar laten weten dat haar opmerking jouw pijn heeft gedaan. Misschien bedoeld ze het helemaal niet zo. Wil ze je gewoon graag behoeden voor een zeer hart en heeft ze dat niet zo tactisch geuit.