Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

forum

Wel of niet werken in Thuiszorg.

Beste Lezer.

Dit is niet een geheim maar ik zou graag wat advies willen.

Door omstandigheden (toeslagen affaire) heb ik een hele periode niet kunnen werken. Nu komt het einde in zicht en wil ik dolgraag weer aan het werk. Punt is, 3 kinderen, die dan uiteraard naar de BSO zouden moeten als er werk is buiten de school uren.

Nu zegt mijn partner dat ik dan onder schooltijd kan gaan werken. Daar heeft hij zeker gelijk in. Alleen , dan zegt hij dan kan je in de thuiszorg werken... En dat is nou net niet wat ik wil! Begrijp mij niet verkeerd, het is nuttig werk en ook heel belangrijk werk. Maar ik heb dat 20 jaar geleden gedaan, en toen heb ik ervaren dat het mijn ding gewoon niet is. Ik heb respect voor de mensen die het werk doen en ook hun hele ziel en zaligheid daarin kwijt kunnen, maar het is totaal niet wat bij mij past en waar ik ook niet gelukkig van wordt. Tevens ken ik een aantal vrouwen die het werk ook doen, sommige 4 volle dagen en de andere 5 volle dagen, maar die er nog zwart bij moeten werken, omdat ze anders niet rond kunnen komen. Voor mij nog een teken om het niet te doen.

Heeft iemand tips voor ander werk onder schooltijden?

Hartelijk groet, Iris.

Iris (39) op 18 aug 2022
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Iris
  (39)
  18/08/2022
  15:11

  Denk aan onderwijsassistent of schoonmaakwerk


 • Jeannie
  (47)
  18/08/2022
  18:52

  Indeed
  Monsterboard
  Nationale Vacaturebank
  En zo nog tientallen andere sites.

  Gewoon filteren op wat je kan, waar het is en voor hoeveel uur.
  Maar serieus, kon je dat nou echt niet zelf bedenken?


 • wijsneus
  (--)
  19/08/2022
  18:53

  Ga thuis kinderen opvangen. Ben je je eigen BSO, kunnen je kinderen gewoon naar huis na school.
  Hoezo problemen door de toeslagenaffaire als je nog nooit gewerkt hebt sinds je kinderen hebt? En waarom stoppen met werken als je in de schulden zit met 3 kinderen. Vaag verhaal.
  O ja werken is niet altijd een feestje, je moet dingen doen waar je geen zin in hebt, klopt.
  Vraag maar aan je man, ook kan je man zorgen dat hij thuis is als jij moet werken. Zo niet neemt hij maar een krantenwijkje erbij. O wacht.. dat is ook iets voor jou. Krantenwijkje, folders rondbrengen en vakkenvullen ’s avonds. Niet echt leuk maar als je niks anders kan zal je wel moeten.