zwanger?

Vorig jaar ben ik bevallen. Ik ben toen 12 kg aangekomen. Dit is er allemaal weer af gegaan. Helaas ben ik een buikje blijven houden waardoor ik mijn zwangerschapsbroeken nog heel lang heb gedragen. Ongeveer 4 maanden terug ben ik weer begonnen met de pil. Sinds die tijd ben ik langzaam 3 kg aangekomen. Ik krijv ze er moeilijk af. Tot nu toe niet gelukt.
omdat ik de zwangerschapsbroeken zat was ben ik nieuwe normale broeken gaan kopen. Mijn oude pas ik niet meer. Nu moet ik door dat buikje broeken kopen die 2 kledingmaten groter zijn. Ik vind dat wel erg.
door het pilgebruik word ik gewoon ongesteld. Niks aan de hand zou je denken. Alleen voel ik af en toe in mijn buik wel iets bewegen. Ik denk dan, het zullen mijn darmen wel zijn met mijn verstand.
maar soms denk ik, zou ik toch zwanger kunnen zijn? Ik weet het niet. Ik vind het voor schut om hiermee naar de dokter te gaan.

wat zouden jullie denken/doen in mijn plaats?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anita 23-04-2016 08:05
  Waarom zou hiermee naar de dokter moeten ?? Wat dacht je van even naar de drogist gaan en zelf een test kopen .
 • emma2 23-04-2016 09:00
  Dat was ik nog vergeten te melden. Ik heb ook een test gedaan en die was negatief. Dus zou ik natuurlijk zeggen, ik ben niet zwanger. Toch vind ik het vreemd dat ik zo aankom en soms iets in mijn buik voel.
 • Vera 24-04-2016 15:24
  He! Je hebt een zwangerschapstest gedaan, die was negatief. Waarom dan alsnog zorgen? Is je voedingspatroon veranderd? Beweeg/sport je minder? Misschien heb je last van (beginnende) obstipatie? Ook dat kunnen allemaal redenen zijn dat je aankomt. Daarbij is het ná een zwangerschap erg moeilijk om terug op gewicht te komen. Het is bekend van bepaalde anticonceptie dat je kunt aankomen (dat is bij veel medicijnen zo). Ik heb hier een linkje voor je waar je meer informatie kan vinden over de anticonceptiepil. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/93034-dik-worden-van-de-pil.html Succes en sterkte!
 • closer 25-04-2016 06:43
  Als je het zeker wilt weten laat je een bloedonderzoek doen , waarom niet naar de dokter als je twijfelt , ik heb een implanon en ik had alle verschijnselen van een zwangerschap , test gehaald , eentje was positief , ik was in shock wat ik heb er al 4 en word er niet jonger op :) nummer 2 was negatief..Huh wat moest ik nu denken , bloed laten prikken , de volgende dag kreeg ik al de uitslag , niet zwanger.....Bij twijfel , gewoon aan de bel trekken , niet te moeilijk over doen.
 • Bull 26-04-2016 14:52
  Beetje zonde van het verzekeringsgeld wat we met z`n allen betalen om hiermee naar de dokter te rennen..? Jezus joh als je zwanger bent he, dan zul je dat op een gegeven moment toch echt wel merken?! Is het misschien een idee om te accepteren dat je (bij het ouder worden, en na het krijgen van kinderen) gewoon wat dikker bent geworden? Als jij sport, en gezond eet, dan is dit gewoon hoe het is. Je bent toch niet meteen maatje "ik kan niet meer met mezelf door een deur"? Mensen veranderen nu eenmaal. En het lichaam ook. Waarom "terug willen naar hoe het was", en niet "trots zijn op hoe het nu is"?. Lijkt me simpeler. Verder even wat zwangerschapstesten inslaan, gewoon van die goedkope, en dan iedere keer als je je onzeker voelt, gewoon even testen. Misschien kun je low waist broeken kopen? Dan heb je minder last van die buik betreft de maat. Of leggings die gewoon meerekken, icm een mooi langer shirt? Succes ermee! En gefeliciteerd met de baby
 • Missy 29-04-2016 14:09
  Niet zwanger is niet zwanger, laat je niet gek maken door bijv verhalen op het internet van anderen. Hup, lekker intensief sporten 2 of 3 keer per week en niet snoepen.