aanvraag uitkering

Hoi,

Ik wil een ww-uitkering aanvragen bij het UWV, en daarbij wordt naar de gegevens van mijn oude werkgevers gevraagd. Neemt het UWV contact op met mijn oude werkgevers voor het behandelen van de aanvraag? Ik vind het namelijk best een gevoelig puntje als mijn oude werkgever te horen krijgt van mijn aanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 12-10-2022 17:05
    Het gebeurt niet standaard, maar als er getwijfeld wordt over de geldigheid van je aanvraag, kunen ze contact opnemen met je eerdere werkgevers. Maar voor zover ik weet m9gen ze alleen nagaan of je er hebt gewerkt, maar bijvoorbeeld niet naar de omstandigheden van je ontslag. Kline tip: speel open kaart. Je kunt flink gekort worden op je evt uitkering als ze reden hebben om te denken dat je oneerlijk bent.
  • wijsneus 12-10-2022 21:19
    Die weet ik, ja ze krijgen via de belastingdienst info; waar je gewerkt hebt, hoelang uiteraard (genoeg voor WW?) en wat je verdiende incl. toeslagen en vakantiegeld. Als er een vermoeden is dat je eruit gekiept bent, of dat je zelf ontslag hebt genomen gaan ze idd vragen waarom. Ik ken een geval van een man die dronken op het werk was verschenen en zijn vrouwelijke leidinggevende een dreun in haar gezicht gaf toen ze vroeg wat er mis was. Ontslag op staande voet = geen WW. Verwijtbaar ontslag, hij had ook nuchter op z'n werk kunnen komen en vooral niet moeten slaan. Bij ontslag op staande voet kijken ze altijd wat de reden was. Bijstand kan je ook op je buik schrijven in zo'n geval; door eigen schuld ontslagen, had recht op WW maar heeft het zelf verpest; dan heb je in de periode dat je WW zou krijgen (zeg een half jaar) de WW als 'voorliggende voorziening' en krijg je geen bijstand. Heb je dan nog geen werk krijg je de eerste 3 maanden geen bijstand; strafkorting van 100%. Daarna nog een korting en je wordt aan het werk gezet. Schoffelen, afwassen dat soort dingen. Met behoudt van uitkering. Dus als alles klopt en duidelijk is wat de belasting opgeeft incl. reden ontslag/einde contract krijgt je ex-werkgever hooguit nog wat vragen als er iets niet klopt. Als jij bv zegt dat je er een half jaar gewerkt hebt en je ex-baas 6 weken. Tikfout of fraude... Hoop dat je alles naar waarheid hebt ingevuld; frauderen wordt echt streng bestraft. Zie de toeslagenaffaire; ook als je eerst geld krijgt en de leugen wordt ontdekt moet je ALLES meteen én bruto terugbetalen. Meer dan je hebt ontvangen dus. Als je twijfelt: schriftelijk contact opnemen met het UWV en zeggen dat je bang bent iets onjuist in te vullen, dan helpen ze je verder. Laat je ook helpen met je belastingpapieren; kleine kans dat er iets misgaat en ze helpen je echt op weg, wijzen je op zaken die je af mag trekken. Ze zijn er niet op uit om je kaal te plukken al denken veel mensen dat.