Abortus, ik heb het echt gedaan

Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen als ik door de pil heen (ja het kan dus echt, zonder ziek te zijn geweest) zwanger raak. Ik ben er snel bij. Die avond op de bank kan mijn man me niet echt geloven. Streepje was niet donker genoeg. Wat de uitkomst zou zijn, we zouden ervoor gaan. De ruimte en financiën en andere praktische dingen gingen we regelen, het zou goed komen. De volgende dag een knaller van een test. Abortus kwam ineens ter sprake, bij mij man dan. Ik niet, nooit dat ik dat zou doen. Je weet ook wat je kwijt raakt of stop zet. Na dagen van goede en lange gesprekken, kwam ik steeds meer tot het inzicht dat abortus helemaal niet zo gek was. Ik heb het er erg moeilijk mee gehad. Ruzies zijn er niet geweest. We snapte elkaar in ieder zijn stand punt. Tot mijn man zei; ik ben bang dat ik niet de beste versie van mezelf kan zijn en ik vind dat de kinderen daar recht op hebben. En dat vond ik zo mooi gezegd. Financieel hebben we het niet heeeel ruim, maar gewoon goed. Dit is tot voor kort wel anders geweest. Ieder kind heeft zijn eigen plek, wat wij erg belangrijk vinden. Al met al zei mijn hoofd dat dit het beste zou zijn, voor ons en de rest van het gezin. Maar mijn moeder hart, die huilde, en dat doet het nog. Het verdriet zal blijven. Ik heb op aanraden van verloskundige een brief geschreven, met alles op een rij. Waarom we samen,want dat is zo, tot deze beslissing zijn gekomen. Het feit dat we samen geen derde kindje zullen krijgen doet pijn. Bijna nergens wordt er over abortus gesproken. Ik merk het in mijn omgeving ook. Mijn man, schoonouders en sinds kort een vriendin weten het, verder mijn eigen moeder en collega’s buren etc denken dat het een miskraam is. Het is een taboe. Waardoor het er over praten lastig maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Loes 12-12-2020 14:26
    Niemand zou ooit denk ik zomaar een abortus doen. Ik.denk ook dat bij het maken van zo'n keuze de moeder echt in het belang van het kind kijkt maar bij zoiets wel wat emotionele hulp achteraf moeten kunnen krijgen want ookal is het een abortus of een miskraam.het is en blijft denk ik psychisch toch zwaar.
  • MH 17-12-2020 21:41
    Ook ik heb het gedaan. 42 jaar, moeder van 1 zoon, getrouwd. En dan ben je ineens zwanger... ongepland. Hoe dan?! En ja, erover praten is inderdaad lastig. Mijn ouders mogen hier nooit achterkomend. Schaamte? Ze niet willen teleurstellen? Misschien voelt het nog steeds egoïstisch? Egoïstisch omdat ik de nieuwe richting die ik mijn leven wil geven belangrijker vindt? En nee, vergeten zal ik het nooit. Maar wel berusting in de keuze. Het is goed zo. Ik begrijp je. Sterkte!
  • Geheim 18-05-2021 11:08
    Mijn Ex ging 1 keer vreemd en werd gelijk zwanger nadat wij sex hadden gehad ( we waren uit elkaar) ik vroeg om na te denken over Abortus aangezien we niet weten wie de vader is en ik toch onbewust anders ga gedragen in tegenstelling tot mijn andere kinderen en dat verdiend dat kind ook niet. Ze heeft gedaan en zeker dat ze verdriet heeft het is nooit makkelijke beslissing van benen wijd en zwanger worden en weer laten weg halen. Respect voor de vrouwen die een welbewogen beslissing nemen en Respect voor de dames die ondanks alles toch baby houden. Ik heb geleerd om niet zomaar te gaan oordelen. Wat jou man zei komt dicht wat ik dacht