Acnes

Mijn naam is Daphne Gijzen en ben 19 jaar.

5 jaar geleden begon het met hevige buikklachten, voorafgaand ben ik geopereerd en is de galblaas verwijderd.

Ik was toen in het ziekenhuis van Maastricht onder behandeling. Na regelmatig ziekenhuisopnames en vele diagnoses waaraan ze dachten: Buikvliesontsteking, Obstipatie, PDS, Sfincter van Oddi, Galaandoeningen en Psychisch.Dit bleek na vele onderzoeken achteraf allemaal niet te zijn. We zijn doorverwezen naar een psychiater, omdat ze het zelf niet meer wisten. Dit voelde zeer zeker niet prettig en zeer onbegrepen omdat ik de pijnplek steeds met een vinger constant kon aanwijzen. Na het psychische traject zelf gestopt te hebben, zijn we naar de huisarts gegaan om te vragen voor een second opinion.

Deze second opinion is uiteindelijk gegaan naar het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

Eenmaal bij de arts te zijn geweest zegt die je hebt niks aan je organen, je hebt de pijn heel oppervlakkig zitten. Via een kennis die soortgelijk dezelfde klachten had attendeerde mij of ik al eens van Acnes had gehoord. Toen ik het woord Acnes hoorde ben ik gelijk eens op internet me gaan inlezen wat dit was. Eenmaal de informatie gelezen te hebben kon het wel mijn verhaal zijn. Dit hadden we bij de Belgische arts besproken en die zei, je kon wel eens Acnes hebben.

In België behandelen ze je niet voor Acnes omdat ze niet heel bekend zijn met deze aandoening. We zijn weer terug gegaan naar de huisarts om een verwijzing te vragen voor het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Helaas werkte de huisarts hier niet heel erg aan mee want hij zei letterlijk tegen mij: je moet niet menen dat je Acnes hebt.

Na 3 dagen achter elkaar bij hem op de stoep te hebben gestaan, heb ik uiteindelijk toch mijn verwijzing gekregen. Eenmaal een afspraak te hebben staan bij een chirurg, gespecialiseerd in Acnes, heb ik mijn verleden moeten uitleggen. Na het verleden verteld te hebben zei ze gelijk, je kon wel eens Acnes hebben.

We zijn begonnen met injecties om te kijken of dat inderdaad zo was.

Na 4 injecties te hebben gehad, wat helaas niet de juiste werking had was er al sprake over een operatie. Bij het volgende consult zei ze dat ze me toch niet ging opereren, want ze had nog eens contact gehad met mijn huisarts, en die zei ook ik vind het beter als ze nog eens teruggaat naar een psychiater. Toen ik dit te horen kreeg wist ik niet wat mij overkwam, ik was erg teleurgesteld, ik was weer terug bij af!

Hier wilde ik het niet bij laten, ze heeft toen een second opinion aangevraagd binnen de chirurgen van het Laurentius ziekenhuis. 3 weken later kwam ik bij een collega-chirurg. Hij heeft me onderzocht en 3 testjes gedaan, waarvan een met een wattenstaafje om te kijken of het Acnes was. Na 2 minuten zegt die tegen mij, je bent niet gek, je hebt 100% Acnes. Wat was het een opluchting voor mij toen dit bevestigd werd!

2 dagen later werd ik al geopereerd door deze chirurg.

Toen ik na de operatie wakker werd, het eerste wat ik zei: Yess die vreselijk pijn van 5 jaar is weg!!

Inmiddels 3 weken verder nu en het gaat me goed gelukkig.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jullie te helpen.

Mochten jullie nog vragen hebben na aanleiding van mijn verhaal dan wil ik die graag beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Beverly 18-09-2020 12:42
    Ik heb het even moeten googelen, had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me geen pretje, zeker als het een vrij onbekende aandoening is waar zelfs artsen nog moeite mee blijken te hebbn. Ben in ieder geval blij voor je dat je eindelijk van je pijn af bent en ik hoop dat dat zo mag blijven. En ik heb weer wat bijgeleerd, ook nooit mis.
  • Han 23-09-2020 21:19
    ik heb het ook gehad na mijn blinde darm operatie. Echt heel naar. Langzaam maar zeker werd het steeds erger. Kon moeilijk lopen en lachen deed echt pijn, om over niezen maar niet te spreken. Dan klapte ik helemaal dubbel van de pijn. Gelukkig waren ze er bij mij al snel achter wat het kon zijn en heb ik 2 keer injecties gehad die hebben geholpen. Hoop nooit meer die pijn te voelen. Het is inderdaad op 1 specifieke plaats aan te wijzen. Een paar mm er naast voelt alles prima, maar het is precies dat ene punt. Heel apart, maar zeer vervelend. Fijn dat je er vanaf bent!