Advies gezocht

Dag beste lezer.

Het afgelopen jaar is er eentje geweest van vele switches op werkgebied.
Dat zit als volgt. Ik werkte ruim 3 jaar bij werkgever A. In de tussentijd verhuisde ik naar een betere woning, een halfuurtje verderop. Ik besloot dat het tijd was voor wat geheel anders en ging aan de slag bij werkgever B. Aanvankelijk had ik het enorm naar mijn zin maar ik trok de lange weken van maandag tot maandag erg slecht. Na een maand of 5 en de nodige sollicitaties werd ik aangenomen bij werkgever C. Vlakbij huis, kat in het bakkie zou je zeggen. Inhoudelijk werd er bij deze werkgever ver afgeweken van het takenpakket. Iets wat ik vrij lastig vond om aan te geven. Het veranderde niet en intussen had ik behalve dit het probleem dat ik mij stierlijk verveelde, dag in dag uit. Ik werd er erg depri van. Op een gegeven moment, een maand of 5 later kwam werkgever A weer in beeld. Of ik niet graag terug wilde. In de eerste instantie absoluut niet. Maar later ging ik overstag. Als ik nu terugkijk echt een stomme fout weer van mijzelf. Ik ben weer in dienst van werkgever A, sta elke dag in de file en ga met grote tegenzin naar mijn werk. Ik slaap slecht en voel mijzelf erg down.
Het eigenlijke probleem zit hem in het feit dat ik gewoon al 12 jaar banen doe waar ik niet blij van wordt. Ik weet niet hoe ik er verandering in kan brengen. Het verdient prima en ik heb nu eenmaal mijn leven te bekostigen. Maar om nou zo door te modderen, nog 35 haar tot aan mijn pensioen zie ik niet zitten. Ik zit letterlijk vast. Belangrijk om erbij te vermelden is dat ik in mijn privé leven weinig afleiding of invulling heb en zo goed als geen vrienden. Ik word met de dag ongelukkiger. Wat moet ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Paula 28-09-2021 10:41
  Naar de gemeente/uwv en vragen om een jobcoach traject. Dan kun je samen ontdekken wat je echt wil en word je ondersteund in het vinden van een baan.
 • Beverly 28-09-2021 11:46
  Dag Sven, Hier zit er nog één, al heb ik inmiddels genoeg wekgevers gehad om zowat het hele alfabet mee te vullen. Ik heb daarom contact gehad met een coach. Gewoon iemand met wie je kunt sparren over je werk, maar ook over je persoonlijkheid. Hoe goed past je werk nog bij jou? Wat motiveert je? Wat geeft jou energie? Misschien is het tijd voor bij- of herscholing. Of om iets heel anders te gaan doen. Klinkt eng, maar op je 35e heb je nu nog de tijd om het roer om te gooien. Ik zeg; zoek een goeie coach in de buurt. Je weet nooit tot welk inzicht je komt. Oh, en nog een tip: probeer wat te sparen. Als je echt een andere richting inslaat, zal je salaris mogelijk een stuk lager uitvallen. Ik wens je veel succes.
 • Sven 28-09-2021 11:53
  Dank voor jullie reacties! Goed om te horen dat er nog "zo een" zit:) Soms is het lastig allemaal.
 • Karin 30-09-2021 15:51
  En nog één hier; ik wisselde net zo vaak van werk tot ik iets vond waar ik echt wilde blijven. Destijds kon ik letterlijk kiezen uit de (goedbetaalde) banen via een uitzendbureau; dat heb ik echt vele jaren gedaan. Of een jaarcontract, kan je zonder problemen weg als het niet bevalt. Geen idee of dat een optie is in 2021, een coach is al genoemd, goed idee! Dat komt heus wel goed, de meeste mensen hebben meerdere werkgevers gehad. Je kan ook nog voor jezelf beginnen misschien? ZZP'er worden? Enfin zeker met een coach kom je er wel uit!! Je zoekt een oplossing, dat is al stukken beter dan gelaten doorgaan op deze manier: aan je instelling mankeert niks, houden zo! Lijkt me ook belangrijk dat je meer mensen leert kennen, leuke dingen doet in je vrije tijd. Wat je leuk vindt weet jij alleen en er is vast wel weer iets mogelijk. Ik ga niet zeggen 'ga aan sport doen' tenzij je dat wel zou willen natuurlijk ;-) Maar zoek wel iets dat bij je past, als je schaken leuk vindt: ga dat doen in clubverband. De mensen die je ontmoet hebben alvast 1 ding met je gemeen: ze houden ook van schaken. Het is maar een voorbeeld maar probeer eens te bedenken waar je enthousiast van zou worden en met plezier naartoe zou gaan in je vrije tijd. Denk ook aan vrijwilligerswerk, dat kan heel leuk zijn! Kies wel iets waar de kans groot is dat je mensen van je eigen leeftijd ontmoet. Als het goed is ervaar je het niet als werken maar iets leuks doen én nieuwe gezichten te zien. Als het echt tegenvalt kan je zo weer stoppen. Een wijnproeverij, kookcursus mss? Iedereen komt alleen binnen en al doende is het vaak makkelijker een praatje te maken. En vergeet niet dat half Nederland zich rot voelt door de coronamaatregelen, depressief, eenzaam.. als je alleen woont is dit echt geen leuke tijd hoor, veel mensen lopen met hun ziel onder hun arm helaas.