Advies

Hallo mensen, ik zit ergens mee en wil mijn verhaal kwijt, dit weekend had ik een vriendin op bezoek ze logeerde het weekend bij mij ,het was gezellig zoals altijd, we zijn heel goed bevriend dacht ik! Nou was mijn accu leeg en ik moest iemand appen ,ik mocht haar telefoon gebruiken tot mijn grote verbazing zag ik in haar app geschiedenis een gesprek mijn ex ! Zij had zijn naam niet opgeslagen maar ik herkende zijn foto gelijk ,ik had het gesprek niet gelezen zag alleen dat hij ok had gestuurd!,hij en zij kennen elkaar niet ik heb haar wel over hem verteld maar nooit hebben ze elkaar gezien, het meest waarschijnlijke is dat zij zijn nummer uit mijn telefoon heeft gepakt! Het is al ruim 1 jaar uit tussen ons ik zie of spreek hem niet meer, ze wist mijn situatie en adviseerde mij toen ik met problemen had ze vond dat ik beter verdiende en de knoop moest doorhakken dat heb ik ook gedaan en mijn leven ging verder, ik ben heel boos en geschokt dat zij met hem appt achter mijn rug om ! Ik heb haar nog niet geconfronteerd, ik heb vannacht slecht geslapen en heb buikpijn door de situatie, zij zelf is getrouwd en wil scheiden, maar is nog niet gescheiden en haar man weet her ook nog niet, daarom logeert zij om de week bij mij en ik help haar waar ik kan ,ik wil weten waarom zij met mijn ex appt en waarover? Gaat nr over mij of over hun ? Ik vind dat ik het recht heb om het te weten! Ik ben nu emotioneel hoe kan ik dit het beste aanpakken , hoor het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Eagle 23-12-2019 18:52
    Sorry dat ik het zeggen moet, maar jij hebt helemaal nergens "recht" op. Je mocht de telefoon gebruiken om mee te appen, niet om de privégesprekken van je vriendin na te gaan. Het is dan ook behoorlijk stom van haar om dat niet beter af te schermen. Maar gebeurd is gebeurd. Alleen kun jij nergens jouw ingebeelde "recht" doen gelden. Je hebt stomweg niks te maken met haar huwelijk (dat is tussen haar en haar man), óf met haar vriendschap met jouw ex. Ex betekent dat jullie klaar zijn met elkaar. En dat hij dus nieuwe relaties aan kan gaan, zonder jouw goedkeuring. Klinkt bot en lullig, dat weet ik, maar wat wil je nu hieraan doen? Als je haar confronteert, zal ze je waarschijnlijk te kennen geven dat het je niks aangaat en als je je ex confronteert, zal dat niet anders zijn. Nogmaals, het spijt me voor de harde woorden, maar weet wat je op het spel zet. Zij gaan toch wel door met appen, met of zonder jouw bezwaren. Vraag je in plaats daarvan af wat het nu precies is wat je zo overstuur maakt in deze situatie. Misschien blaas je het helemaal buiten proporties. Kortom, mijn advies is om het even te laten rusten. Geniet van de komende feestdagen en bekijk de ontwikkelingen op een afstand. En tenzij hun gedrag werkelijk invloed gaat hebben op jouw dagelijkse geluk, zou ik het rustig laten voor wat het is. Ik wens je ondanks alles hele mooie dagen toe!
  • Karin 23-12-2019 20:46
    Hoe zou je het vinden als je ex woedend verhaal komt halen omdat je met een vriend van hem appt? Niet zijn pakkie an, net zoals de a.s. scheiding van je vriendin ook iets tussen haar en haar a.s. ex is. Je hád meteen(!!) kunnen zeggen: 'ik zie dat je contact met mijn ex hebt, mag ik vragen waarover en waarom?' Ze kende hem toch niet? Hoe wist ze dan dat het niks voor jou was en jij beter verdiende vorig jaar.. Dat vind ik best een vaag verhaal. Waarom zou ze zijn nummer uit jouw telefoon halen als ze hem i.i.g. niet leuk/goed genoeg voor jou vondt zelfs al kende ze hem niet..? Vragen, vragen en nog eens vragen.. Nog een gewetensvraagje: waarom heb je geen bezwaar als je vriendin zegt: ik ben mijn man zat, wil van hem scheiden en zoveel mogelijk elders logeren MAAR hij weet nog van niks. Ik zou zeggen: je moet met je man praten, niet weglopen als een kind van 12 en bij vriendinnetjes gaan slapen, je bent een getrouwde vrouw kom op zeg! Wat zeg je als haar a.s. ex komt vragen of jij weet waarom ze zo afstandelijk tegen hem doet de laatste tijd, zeg je dan gewoon wat je hier schrijft of doe je -net als nu tegen je vriendin- net of je neus bloedt terwijl je meer weet dan je kwijt wil? Dat is ook liegen hè? Eerlijk duurt het langst, en exen hebben NIETS over elkaar te zeggen. Verbaasd me ook dat sommige mensen van hun ex eisen dat hij of zij een soort rouwperiode inlast. Uit is uit; al heeft hij de volgende dag een relatie met je vriendin of wie dan ook is dat niet jouw zaak. Weet je wat? Vertel je vriendin wat je ontdekt hebt toen je in haar telefoon snuffelde en dat je niet tolereert dat je ex van een jaar geleden en zij contact hebben. Dikke kans dat de vriendschap meteen al voorbij is, je kan ook nog zeggen dat ze niet meer kan komen logeren voor haar man weet dat ze wil scheiden. Je maakt het zo wel makkelijk voor haar om die man zo te belazeren, daar zou je niet aan mee moeten werken. Succes en sterkte met alles opbiechten. Of -kan ook nog- de 'vriendschap' even op een laag pitje zetten tot na de scheiding. Als ze dan een relatie met je ex blijkt te hebben mag dat gewoon, hij was toch niks voor jou!? Als hij jouw Grote Liefde was geweest zat je nu gelukkig naast hem te bedenken wat jullie met kerst gaan eten of zo.. maar het is uit. Al een jaar dus het komt ook echt niet meer goed. Zit jij nog in de rouw om je ex: kom eruit en ga wat leuks doen de komende weken, na een jaar rouwen om een vriendje is zorgelijk. Zoek anders professionele hulp om uit te vinden waarom je hem niet los kan laten als niets anders helpt. ps: je zegt: 'ik hakte de knoop door EN MIJN LEVEN GING VERDER'. Dat van andere mensen ook..
  • Henk 27-12-2019 08:17
    Vraag het gewoon aan die vriendin. Weet ook dat je nergens ''recht'' op hebt.