Afgeschreven voelen…

Tot mijn 8ste jaar had ik een geweldige jeugd, helaas zijn mijn ouders beland in een vechtscheiding. Dit heeft er toe geleid dat ik met 18 jaar op mezelf ben gaan wonen. Met 19 jaar was ik klaar met mijn zelf betaalde mbo opleiding. Maar na 15 jaar voel ik me helemaal niet meer thuis in dit farmaceutische beroep.. Ik zou zo graag een kans krijgen op een andere baan maar omscholen is niet zo makkelijk ivm stage lopen ( dit wordt niet betaald). En zo komt het dat ik me op 34 jarige leeftijd voel afgeschreven alsof er voor mij geen kansen meer komen…
Financieel en emotioneel kan ik niet rekenen op familie. Gelukkig probeer ik positief te blijven voor mijn dochter, maar ik hoop zo erg dat ik ooit nog een kans krijg voor een carrière switch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • engel 03-07-2019 08:35
    als je niks doet heb je sowieso al verloren. Maar als je vecht voor wat je wil, dan zal je winnen. Als jij je gelukkiger voelt door iets anders te doen, doe dat dan! je bent nog jong, 34.. Even knokken, misschien heb je het even een periode minder breed. Maar uiteindelijk als je omgeschoold bent en een nieuwe baan heb, zal jij je weer beter en gelukkiger voelen. Je bent het waard, je hebt nog een grote toekomst voor je!
  • Lieke 05-07-2019 06:21
    Wat is er zo bijzonder aan dat je op je 18de op je zelf bent gaan wonen? Ik ben met mijn 19de op mijzelf gaan wonen, net zoals de rest van mijn vriendinnen, daar ben je dus niet bijzonder in ofzo. Ook ik heb mijn eigen opleiding betaald, net zoals vele andere en dat is ook gewoon te doen met een bijbaan. Een vechtscheiding tussen je ouders is vervelend. Ik begrijp alleen niet wat dat met een carrière switch te maken heeft. Er zijn vele manieren om iets anders te gaan doen zonder dat het enorm veel geld kost. Denk aan traineeship, werken en leren, duaal studie (waar je dus ook bij kunt werken). Succes en niet zo zielig doen hoor, dan kom je echt nergens. Als je wil praten over je gescheiden ouders en dat nog wil oplossen, zoek daar dan ook hulp voor ipv doen alsof je leven daar van af hangt en je nu geen switch kan maken doordat je ouders gescheiden zijn. Mega onzin natuurlijk. Aanpakken jij, ipv bij de pakken neer zitten.
  • MISS B 05-07-2019 16:24
    Leren en werken gaat niet want hier in het zuiden wordt dat alleen aangeboden voor de opleiding verpleegkundige en aangezien dat juist niet is wat ik wil... het was niet de bedoeling om zielig te doen maar de scheiding heeft veroorzaakt dat zowel ma als pa in de schulden terecht zijn gekomen ik vanaf mij 14de ben gaan werken maar financieel nooit iets van mijn ouders gekregen heb. En nu op latere leeftijd daar de consequenties van ondervind.