al 3,5 jaar gevoelens voor mijn beste vriendin

Ik heb al 3,5 jaar gevoelens voor mijn beste vriendin en ik ga er letterlijk al jaren kapot aan. Het probleem is dat we allebei meiden zijn en zij al een aantal jaar een vriend heeft. Ik normaal alleen op jongens en moet er niet aan denken een relatie met een meid te krijgen, maar op de een of andere manier zijn er gevoelens voor mijn beste vriendin ontstaan waar ik geen raad mee weet.

We zijn al jaren heel close samen en hebben enorm veel meegemaakt. We doen letterlijk alles samen en moet er niet aan denken haar ooit te verliezen. Toch word ik letterlijk gek, iedere dag weer. Als we samen zijn voel ik me gewoon op mn best en kan de dag niet stuk, omdat we gewoon enorm veel lol samen hebben en ik altijd mezelf bij haar kan zijn. Maar zodra ik weer thuis ben ga ik kapot. Ik kan alleen maar aan haar denken en kijk constant op mn telefoon of ik geen appje van haar heb. ze beheerst letterlijk heel mn leven, en wat ik ook probeer, ik kom niet over mn gevoelens voor haar heen.
Ik weet dat ik geen toekomst met haar heb en dat ik gewoon met een leuke vent ga eindigen, maar ik kom gewoon niet over haar heen. Het maakt het nog lastiger dat ik vaak het idee krijgt dat er ook voor haar meer speelt. Ze heeft me al een paar keer gekust toen we te veel gedronken hadden en ze is echt net zo close naar mij toe als ik naar haar. Ik heb een tijd terug al geprobeerd afstand van haar te nemen, hoe moeilijk het ook was, maar dit bracht nog meer verdriet dan dit. Ik was letterlijk alleen, omdat zij de persoon is waar ik alles mee doe en alles mee kan delen. Ik kan het niet aan om haar te verliezen, want de vriendschap die wij hebben is echt goud waard.

Heeft er iemand een idee wat ik nog kan doen, want ik ben echt ten einde raad en kan zo echt niet verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jasper 13-06-2019 22:43
    Hallo Nikkie, Ik als homo/bi-seksuele man begrijp denk ik je gevoel en angst wel. De vraag die ik uit je bericht niet goed kan opmaken is of je ook seksuele gevoelens voor je vriendin hebt. Wil je haar graag aanraken, intiem met haar zijn of is het voornamelijk dat je het contact, de vriendschap, met haar niet wilt verliezen? Wat je eens zou kunnen doen is na zo'n "dronken kus" de vraag aan haar stellen in welke mate ze op vrouwen valt/kan vallen. Zelf ben ik van mening dat iedereen in bepaalde mate bisexueel is. Je kan dan op een luchtige manier ook vertellen dat je voor haar wel wat gevoelens hebt. Als ze echt een goede vriendin is laat ze je daarom echt niet zo maar vallen. Laat het verder los wat de toekomst brengt. Zorg gewoon dat je in de toekomst gelukkig wordt met een leuke kerel, leuke vrouw of gewoon met alleen jezelf. Mocht je er echt zo veel last van blijven houden dat je er bijna aan onderdoor gaat, wees dan gewoon volledig eerlijk naar je vriendin. Dan is misschien een verminderde vriendschapsrelatie nog wel minder erg dan deze situatie. (ze zal je vast wel niet helemaal laten vallen als het uberhaupt al minder wordt) Sterkte/succes.