Alleen op reis

Mijn vriend zou een reis maken met vrienden en ik vind dat niet zo tof. De reden hij kan dit doen en ik niet, mijn vriendinnen reizen enkel met hun vriend. Ik weet dat je je geliefde iets moet gunnen zo gaat liefde nu eenmaal. Maar ik heb het er zo moeilijk mee en ik kan nooit zeggen waarom ik het niet wil.

Als we in gesprek gaan erover willen we beide ons gelijk hebben. Hij zegt als je me graag ziet moet je me dat gunnen, je kan mij dat toch niet afnemen. Maar ik vind persoonlijk ook als hij me graag ziet dat hij het opzij moet kunnen zetten voor mij. Want ik zou elk jaar moeten toegeven aan die reis maar zo zet ik het telkens aan de kant voor hem, maar zou hij dit nooit voor mij doen.

Los van dat gaat onze relatie perfect, alles is goed dus het zou dom zijn om uit elkaar te gaan voor dit. Maar mijn vriend zegt dan, liever geen lief dan een lief die me dingen verbiedt, waar ik geen vrijheid heb. Ik vind het gewoon erg dat hij me liever laat gaan, dan die stomme reis op te geven… Hij zegt dat het uit principe is. Maar Als je iemand echt graag ziet dan geef je toch die stomme reis op?

Je lief heb je heel je leven die reis is maar tijdelijk, als je daardoor je lief kwijt geraakt.. Ik kan het gewoon niet plaatsen ik blijf met het idee zitten dat hij iets moet opgeven, en hij vindt dat ik het ook moet opgeven voor hem (mijn gedacht dat ik het niet wil). Geen van beide heeft gelijk, je moet elkaar iets gunnen. Daarom wil ik eens jullie mening, want zo geraken we er nooit uit we vinden beide dat we gelijk hebben. Ik zie hem graag ook al vraag ik het niet te doen, ik vind dat hij me niet graag ziet omdat hij die reis verkiest en het niet wil stoppen voor mij.

Kan iemand zeggen hoe of wat ik moet doen, iemand die hetzelfde mee maakt of?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 27-01-2021 20:49
  Mijn advies is simpel: hou op met jammeren, zaniken en eisen stellen. Het is zó kinderachtig wat je nu doet. Omdat jij het niet kan, mag hij het ook niet! Niet zo slim van je. Hij is niet jouw eigendom en als hij met vrienden en zonder jou op reis wil, dan gaat hij op reis. Het enige wat jij kan doen is dat accepteren, voordat hij beslist om na zijn reis helemaal niet meer thuis te komen.
 • Anne. 28-01-2021 14:07
  Het is een lastige kwestie inderdaad. Je gunt hem zijn reis maar, ben je bang dat hij een leuker iemand tegen gaat komen? Ik denk dat dat meespeelt. Als je hier ruzie om blijft maken, dan hoeft hij niet eens op reis te gaan om een andere leuke vrouw tegen te komen, want op deze manier drijft hij zowiezo van je af. Of is hij in het verleden al eens een keer vreemd gegaan? Als jij echt zo gek om hem bent, en hij ook op jou, hun hem dan die reis. In een relatie moet je elkaar ook vrijheid geven. Het is geven en nemen. En natuurlijk ik zou ook niet staan te springen als mijn vriend zo'n mededeling doet, maar ik zou hem wel die vrijheid gunnen, dan blijf je namelijk onafhankelijk, en heeft hij iets om naar uit te kijken als hij terugkomt. Zo niet, dan kom je daar nu achter i.p.v dat je jaren verder bent en hij zou je belazeren.
 • Koekoek 29-01-2021 12:50
  Ik snap wel waarom hij liever met zijn vrienden gaat. Wat een manipulatief, onvolwassen en jaloerse vriendin ben jij. Als ik hem was zou ik vriendelijk bedanken om op deze manier een relatie te hebben. Dan kun je beter alleenstaand zijn en de heerlijke vrijheid omarmen!
 • Karin 01-02-2021 11:59
  Je kan het ook omdraaien: Waarom hem laten schieten omdat hij met vrienden op vakantie gaat? Dat jij het niet kan bespreken is iets waar hij niks aan kan doen. Een beetje vreemd om het uit te maken als verder alles werkelijk zo goed gaat om een vakantie met vrienden. En ja de kans is groot dat hij met een ander meisje aan het knuffelen slaat in een dronken bui hoe groot die kans is weet jij beter dan wie ook. Jij kent hem tenslotte; ik niet. Sta er niet teveel bij stil, hij kan op dit moment wel met een ander meisje aan het vrijen zijn daar hoef je niet perse voor op vakantie . Vertrouwen is heel belangrijk als dat er niet is is de relatie meestal snel over en om eerlijk te zijn dacht ik: zit er maar meteen een punt achter dit wordt niks sorry dat ik het zo zeg maar het klinkt alsof hij er eigenlijk al genoeg van heeft en jij ook..
 • Loes 14-02-2021 20:54
  Gelukkig heerst overal corona en kan hij niet op reis.
 • Crisp 12-05-2022 14:48
  Ik denk dat je met praten al een heel eind komt. Op een kalme en respectvolle manier naar elkaar luisteren en niet twijfelen of het goed of niet is om voortdurend dezelfde vragen of gevoelens te benoemen. Misschien zit er in deze mogelijke gebeurtenis een schatkist aan nieuwe verbondenheid. Het hele pakket.
 • Lisa 28-04-2023 10:09
  Ik zit in de zelfde situatie. Alleen ben ik de gene die een half jaar op stage wilde naar het buitenland. Mijn vriend gaf aan dat als ik weg zal gaan hij het uit zal maken en ik niks om de relatie gaf. Ik gaf aan dat ik prima een relatie kan hebben terwijl ik een half jaar op stage ben. Nu gaf hij mij de schuld dat als het uit gaat ik de oorzaak er van ben en de 4 jaar relatie zo laat vallen. Met mijn domme harses ben ik niet op deze buitenlandse stage geweest waar ik nu nog spijt van heb. Hij wil mij dus liever de rest van zn leven kwijt dan mij een stage en een goed cv gunnen terwijl hij ook langs kan komen daar. Meneer wilde dit absoluut niet, hierdoor heb ik mijn droom voor hem laten vallen. Nu wil ik over een jaar of 2, 3 maand werken in het buitenland natuurlijk gaat hij dit ook niet leuk vinden. Maar halloooo? De conclusie waarom ik dit even zeg is, je kan niet je vriend verbieden op een reis te gaan met vrienden. Sommige mensen hebben andere dromen in hun leven dan anderen. Deze moet je nooit van iemand af pakken als het andersom was geweest had hij jou wss ook gwn laten gaan toch?