Alternatieven voor tattoo

Hoi allemaal,

Een tijdje geleden heb ik een dierbare verloren. Deze persoon wil ik graag herdenken met een bijzonder gebaar. In eerste instantie dacht ik aan een tatoeage, maar omdat mijn huid en lymfeklierstelsel door kanker zijn ontregeld, heeft mijn oncoloog dat idee ten strengste afgeraden. Bovendien vond de overleden dierbare tattoos verschrikkelijk, dus dan slaat het naar mijn idee nergens op. En trouwens, voordat ik een beslissing heb genomen over hoe en wat de afbeelding dan zou moeten zijn, zijn we weer eens jaren verder.
Goed, dat wordt het dus waarschijnlijk niet, maar wat dan wel? Ik heb gedacht een een neptattoo, maar ik wil dan ook weer niet iets goedkoops dat lijkt op een bubblegum plakplaatje. Ik heb ook geen as om iets mee te doen.
Heeft iemand hier ervaring, goed of slecht, met neptattoos of iets dergelijks? Misschien dat ik dat dan eerst proberen, voordat ik een definitieve beslissing neem.

Alvast dank voor de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jolien 13-05-2021 05:55
  Is een foto armband misschien iets? (Zilveren armband met kleine foto's er op). Zo'n hanger aan een ketting waar je een foto in kan doen? Foto ergens anders op afdrukken zoals op een kussen. Sleutelhanger met de gene zijn naam?
 • Pip 13-05-2021 12:59
  Je zou het eens kunnen proberen met henna door iemand die daar ervaring in heeft. Lees je wel even in over henna en met name de zwarte, die schijnt vaak een allergische reactie te geven. Pas op dus! En wat Jolien zegt. Een mooi sieraad met bv de naam en/of datum van overlijden er in gegraveerd kun je ook altijd bij je dragen. Mocht je toch ooit voor een echte tattoo gaan, zoek een goede artiest met een GGD vergunning en betaal liever iets méér voor kwaliteit dan een goedkoop en slecht gezet broddelwerkje.
 • Karin 13-05-2021 22:27
  Wat vreselijk dat je zo ziek bent, ik hoop dat het de goede kant opgaat met je! En dan ook nog een dierbare verliezen.. gecondoleerd. Om je vraag te beantwoorden: mss kan je na overleg met je behandelend arts overwegen of een tattoo van semi-permanente make-up een optie zou zijn. Ze kunnen erg mooie lijnen trekken om eyeliner en wenkbrauwen bij te kleuren. Blijft minstens een jaar zitten, vind je het niet mooi groeit het er weer uit, vind je het wel mooi laat je het af en toe bijwerken. Heb je toch dat idee maar of het mag moet je arts natuurlijk beslissen. Ken niemand die het heeft laten doen maar zag toevallig plaatjes ervan in de etalage van een salon. Tenzij je echt niets in je huid wil, ik roep het maar, wie weet kan het wel. Op YouTube kan je er veel over vinden en als het zelfs vlak langs je oog geen kwaad kan (eyeliner) zal het niet erg veel schade aanrichten. Een klein symbooltje, letters, naam alles kan want het is na een paar jaar helemaal verdwenen Zelf draag ik een armband die helemaal glad is, een bangle met aan de buitenkant een korte tekst en naam met links en rechts een klein diamantje (kan je ook weglaten of een andere steen gebruiken). Binnenin een tekst die er echt iets speciaals van maakt. Ik doe hem nooit af, net als een ring met vlinders erin gegraveerd ter herinnering aan een geliefde. Ik hoop dat je iets moois kan vinden, vaak komt het idee opeens in je op. En bedenk dat foto's op een sieraad vaak de vraag op zullen leveren: wie is dat? Mss niet erg, ik zou het heel vervelend vinden.. dat is voor iedereen anders. Heel veel sterkte, hou je taai!!
 • Beverly 14-05-2021 00:27
  Bedankt voor de reacties en de ideeën. Iets om over na te denken. @Karin: Bedankt voor je lieve reactie, maar ik moet denk ik even iets rechtzetten. Mijn kanker is alweer een paar jaar geleden en het gaat gelukkig vooralsnog goed met me. Bij mijn laatste controle was alles nog goed in ieder geval. Maar chemotherapie en het verwijderen van de lymfeklieren hebben helaas permanente, vervelende gevolgen. Mijn huid is dun, droog en overgevoelig voor sommige stoffen in bijvoorbeeld parfum, maar dus mogelijk ook inkt. En omdat ik een deel van mij lymfeklieren moet missen, heb ik last van oedeem, waardoor mijn lijf ook eventueel giftige stoffen niet goed kan afvoeren. Maar ik kan je idee van zo'n semi-permanente tattoo wel een keer in het ziekenhuis voorleggen. Misschien is het eerst te testen of het inderdaad kan zonder nare gevolgen. Dus nogmaals bedankt allemaal.
 • Karin 15-05-2021 16:35
  Beverly, ik wil toch nog even zeggen dat ik blij ben dat je weer beter bent, gelukkig! Maar wel heel naar dat je zoveel schade hebt opgelopen.. ben er stil van.. Alle goeds toegewenst, ik hoop dat je iets moois vindt ter nagedachtenis aan je dierbare. Liefs, Karin
 • carlo 11-08-2021 17:11
  een gebedje is altijd op zijn plaats