altijd maar eenzaam

Hallo allemaal ik zit er echt even helemaal doorheen. Ik voel me altijd zo eenzaam, en nu al helemaal tijdens deze corona crisis. Op mijn werk word ik altijd maar gepest en getreiterd. En verder heb ik ook bijna geen familie meer en ook geen vrienden. Ik voel me steeds depressiever iedere dag weer. Heeft iemand een oplossing wat ik zou kunnen doen om deze eenzaamheid te stoppen. Ik ben echt ten einde raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Loes 14-04-2020 10:08
    Nu lukt dat niet maar anders je op geven voor singel reis, (sport)clubje of vrijwiliigerswerk zoals oudere eenzame mensen opzoeken in een verzorgingstehuis.Oppassen op kids in het weekend? Begin een moestuin bij zo'n tuinieren gemeenschap van de gemeente. Zomers genoeg aanspraak. Maar in deze tijd van corona kan je leuke kaarten maken met leuk verhaaltje er op en je adres en afgeven bij een verzorgingstehuis voor de ouderen. Leuk om bijvoorbeeld theezakje erbij op te plakken en de tekst "zin in om na de coronatijd eens samen een bakkie te doen?" Ga lekker wandelen en als je iemand twgen k9mt aanspreken op gepaste afstand en een praatje houden. Ga naar een speeltuintje in een wijk en begin daar met 1 van de moeders een praatje en dat je leuk vindt om naar de spelende kinderen te kijken omdat je dat mist en sons wat eenzaam voelt. Trek er op uit en hou afstand en begin gewoon praatje met mensen
  • Jose 14-04-2020 18:41
    Hoi Barbara, Net je verhaal gelezen, maar ik herken het heel goed wat je deelt. Ik bemerk zelf altijd in mindere periodes van mijn leven heb ik weinig vrienden, gelukkig heb ik wel familie om me heen ! Die eenzaamheid is heel lastig want juist in die nare periodes heb je juist een luisterend oor nodig en zeker wat lieve mensen om je heen. Maar om er zelf veel energie in te gaan stoppen lukt op die momenten juist niet. Je bent dan eigenlijk zo gebroken en passief in alles wat je kan bedenken. Mij heeft het bijhouden van een soort van dagboek enorm geholpen.. en dan schreef ik de dingen die niet goed gingen op maar buigde ze om naar het positieve. Ook wat ik aan kracht kreeg en zelf had schreef ik op in die moeilijke periode. Zo kon ik terugkijken naar hoe ik me vaak voelde en er van leren. Ik leerde toen meer van mezelf te gaan houden om het feit wat ik helemaal alleen heb moeten klaarboksen. En dat ik het iedere keer overwonnen had en ik mezelf opnieuw leerde kennen met genoeg goede kanten maar ook mijn valkuilen. Ook yogaoefeningen en veel muziek luisteren deden me erg goed. Hopelijk heb ik je wat kunnen helpen door mijn ervaringen...sterkte!
  • i'm suicidal 19-05-2020 10:09
    Hi, hetzelfde hier, behalve de problemen op het werk, want ik zit nog op school. Wat ik doe om me minder eenzaam te voelen: Ik heb een lijstje gemaakt met een paar vriendinnen en familieleden waarmee ik goed overeen kom. Ik bel elke persoon van het lijstje 1 keer in de week. Het doet me echt goed, dat telefoontje. Ik spreek 1 keer in 2 weken af met een goede vriendin van mij. Ze woont in de buurt dus ik kan naar haar fietsen en omgekeerd. We staan dan buiten op de oprit of in de tuin en we praten, soms over leuke dingen, maar soms ook over minder aangename gebeurtenissen. Het is fijn om met iemand in het echt contact te hebben en je hart te luchten. Doordat we buiten staan kunnen we ons ruim houden aan de afstandsregels en andere maatregelen wegens corona. In deze lockdown word ik heel erg gedemotiveert om ook maar iets te doen. Het helpt om voor jezelf een schema op te stellen waarin je een bewegingsmoment, een moment dat je even buiten komt en vaste uren voor het eten hebt. Zo verplicht ik mezelf om me aan een bepaalde regelmaat te houden, genoeg te slapen, te eten en buiten te zijn. Dat helpt al een heel eind om me beter te voelen. Om mezelf af te leiden van mijn negatieve gevoelens en depressieve gedachten zoek ik leuke dingen die ik in mijn vrije tijd kan doen. bv: een boek lezen, film kijken, tekening maken, kamer decoreren, opruimen, veel muziek luisteren. Het helpt om mijn gedachten te verzetten. Ik hoop dat mijn manier van met eenzaamheid omgaan iets voor u kan betekenen en u kan helpen. Het spijt me als dat niet zo is en ik uw tijd verspild heb. Mocht u geïnteresseerd zijn in mijn verhaal; u kunt het lezen op het forum. titel: wat als het enige waar je om gaf er niet meer is gepubliceert: op 19 mei 2020 door i'm suicidal (mijn nickname)