Angst voor jezelf

Hey mensen die dit lezen,
De laatste jaren ben ik in een soort gevecht geraakt met mezelf. Het begon allemaal denk ik in de 3rde. Het begon heel onschuldig met dat ik mijn huiswerk niet had gemaakt en daarop werd aangesproken. Ik schrok hier natuurlijk van en kreeg opeens een nieuw gevoel, ik werd namelijk knalrood. Vanuit mij zelf heb ik al een dunne huid waardoor je mijn rode wangen goed kunt zien. Hier was ik mij heel erg van bewust en vanaf dit moment ging ik er ook op letten. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een soort obsessie. Ik kon niet meer naar feestjes of ik kon niet meer mensen aanspreken zonder bang te zijn om rood te worden. Dit probleem belemmert mij nog steeds tot op de dag. Het is wel beter geworden door de simpele gedachte, het zal wel. Ik heb een cursus van Pieter Frijters gekocht en medicatie aangeschaft. Toch zit ik nog met mezelf continu en zit de angst diep geworteld. Ik denk dat wel meer mensen dit probleem hebben en misschien tips hebben. In ieder geval heb ik mijn vrienden die mij heel erg helpen en waar ik me veilig bij voel om mijn gevoelens te delen. Ik heb in dit hele proces geleerd, dat je jezelf af en toe gewoon in het diepe moet gooien om jezelf te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jose 20-02-2022 10:42
    Goed dat je je verhaalt deelt, Ties. Kan me voorstellen dat het lastig is! Wat voor medicatie gebruik je? Wel op doktersadvies neem ik aan? Sterkte! Je zult uiteindelijk steeds sterker worden!
  • Lois 22-03-2022 01:43
    Hoi Ties, ik had dit ook altijd toch is het bij mij weg gegaan. Ik denk omdat ik zelfverzekerder ben geworden en ben gaan leven met het motto “ ik geef gewoon echt geen fuck om wat mensen denken” automatisch denk je dat mensen je heel erg opvallen en altijd op je letten en alles in de gate hebben maar dat is zo niet waar. Als je rood wordt is iedereen het na 10 minuten al helemaal vergeten. Een tip gewoon lekker ontspannen ga in de klas gewoon chill en los op je stoel zitten en als iemand iets vraagt haal ff adem en denk je boeit me zo niet er is niks aan de hand fack alles en geef dan gwn antwoord. Dit hielp bij mij. Ik doe in mn hoofd alsof ik een badass bitch ben uit een of andere gangster film en heb schijt aan iedereen! Klinkt heel raar maar je moet jezelf dan ff hoger voelen als andere gewoon denken ik ben zoveel hoger cooler en alles dan jij dus vraag maar wat je wilt ik geef op me gemak antwoord. Kusjes