Antwoorden of niet?

In de zomervakantie van 2019 hoorde ik via via dat mijn (inmiddels ex) een meisje zou hebben ontmaagd. Hij had een jaar eerder, net na het overlijden van mijn oma, al eens met een ander meisje gezoend. Dit had hij, onder druk van mijn zusje, verteld aan mij. Mijn gevoel heeft na deze keer altijd al gezegd dat er iets niet klopte, ik vertrouwde hem niet. Hij heeft nooit iets gedaan om het vertrouwen terug te winnen. Net zoals onze hele relatie (6 jaar) wou hij ieder weekend op stap en kwam hij ’s nachts pas laat thuis. Ik heb hem geconfronteerd met het verhaal wat ik had gehoord, hij heeft alles volledig ontkend. Dit keer heb ik naar mijn gevoel geluisterd, ik heb mijn spul gepakt en ben vertrokken naar mijn ouders. Al gauw kreeg ik meer verhalen te horen. Mijn ex bleek al meerdere keren vreemd te zijn geweest. Nog steeds bleef mijn ex ontkennen. Het was woord tegen woord, bewijs was er niet. Ik heb al mijn spul uit ons huis gehaald. Hij bleek nadat ik ben vertrokken al gauw met verschillende meisjes naar bed te zijn geweest. Ik probeerde ook door te gaan en heb contact gehouden met ons gemeenschappelijke beste vriend. Dit contact werd steeds intiemer (inmiddels is dit weer vriendschappelijk). We hadden besloten om eerlijk te zijn en dit tegen mijn ex te zeggen. Hij was woest en ik heb hem proberen te kalmeren via de telefoon. In zijn boosheid floepte hij er uit dat hij vaker was vreemd geweest. Ik vroeg wat hij bedoelde, maar uitleg kreeg ik niet. Na die uitbarsting heb ik helemaal geen contact meer met hem gehad, ik hoor van anderen dat hij een nieuwe vriendin heeft en ik heb ze oudjaarsdag voor het eerst samen met zijn familie gespot. Ik groette ze, maar hij negeerde me volledig. Net na twaalven kreeg ik een berichtje van hem, hij heeft me gelukkig nieuwjaar gewenst en dat ik alle geluk verdien. Ik heb hier niet op gereageerd en ik weet ook niet of ik hier wel op moet reageren. Na hen te hebben gezien en dit berichtje ben ik weer erg down en verward. Ik voel me onzeker en denk dat alles door mij komt. Hoe zouden jullie hier mee omgaan? Ik zou ook graag door willen gaan met mijn leven, maar ik kan niks nieuws beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Eagle 03-01-2020 13:05
    Hoofdstuk 14 van de bundel "Ik weet niet wat het woordje ex betekent". Ex, lieverd, betekent over, uit, geweest. Betekent niet reageren, lekker laten gaan en doorgaan met je leven.
  • Karin 03-01-2020 15:16
    Mijn reactie zou zijn: blokkeren zodat hij je geen berichtjes meer kan sturen en meteen weet dat je niet zit te wachten op berichtjes van een ex. Ook ik vraag me af waarom zoveel mensen zich zo druk maken om een ex: ex = over en uit. Al gaat hij morgen trouwen met een ander is dat geen enkele reden om vol drama te roepen: 'nu kan ik niks nieuws meer beginnen'. Hoezo niet eigenlijk, heb je daar zijn toestemming voor nodig? Wees blij dat je na 6(!) lange jaren belazerd te zijn van hem af bent, of huil uit en wees dan blij. Het is ook wel een beetje jouw "schuld"; je had niet moeten blijven hangen bij iemand die, ik citeer: 'Net zoals onze hele relatie (6 jaar) wou hij ieder weekend op stap en kwam hij 's nachts pas laat thuis'. Dat had je niet moeten accepteren hoewel.. als je zelf ook ging feesten en beesten in de weekends zonder hem is het een gevalletje 'de pot verwijt de ketel'. Maar het is nu uit en hij houdt van een ander hoewel ik het behoorlijk stiekem vindt om je te negeren als je hem ziet en even later wel in het geniep een berichtje te sturen. Alleen daarom zou ik meteen genezen zijn, zie je nou echt niet wat hij aan het doen is?