avondje uit met vriendinnen tijdens zwangerschap

Dag vriendinnen,

Ik lees altijd met grote interesse jullie verhalen op dit forum. Nu is het aan mij om te delen en naar jullie advies te luisteren.

ik ben nu 16 weken zwanger van mijn eerste kindje. dit is een welkome verrassing waar ik zeer naar uit kijk. mijn man, steunt mij heel erg, maar heeft er soms wel wat moeite mee.

maar nu komt het, ik en mijn vriendinnen spreken regelmatig af om gezellig bij te praten. dit doen we ongeveer 2 keer per maand. op deze momenten wordt er veel wijn gedronken en worden er mixjes gemaakt. vanzelfsprekend doe ik hier niet aan mij ivm mijn kind. af en toe drink ik een klein glaasje voor de gezelligheid. mijn vriendinnen klagen, dat als ik weinig drink dat het ongezellig is, en ze van mening zijn dat 1 extra glaasje geen kwaad kan.

De laatste paar keer kwam ik aangeschoten thuis omdat ik denk dat ze alcohol in mijn cola hadden gestopt. ik wil mijn vriendinnen natuurlijk niet kwijt raken en weet dus niet wat ik moet doen. mijn man was de laatste keer heel boos geworden toen hij merkte dat ik aangeschoten was.

hebben jullie tips om hier mee om te gaan, omdat ik nu niet meer naar mijn vriendinnen durf als mijn man thuis is.

liefs Priscilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Maartje 16-02-2021 08:36
  Hoi! Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap! En ten tweede, je kan natuurlijk met je vriendinnen afspreken, maar ik neem aan dat je hun ook hebt verteld over je zwangerschap. Als ze dat weten, vindt ik het absoluut niet kunnen dat ze alcohol in je drankje hebben gedaan!!! Ze kunnen hiermee jou ongeboren kindje blijvende schade aanbrengen met alle gevolgen van dien. Bespreek dit met hun. En als ze daar geen begrip voor kunnen en willen opbrengen, dan zijn het geen echte vriendinnen. Ikzelf zou nooit een zwangere vriendin dit aandoen. Mocht het zo zijn dat ze dit bewust hebben gedaan. Neem dan alsjeblieft afstand van hun, want ze nemen jou en je kindje dan absoluut niet serieus. Denk aan je eigen gezondheid en dat van je kindje. Mochten ze het nog niet weten, vertel het hun dan zsm. Dan houden ze hopelijk wel rekening met jou en je zwangerschap. Zo niet, dan zou ik niet meer gaan. Liefs Maartje.
 • Willeke 16-02-2021 10:40
  Hallo allemaal, Allereest, Pricilla, jij zult hierin jouw eigen afweging moeten maken, wat voelt voor jou als de verstandigste keuze? Jij moet je laten leiden door jezelf, niet door de maatschappij. Daarnaast wil ik ook nog iets zeggen over de reactie van Laat me niet Lachen30, het is juist goed dat iedereen hier kan delen waar die mee zit, en net als iedereen heb jij ook recht om jouw mening te geven, blijf dit doen! Kritiek geven is goed, maar ik voel dat dit een beetje overkomt als moedwillig afzijken van iemand, en daar is niemand mee geholpen. Samen staan we sterk en Sterk staan we samen! liefs, Willeke
 • Loes 16-02-2021 17:28
  "Hallo vriendinnen???? " (Haha het wordt hier steeds gekker op deze forum). Tevens zijn die meiden die je pushen tot alcohol of het zelfs stiekem geven geen vriendinnen. Hoe oud zijn ze zèg? Ik weet niet of ik dit verhaal moet geloven omdat ik het heel bizar vindt en veel onzin op deze forum wordt gestrooid. Is het verhaal echt waar dan gefeliciteerd met je zwangerschap en gebruik je verstand.
 • Beverly 17-02-2021 12:03
  Dus om jouw vriendinnen een lol te doen, breng je je ongeboren kind in gevaar. Sorry, maar zij zijn geen vriendinnen en jij geen moeder.
 • ex-vriendin Karin 02-03-2021 21:25
  Als er om tips en advies gevraagd wordt weet ik al wie het is zo langzamerhand. Een flauw verhaal dat niet kan kloppen. Je vergeet voor het gemak dat er corona heerst, je maar 1 pers. op bezoek mag hebben en je doet het voorkomen alsof je in de kroeg zit met je vriendinnen. DIE ZIJN DICHT!! Zwanger jezelf in gevaar brengen is absurd; ik geloof er geen woord van. Je hebt de woordenschat van een puber: ik denk dat je heel eenzaam bent. Hád je maar een vriendje hè? Of een bups vriendinnen om lol mee te maken maar helaas... Je mag altijd bellen met de Luisterlijn weet je dat nog? Kan je even je ei kwijt zonder gekke verhalen op te hoeven hangen. Mag je gewoon zeggen: ik heb geen vriendinnen ik voel me zo eenzaam. Krijg je nog vriendelijk antwoord ook; hier heb je niks aan. Stop ermee alsjeblieft, aan je manier van schrijven ben je net zo makkelijk te herkennen als een zwart schaap in een witte kudde. O ja, neem eens een slok wodka en maak me dan nog eens wijs dat je dacht het gewoon water was, geen verschil proefde. Ik hoop dat je er zelf ook om kan lachen. Sterkte maar weer.