Ben ik een crimineel?

Voor mijn zoon met autisme kreeg ik in 2014 PGB. Door heel veel omstandigheden heb ik de declaratie te laat ingeleverd bij het zorgkantoor.

Nu eisen ze het half jaar dat ik te laat heb ingeleverd terug en dit is een aanzienlijk bedrag. Van dit geld heb ik zelf niets gebruikt, het is naar de instanties gegaan die ons en onze zoon helpen.
Ik heb al bezwaarschriften ingediend, heb al 1 rechtszaak gehad (helaas verloren) en hoger beroep aangevraagd. Het zorg-kantoor wil echter niet hebben dat ik in hoger beroep ga. Ik heb uitgelegd waarom ik het te laat heb ingeleverd en wat het met onze toekomst doet als ik alles terug moet betalen en als antwoord kreeg ik dat ze daar eigenlijk geen boodschap aan hebben.

Het speelt nu al 3 jaar en vanaf 2014 hebben we privé ook het nodige meegemaakt. Te veel om zo even op te schrijven.

Heb ik nu echt zo’n grote fout gemaakt dat ik daar zo voor gestraft moet worden?
Ik heb geen fraude gepleegd, het is naar de instanties gegaan waarvoor het bedoeld was. Het enigste wat ik heb gedaan is te laat inleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • ijsco 19-03-2018 19:50
  Tja Nederland met al die regeltjes....
 • Eagle 20-03-2018 13:35
  Natuurlijk wil het zorgkantoor niet dat je in hoger beroep gaat. Stel je eens voor dat je een rechter treft die wel begrip heeft voor je omstandigheden en die je schuld aan hen kwijtscheldt. Nee, dat zou ik als bureau ook niet willen. Ik weet niet hoeveel energie je nog hebt om te vechten, maar het lijkt me best de moeite waard. En willen de instanties waar het geld naartoe is gegaan, niet over de brug komen met een verklaring dat zij het geld van jou hebben ontvangen? Mocht het dan alsnog niet aflopen zoals je had gehoopt, dan heb je jezelf in ieder geval niets te verwijten. Bedenk in dat geval een betaalplan in redelijke termijnen en stel het aan hen voor. Dat laat dan zien dat je bereid bent om mee te werken, maar dat je er niet bankroet door wilt gaan. Ik wens jou en je gezin veel geluk in de toekomst.
 • Anna 31-03-2018 12:29
  Nee , je bent geen crimineel. Je hebt je echter wel aan de voorwaarden te houden, en dat betekent op tijd alles inleveren. Als je daarin in gebreke blijft is dit de consequentie. Hoe triest het ook voor je is.
 • miami 02-04-2018 14:30
  nee je bent geen crimineel maar helaas iedereen heeft zich te houden aan hun termijnen en terecht want anders wordt het een soepzooitje. Jij hebt door omstandigheden je niet aan het termijn kunnen houden. Heel naar voor je maar je moet ook hun begrijpen. Zij hebben nu eenmaal die regels en dat is niet voor niets. Stel dat ze voor iedereen een uitzondering gaan maken, dan is het eind zoek. Nogmaals, ik vind het rot voor jou en ik hoop dat je de rechtszaak wint maar ik ben bang dat het niets uithaalt. Sterkte ermee
 • Bull 25-04-2018 06:07
  Crimineel haha. Natuurlijk niet. Probeer een via het juridisch loket een advocaat te krijgen. Als je echt niet onder terug betaling kunt uitkomen ... zorg dan dat je een hele langzame betalingsregeling afsluit. Tientje per maand ofzo. Misschien kun je ook contact opnemen met de instanties die betaald zijn van dit geld ? Wellicht kunnen zij een goed woordje voor je doen ? Succes. En maak je niet teveel zorgen..