Ben ik te soft voor mijn zoon?

Graag zou ik van jullie een mening willen…adviezen zijn ook welkom!

Laat ik bij het begin beginnen…
Onze zoon is 21 jaar geleden na 2 mislukte vacuümextracties dmv een spoedkeizersnede geboren…hierna 10 dagen op de neonatologie gelegen. Of dit het gevolg van de zware geboorte/bevalling is niet na te gaan, punt is wel dat hij pdd-nos in lichte vorm heeft en bijna wekelijks migraine. Qua ontwikkeling loopt hij achter vergeleken met leeftijdgenoten, hij is in veel opzichten kinderlijk in gedrag om het zo maar te zeggen. De band met hem en mij is supergoed en ik ben in alles trots op hem! Veel doktoren/specialisten bezocht ivm zijn migraine maar helaas nul resultaat helaas. Erfelijk bepaald…heel jammer en vervelend. Vooral in zijn dagelijkse leven. Sinds kort heeft hij een bijbaan naast school maar helaas heeft hij nu al 2x verstek moeten laten gaan, omdat hij dan last van zijn nek heeft en daardoor hoofdpijn krijgt. Resultaat: de hele dag ligt hij in bed in een donkere kamer. ’s ochtends meldt hij zich bij mij dat hij zich niet lekker voelt, en dan zeg ik tegen hem…jongen je bent 21…je moet het zelf regelen met je bijbaan…eh je kunt het ook proberen om te werken en als het niet gaat kun je altijd nog naar huis. Zo ben ik ook opgevoed. Helaas meldt hij zich toch ziek en gaat naar bed…de hele dag. Man pissig, dochter begrijpt er niks van, (je kunt toch pijnstiller innemen en gewoon gaan werken is haar mening) en…vind het volgens hen allemaal maar oke??? ik sta dus tussen hen en mijn zoon in..ben ik nu echt te soft voor hem? Moet ik hem maar naar het werk sturen ondanks zijn gezondheid? of hem maar ziek thuis laten met het risico dat hij deze baan ook snel weer kwijt is? Wat vinden jullie? Wat moet ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Loes 13-08-2020 17:03
  Ik ben geen dokter o.i.d maar je zoon moet eerst van zijn klachten afkomen. Laat hem door een goede specialist eens kijken naar zijn nek en met name naar het gewrichtje tussen achterhoofd en eerste wervel of tussen 1e en 2e . Tevens als er geen oorzaak kan gevonden zoek eens naar cannabis als medicijn tegen heftige hoofdpijn. Zoek anders op alternatieve manieren want dit kan toch niet zo. Tevens ben je in mijn ogen gewoon een zorgzame liefdevolle moeder en volg gewoon je gevoel.
 • Karin 14-08-2020 12:16
  Wat vervelend allemaal vooral voor je zoon. Welke pijnstiller gebruikt hij ook Ik heb mijn leven lang al last van migraine aanvallen en dan kan je echt niks meer dat klopt. Maar met imigran bijvoorbeeld kan ik een aanval de kop indrukken zodra ik de pijn in mijn nek voel heeft hij dat al eens voorgeschreven gekregen? Het heeft mijn leven veranderd toen het eenmaal uitgevonden was. Ik zou het nog eens overleggen met de huisarts. Samen met hem natuurlijk! Heel veel sterkte Ik hoop dat er een goed middel voor hem gevonden wordt.
 • pincha 15-08-2020 10:09
  ja pillen van de dokter en geen paracetamol of neurofen, maar echte migrainepillen. naramig of andere triptanen.
 • Pamper 15-08-2020 10:41
  Ja, je bent te soft. Ook met een achterstand in ontwikkeling wordt het tijd dat deze jongeman leert om zijn eigen leven te leiden en daarmee zijn eigen problemen gaat oplossen. 21 is een mooie leeftijd om uit te vliegen, me dunkt. Voor de echt serieuze aandoeningen kun je hem altijd nog bijstaan als hij het echt niet alleen af kan maar iets zegt me dat hij het wel lekker makkelijk vindt dat mammie hem blijft pamperen. Ik snap de frustratie van man en dochter ook, het is rete irritant om te zien hoe een ander in het gezin overal zo makkelijk mee wegkomt omdat mammie hem altijd als een patient behandeld. Hij lijkt er goed misbruik van te maken in ieder geval. Tijd om je oogkleppen af te doen.