Beste vriend

Hallo iedereen die dit leest!

Ik ben Iris. 25 jaar oud.
Ik heb sinds kort weer contact met mn oude beste vriend M. We kennen elkaar al 10 jaar en hebben elkaar in die tijd leuk gevonden maar hebben niets gezegd. Tot 4 jaar terug. We hebben toen voor een half jaar gedated maar gingen uit elkaar om een hele rare reden van hem via de telefoon.

Later hoorde ik van mijn huisgenootje (zijn beste vriend) dat zij het er met elkaar over hadden gehad en dat M zich niet goed genoeg voor me voelde en mij niet tegen wou houden in het leven. Ik heb het nooit zo ervaren in onze tijd samen.

In de tussen tijd hebben we eens in het half jaar een dagje bijgekletst via WhatsApp maar verder niets.

3 weken gelijk stuurde ik weer eens een berichtje naar hem om te kijken hoe het ging. Nadat hij hoorde dat mijn relatie van 3 jaar over was kwam hij een sigaretje roken en de volgende dag nam hij me mee naar de macdonalds.

Nu wou ik niet dat mijn hart weer gebroken werd dus ik ben heel direct geweest dat ik hem niet meer als de liefde van me leven zie. Na uit te hebben gelegd waarom niet wou hij er alles aan doen om mij weer te laten lachen omdat hij mij had laten huilen. Ook zei hij gelijk dat we gewoon geen relatie meer moeten beginnen en ik was het daarmee eens.

Nu 3 weken later spreek ik hem elke dag en zijn mijn gevoelens voor hem weer sterk aanwezig. En als kers op de taart heeft hij mij zijn keyboard uitgeleend zodat ik mn passie weer kan oppakken. Terwijl hij aan de keyboard heel veel waarde hecht.

Ook komt het gesprek vaak uit op herinneringen samen en ondanks zijn geheugenverlies (langetermijn) weer hij alle momenten te vertellen dat wij elkaar ontmoette, voor het eerst zoende, mijn dronke belletjes midden in de nacht en de zomer dat we elkaar elke dag spraken.

Nou weet ik niet of ik moet zeggen weet je laten we het nog eens proberen want je heb je leven nu wel op een rijtje
Of
We blijven gewoon vrienden

Ik hoop dat jullie wat advies hebben voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin 09-06-2021 00:01
  Hij heeft al gezegd wat hij wil, ik copy/paste even je eigen woorden en vooral die van je jeugdvriend: 'Nu wou ik niet dat mijn hart weer gebroken werd dus ik ben heel direct geweest dat ik hem niet meer als de liefde van me leven zie. Ook zei hij gelijk dat we gewoon geen relatie meer moeten beginnen en ik was het daarmee eens.' Jullie willen beiden geen relatie meer, alleen jij bent weer verliefd aan het worden. Jij bent nu van mening veranderd heb ik het idee; hij zei echter GELIJK: geen relatie meer.. Denk nog eens na, het uitmaken door de telefoon(!!) wat ik een enorm gebrek aan respect vind van hem. Heb het fatsoen om zoiets recht in je gezicht te zeggen.. maar of dat niet anders kon weet jij alleen; mss was er een goede reden voor. Dan nog hersenschade of iig geheugenverlies, waarvan eigenlijk? Wat vreemd ook dat dat zo selectief is. Wat voor dingen vergeet hij en wat onthoudt hij? Is hij echt zo vergeetachtig of ZEI hij vaak dat hij geen goed geheugen heeft? Ja sorry, mss nogal achterdochtig maar dit verhaal lijkt griezelig veel op een ex-vriend van jaren geleden van mij. Hij vergat alleen wat hem niet zo goed uitkwam, bv een bezoekje aan een andere dame waar hij dan 'alleen was blijven slapen'. Was snel over, hij was ontrouw en als je doorvroeg was er iets met mis met z'n geheugen. Zit het nu lachend op te schrijven, ik maakte het uit, zonder ruzie en liet het erbij. Wel leuk: jaren later kwam ik hem weer tegen, bij toeval. Echt héél vreemd, of het zo moest zijn :-) Ik weet nu dat een relatie er niet inzit, hij weet nu dat ik niet aan fwb doe -geen seks dus- en nu pas zijn we echt vrienden. Hoeveel vriendinnen hij heeft gehad: geen idee!!! Heel veel, blij dat ik toen snel de knoop heb doorgehakt als 'vriendin van' en het uitmaakte. Ga jezelf niet pesten door toch contact te houden, neem afstand voorlopig voor je toch weer met een gebroken hart zit.. moeilijk, dat snap ik maar als je zeker van je zaak was had je dit niet geschreven denk ik.. Dan had je hem verteld wat je voor hem voelt en gehoopt dat hij dat ook zo zou voelen. Dat laatste kan ook nog: vertel hem dat je tóch weer gevoelens voor hem hebt en of hij het meende toen hij zei nooit meer een relatie met jou te willen. Als dat zo is zou mijn advies zijn: stop met hem te zien of spreken, zeg gewoon dat je dat moeilijk vindt voor nu. Heel veel sterkte en geluk voor de toekomst!
 • Beverly 09-06-2021 07:09
  Weet waar je aan begint. Ik heb ook zo'n vriend. Nooit een liefdesrelatie mee gehad, wel een tijdje gedacht dat ik dat wel zou willen, maar achteraf blij dat het er nooit van is gekomen. Dit is het soort vriend dat graag een vrouw op de reservebank wil hebben zitten voor als andere relaties mislukken. En dan op jouw ego spelen door zogenaamd te zeggen dat hij niet goed genoeg voor je is. Laat me je één ding zeggen; geen enkele man die zoiets zou zeggen, ook niet tegen een beste vriend. Dat zijn verzinsels om jou over te halen nadat het zo vervelend uit is geraakt. Mijn advies: laat dit gaan. Laat het maar langzaam doodbloeden, want ergens bén je ook echt te goed voor hem. Je verdient beter dan deze jojo-vriend.
 • Iris 11-06-2021 09:49
  Heel erg bedankt voor de adviezen! Ik moet wel even iets rechtzetten want hij is totaal geen ladiesman die van vrouw naar vrouw gaat. Dat is hij ook nooit geweest gelukkig anders was ik wel gaan denken. Ik wou het advies opvolgen van Karin maar voordat ik het tegen hem kon vertellen had hij het al door en gaf aan erg verward te zijn omdat ik degene was die niets meer met hem wou wat hij begreep. Hij gaf aan mij zeker nog wel te zien zitten. Ik heb er op dat moment voor gekozen om onze vriendschap boven deze gevoelens te plaatsen want ik wil mijn beste vriend niet kwijt nu we net weer contact hebben. Dat begreep hij ook en zei dat er geen haast is en we wel kijken waar het schip strand. Voor nu blijven we gewoon vrienden en blijven we praten over hoe en wat, zodat het voor ons allebei duidelijk is hoe de andere persoon erin staat. Als er wat verandert zal ik het hier posten
 • Crisp 12-05-2022 14:43
  Hier word ik vrolijk van. Duik in het nieuwe en geniet ten volle. De sensualiteit druipt ervan af. Hier hangt erotiek aan vast. Succes!