Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

forum

Beste vriendin die mij negeert

Hallo allemaal.
Ik zal mezelf een beetje voorstellen, ik ben 25 jaar en woon samen met mijn partner en zoontje van 2 jaar oud.
En kom hier nu terecht omdat ik wel wat advies kan gebruiken.
Ik heb een beste vriendin, alleen ze voelt al jaren niet meer echt als mijn beste vriendin.
Als ik haar app wat maximaal eens per maand is dan reageert ze een dag of 5 later een keer terwijl ze al 100x online geweest is en als ik dan weer reageer stuurt ze helemaal niks meer.
Uit zichzelf stuurt ze ik gok eens per 2 maanden wat, bijvoorbeeld : hey hoe was jullie vakantie, waarop ik uitgebreid reageer. En vervolgens 0 antwoord meer krijg. Dan denk ik ook waarom vraag je het dan.
Dus op een gegeven moment nadat ze 2 weken niet gereageerd had heb ik haar een berichtje gestuurd met het volgende : ik ga jou echt niet meer appen hoor, als ik iets stuur reageer je weken niet. Terwijl het toch 0 moeite is... toen ging ze meteen facetimen en liet ze zien dat ze iedereen weken negeert aan alle ongeopende appjes. Ik vind het een slap excuus. Dan nog wat ze woont echt 5 minuten bij mij vandaan en we zien elkaar mafinaal 3x per jaar waarvan er 2 verjaardagen zijn. Mijn vader en moeder zijn beide overleden en ook wat dat betreft is ze er niet voor me. Ja de eerste week en nu vraagt ze er nooit meer naar. Ik heb verder amper vrienden, en met amper bedoel ik dat ik heel goed ben met mijn zus en wat meiden die ik ken via Facebook maar dat is vooral via whatsapp... iemand tips? Echt een beetje eenzaam dit

Anoniem (25) op 09 okt 2019
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Woman
  (34)
  09/10/2019
  18:16

  Hoi Anoniem,

  Wat vervelend dat jullie contact zo verloopt. Je moet bij jezelf nagaan wat je zoekt in een vriendschap. Als je behoefte hebt aan iemand die interesse toont, regelmatig contact zoekt en gewoon op apjes reageert moet je duidelijk niet bij deze persoon zijn. Je zou een keer een gesprek met haar kunnen aangaan face to face. Misschien zit ze zelf met iets, waardoor ze iedereen afhoudt. Mocht dit niet het geval zijn adviseer ik je om goed na te gaan of je de vriendschap in stand wil houden, ookal is het een lange vriendschap. Mensen veranderen en soms pas je op een bepaald moment niet goed meer bij elkaar. Het kan dat vriendschappen daardoor op een laag pitje komen waardoor de frequentie afneemt, maar als je eigenlijk alleen maar ergernis er van hebt kun je het misschien laten doodbloeden.
  Vriendschappen zijn net als een treinreis in je leven. Er stappen mensen op en er verlaten mensen de trein……


 • Eagle
  (43)
  09/10/2019
  19:23

  Laat gaan, die vriendschap. Als het zo oppervlakkig wordt dat er zelfs via WhatsApp geen contact meer is, en dat terwijl jullie zo dicht bij elkaar wonen, dan is er geen redden meer aan.
  Kijk eens om je heen in je omgeving in plaats van op je telefoon. Joost mag weten hoeveel leuke mensen er om je heen zijn, die je nu niet kent omdat je zit te wachten op een berichtje van die ene ‘vriendin’, die dit predikaat allang niet meer verdient.


 • L
  (30)
  12/10/2019
  00:42

  Vriendschappen komen en gaan. Als het een echte vriendschap is, dan komt contact van 2 kanten en dan maakt het niet uit hoe lang er tussen contact zit.
  Jij hecht andere normen en waarden aan contact dan jouw vriendin en je irriteert je aan haar gedrag.
  Ik kan je alleen adviseren om er eens face to face over te praten. Soms is het nou eenmaal dat je uit een vriendschap groeit of het verwaterd. Dat is ok. Ze hebben je veel dingen gebracht in tijden dat de vriendschap er nog wel was.
  Vaak komt er een mooiere vriendschap voor in de plaats. Succes!


 • Stephan
  (30)
  16/10/2019
  17:21

  Hoi anoniem,

  Ik weet niet alle ins en outs maar misschien dat die vriendin zich het 5 wiel vind als ze met jou omgaat verder zou ze ook jaloers kunnen zijn op wat jij hebt “huisje boompje beestje” verder zou ik het ook niet weten.

  Succes verder!