Beste vriendin negeert me

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben een meisje van 15 jaar bijna 16. En sinds een tijdje gaat t niet zo goed met mij. Ik heb veel moeilijke en zware gedachtes en zelfs ook gedacht aan zelfmoord. Twee van mijn goeie vriendinnen weten dit. Een van de twee vriendinnen helpt me goed en is er voor me. De andere die ik altijd zag als beste vriendin, negeert me gewoon. Als ik een berichtje naar haar stuur op Snapchat krijg ik een foto van de muur terug zonder reactie op wat ik zei. Ik vraag vaak aan haar hoe het met haar gaat, maar in de afgelopen maanden heeft ze dat nooit terug gedaan. Iemand tips hoe het weer wordt zoals eerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin 01-02-2021 11:39
  Vandaag 15 geworden Wat een sombere gedachten en dat op je verjaardag. Het telefoonnummer voor mensen met zelfmoordneigingen is nog steeds 113. Nu echt bellen of je belt niet maar hou op met je aandachttrekkerij je bent vervelend suïcide is niet om te lachen. Ga je huiswerk maken nu, daar heb je tenminste wat aan!
 • Mirthe 01-02-2021 12:44
  Hey Karin volgens mij bedoelde ze hoe het weer goed ging komen tussen haar en haar vriendin, bovendien als zij daar mee zit is het niet jou recht om zo erover te praten, wees een beetje respectvol
 • Koekoek 01-02-2021 14:25
  Ik zou ook niet zitten te wachten op de zuigende manipulatieve spelletjes van iemand die maar blijft dreigen met zelfmoord. Ontzettend vermoeidend zulke aandachttrekkers. Laat haar met rust, ze heeft er geen zin meer in. Dat is haar goed recht. Zoek professionele hulp ipv van je vriendinnen constant te belasten met deze shit. Laat je opnemen. In de kliniek mag je zuigen tot je er zelf niet goed van wordt. Succes ermee.
 • miami 01-02-2021 15:45
  hé Mirthe, ik weet niet of je het in de gaten hebt maar de laatste tijd zijn er aardig wat berichtjes binnengekomen over zware buien, denken aan zelfmoord. Het is heel frappant en dat is waar Karin op doelt. En ze heeft helemaal gelijk, zelfmoord(eigenlijk zelfdoding)is geen geintje en daar mag je geen grapjes over maken. En het is ook geen goed idee om deze manier aandacht te krijgen.
 • Mirthe 01-02-2021 21:50
  Oké maar ik vind het wel erg heftig hoe jullie meteen een oordeel trekken over iemand die hier echt mee zit. Je kan niet zo over iemand praten die er ect last van heeft, hierdoor zal zei zich niet bepaald beter voelen.
 • Karin 02-02-2021 23:17
  Hoe weet je dat allemaal Mirthe, of ben je ook Amber, Naamloos, Anoniem en de rest? Je reageert nl. alsof je persoonlijk aangesproken wordt. Ik twijfel idd aan de stroom suicidale gedachten die langskomt de laatste tijd maar denk altijd: wát als het deze keer wél serieus is? Dus wat ik denk doet er verder niet zoveel toe; degene die wanhopig is, en dat kan een puber van 14 ook zijn dat weet ik heus wel heeft iig een tel.nr. waar hij of zij 24 uur p.d. naartoe kan bellen. De Luisterlijn bestaat ook nog; allemaal anoniem en getrainde mensen die naar dat meisje luisteren. Beter dan zo rond te blijven tobben als het een echt verhaal is. Maar zoals ik al zei: ik twijfel eraan. Als er geen reactie komt staat er de volgende week een iets gruwelijker verhaal (ik heb mijn vriend van een flat af zien springen om maar iets te noemen) en komt ook daar weinig reactie op behalve het tel.nr. waar je direct om hulp kan vragen is het opeens een eenzaam meisje op school. Of een misbruikt meisje dat ook gepest wordt. Als jij dat meisje ben en of de verhalen waar zijn of niet doet er niet toe: je hebt wel wat hulp nodig, het is vreemd om zulke berichten te bedenken en te schrijven. Als ze waar zijn: ook hulp nodig. Of eigenlijk: dringend hulp nodig. Ga naar je huisarts of zoek anonieme hulp als je dat eng vind. Waar je dat kan vinden weet je nu wel nietwaar? Ik hoop dat de stroom 'ik denk dat ik zelfmoord ga plegen' berichtjes nu stopt, ik vind het heel naar om te lezen. Lees er maar eens wat meer over; je hebt geen idee wat de impact is op de omgeving als iemand er een eind aan maakt.