Bevriendstel met hoge eisen

Mijn man en ik zijn al ruim 10 jaar bevriend met een stel die hoge eisen hebben.

Onze vrienden hebben hoge eisen.
Hun droomhuis van 7 jaar geleden hebben ze afgeketst om de straatnaam. Na 5 jaar zoeken hadden ze een huis gevonden wat nog voor ruim 2 ton moest worden verbouwd. Het huis had immers geen zwembad en sauna.
Hun oudste dochter Anne-Fleur kreeg in groep 7 een havo advies. Zij werden gewoon boos op de leerkracht. Zij wilden haar naar het gymnasium.Dat kind moest dagelijks bijlessen uit school hebben. Uiteindelijk is Anne-Fleur op particulier onderwijs uitgekomen. Zij willen gewoon dat hun beide kinderen uiteindelijk naar een universiteit gaan.
Ik weet dat zij beiden anti depresivia slikken en drukke banen hebben.
Alles gaat om uiterlijk vertoon. Je zou denken “daar kiezen ze toch zelf voor?”
Maar na de lockdown is dit bij mij een erger punt geworden.
Ze wil als ik kom liever niet dat ik mijn auto op de oprit parkeer. Aangezien mensen met dure auto’s dat wel mogen heb ik het al lang door dat zij een oude volvo te min vinden.
Met verjaardagen vragen ze ons vaak apart op een avond terwijl al die gasten met veel geld en hoge status allemaal tegelijk worden uitgenodigd.

Misschien doen ze dat ook wel omdat wij er ook niet tussen passen. Er zijn zoveel dingen waardoor ik het gevoel krijg dat mijn man en ik te min zijn.

Vaak doen wij als we er heen gaan dat we een flesje wijn meenemen. Laatste keer waren zij bij ons en namen ook een fles wijn mee. Voor de gein ging ik googlen hoe duur de wijn was. Nou ik schrok mij rot en schaamde mij gewoon dat wij altijd met een wijn van 10 euro aankomen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wijsneus 19-05-2022 12:18
    En je noemt ze goede vrienden omdat..?
  • Gerda 20-05-2022 05:18
    Vrienden die zich schamen voor hun vrienden tegenover andere vrienden toch vrienden blijven noemen….. bijzonder! Of weten ze dat jullie je ongelukkig voelen bij die andere vrienden en houden ze daar rekening mee door jullie apart uit te nodigen? Wat is de meerwaarde van deze vriendschap? Zijn er veel fijne, mooie momenten in het contact? Wegen die op tegen alle ergernissen? Wat is de reden dat jullie elkaar op blijven zoeken ? Gewoonte of oprechte belangstelling en interesse in elkaar? Het antwoord op deze vragen zal veel duidelijk maken, denk ik.