Buren schreeuwen/slaan mogelijk hun kind

Ik woon sinds september in een appartement in de randstad voor mijn studie (samen met een vriend die ook in de buurt studeert). Op het begin was het altijd redelijk rustig, en we hebben één of twee keer een praatje gemaakt met een buurvrouw. We dachten dat het een aardige dame was, de vader hebben we nooit gezien of gesproken. Echter is het sinds een tijd bijna elke dag (ook om 7 uur ’s ochtends) bonje daar. Ik hoor beide ouders schreeuwen en schelden tegen hun kinderen, en er is veel herrie en gebonk te horen. Dat baart mij zorgen; het gaat misschien om fysiek geweld. Elke keer als ik ze hoor schreeuwen voel ik me zenuwachtig, maar ook eigenlijk geïrriteerd; als ik een keer tot 09.00 in mijn bed wil liggen is het niet heel fijn om wakker te worden omdat ze het weer eens nodig vinden om zo te schreeuwen tegen dat kind. Als ik aan het studeren ben voor tentamens is het ook niet een fijn achtergrondgeluid. Ik heb verder nooit last van de andere buren, alleen deze mensen zijn bijna elke dag tot overlast. Ik weet niet goed wat ik moet doen. Heeft iemand advies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bel veilig thuis 10-12-2021 22:28
  Bel Veilig Thuis! En maak het verschil
 • wijsneus 14-12-2021 22:14
  Waarom niet aanbellen en vragen wat er aan de hand is, dat je wakker wordt van de herrie denk ik meteen. Als je dat niet durft, en je vriend ook niet de politie bellen met de melding die je hierboven anoniem wel durft te doen? Hoe je over dat arme kind praat is griezelig. Alleen als je er last van hebt moet er iets gebeuren. Ga eens in de schoenen van dat kindje staan en bedenk dat niemand je helpt en doe iets. Politie en de verhuurder bellen. Jullie moeten je diep schamen. En nooit een kind nemen jullie zijn egoisten en denken alleen aan uitslapen en je eigen kleine wereldje de rest kan stikken. Fuck je achtergrondgeluid voor die kinderen is het hun leven Veilig Thuis is zinloos. Er moet nu iemand komen kijken. De politie schakelt zonodig Veilig Thuis wel in.
 • Gradje 22-01-2022 22:04
  Bel veilig thuis . Die kunnen er een eind aan maken
 • Roos 04-02-2022 08:32
  Ik weet dat niemand van de mensen hier gaat lezen wat ik nog erbij voeg, maar ik wilde even zeggen dat ik dit vervelend vind om aan te horen niet alleen omdat het mij afleidt, het heeft ook andere redenen. ik wist niet dat het verplicht was om persoonlijke info te delen op een forum online waar ik alleen wilde vragen wat ik kan doen aan de buren die hun kind mishandelen. ik wist ook niet dat het niet vanzelf spreekt voor sommige mensen hier dat het inderdaad verschrikkelijk is voor zo’n kind en dat het inderdaad niet alleen gaat om mijn rust. De reden dat ik überhaupt WEET dat er iets gebeurt is omdat ik het hoor. Als ik niets hoorde, waarom zou ik dan aangifte doen?? Lees volgende keer even het bericht opnieuw en bedenk dat er veel info mist in zo’n kort berichtje voordat je agressief wordt en dingen aanneemt die nergens in gegrond zijn. Iemand een egoïst noemen gebaseerd op bijna niets en zeggen dat ik nooit een kind moet nemen zijn grote woorden voor iemand die geen idee heeft wat de context is en zich daar (blijkbaar) niet bewust van is.