Dat was niet de bedoeling neef

In mijn familie hebben we een soort van zwarte schaap, mijn neef Jasper.
Iedereen in de familie wringt in allerlei bochten om bezoek van hem te vermijden. Zelfs bij zijn ouders merk ik dat ze totaal niet op bezoek van hem zitten te wachten.Ik vind dat sneu dus als hij eens in het half jaar langs komt doe ik altijd geintresseerd en aardig. Hij heeft alleen maar 2 vage bekenden die duidelijk met hem om gaan om van hem te kunnen profiteren. Mijn neef werkt erg veel…Zijn hele leven draait om zijn werk. Hij heeft ook een hoge functie met veel verantwoording.

Veel zie ik hem dus niet maar als hij elke keer komt zit ik ook met angst en beven bij hem en hoop ik alleen maar “ga weg” Hij heeft namelijk altijd rare acties en zegt elke keer “zo bedoelde ik het niet” maar elke keer als hij komt is er iets gebeurd en niet 1 ding. Mijn hond is zelfs door hem heel erg ziek geworden. De laatste keer toen hij hier was gooide hij een tennisbal naar de hond maar kwam de tennisbal door de ruit van de deur.Antwoord van hem “sorry, dat was niet de bedoeling”
Daarna ging hij met mijn 2 kinderen naar het bos. Ik zat al in angst en beven maar mijn jongens zijn 5 en 7 en ik dacht “Romée heb een beetje vertrouwen” Hij zingend terug met de oudste dus ik was opgelucht totdat ik de jongste niet zag…”Ojee zei hij die zit ergens in het bos vastgebonden , we deden krijgertje…Sorry het was niet de bedoeling maar ik ben hem vergeten”
Hierdoor was het al avondeten tijd en ik vroeg hem uit fatsoen om blijven te eten. Dat ging goed en hij zou de jongens naar boven brengen en dan gaan. Struikelt hij met de 2 jongens op zijn rug van de trap. Zegt hij “dit was natuurlijk niet de bedoeling maar jouw kindjes waren een beetje te wild” Gelukkig had alleen de oudste een bloedneus en mijn neef een gekneusde arm.
Nu hoorde ik van mijn tante (zijn moeder) dat hij rond de feestdagen bij ze langs wilt komen.Dit gaat betekenen dat hij weer vast bij mij langs komt. Wat moet ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 07-12-2022 11:51
    En nu na al die maanden is de ruit nog niet gerepareerd, heeft je jongste nog steeds nachtmerries van zijn avontuur in het bos en is je oudste al minstens twee liter bloed kwijt. Of toch niet? Klop je het niet een beetje teveel op? Ongelukken gebeuren nu eenmaal en bij sommige mensen wat vaker. En dat zal dan inderdaad de bedoeling niet zijn. De keuze is aan jou: of je blijft het hem kwalijk nemen en de sfeer in de familie ermee verpesten, of je realiseert je dat er altijd en overal ongelukken kunnen gebeuren, wikkelt je kinderen in bubbeltjesplastic, legt de verzekeringspolis alvast klaar en heet hem welkom.
  • wijsneus 11-12-2022 01:44
    1. Iedereen in de familie wringt in allerlei bochten om bezoek van hem te vermijden. Zelfs bij zijn ouders merk ik dat ze totaal niet op bezoek van hem zitten te wachten.Ik vind dat sneu dus als hij eens in het half jaar langs komt doe ik altijd geintresseerd en aardig. 2. Veel zie ik hem dus niet maar als hij elke keer komt zit ik ook met angst en beven bij hem en hoop ik alleen maar "ga weg" Hij heeft namelijk altijd rare acties en zegt elke keer "zo bedoelde ik het niet" maar elke keer als hij komt is er iets gebeurd en niet 1 ding. 3. Nu hoorde ik van mijn tante (zijn moeder) dat hij rond de feestdagen bij ze langs wilt komen.Dit gaat betekenen dat hij weer vast bij mij langs komt. Wat moet ik doen? Wat je moet doen? Stoppen met dat schijnheilige gedoe, en als je wil even uitleggen wat je met punt 3 bedoelt; hij gaat naar zijn moeder DUS komt hij ws bij je langs. Hoezo dan, je bent toch zijn moeder niet? Maak anders een kopietje van wat je hier schrijft en stuur het naar je neef. Dat je zijn kop niet wil zien, hem eigenlijk niet kan luchten of zien en bang bent dat hij je hond of kinderen doodmaakt per ongeluk. Of zoiets. Eerlijk duurt het langst, anders gewoon net doen of je hem een toffe peer vindt en niet kan wachten hem weer te zien. Als hij jou wil zien, dat weet je nog niet. Zou grappig zijn als al die ongelukjes eigenlijk expresjes zijn omdat hij jou ook niet mag, en daardoor opeens vreselijk onhandig wordt. Je kind vastbind in het bos (huh??) en vergeet of het doodnormaal is. Je ruiten letterlijk ingooit zodat de hond zenuwziek wordt én zich van de trap laat vallen met je kids om je helemaal over de rooie te krijgen. Wat altijd lukt; voor herhaling vatbaar zal hij denken! Iemand die een hoge functie heeft met veel verantwoording zou echt geen kind vastbinden in het bos en daar achterlaten, of de kinderen het niet op een krijsen zouden zetten als er 1 vastgebonden achtergelaten wordt geloof ik niet. Of met 2 kinderen van 5 en 7 een trap op te hupsen; ik zou zeggen doe eens normaal, straks zitten we in het ziekenhuis. Geen spelletjes op een trap, te gevaarlijk. O ja, je kán ook gewoon nee zeggen. Ik heb het erg druk rond de feestdagen, we slaan een jaartje over neef zou voldoende moeten zijn. Blijf je liever schijnheilig: niet zeuren dan. Doe een beetje lief tegen je neef en zeg dat hij de hond, de ruiten en de kinderen niet stuk mag maken en zeg dat je zielsveel van hem houdt en blij bent dat hij nog langs wil komen bij je. Kan je hier wat mee?
  • Susan 21-12-2022 12:50
    Hai, Het klinkt mij in de oren alsof jouw neef het wel goed bedoelt maar een beetje (sociaal) onhandig is. Misschien heeft hij licht autistische trekken en zijn voor hem dingen die voor jou logisch zijn, voor hem minder logisch en heeft dat ook invloed op het onthouden? Want volgens mij heeft hij echt geen kwaad in de zin. Als je je zorgen maakt over hem en de kinderen, ga tijdens het spelen dan toch mee om een beetje op te letten. En waarschuw hem niet te wild te spelen met de kinderen (en leg dan concreet uit wat hij niet mag doen). Hij heeft het mogelijk gewoon nodig dat iemand hem iets wat meer uitlegt. Verder klink jij als iemand die haar hart op de goede plek heeft en hij ook! Hopelijk heb je hier iets aan! Groetjes Dusan