Daten met veel jongere man

Wie heeft goede raad ik weet het even niet meer. Jaren geleden was ik lid van een datingapp Relatieplanet. Kreeg toen een berichtje van een man van 20 jaar jonger. Studeerde bij mij in de buurt naast zijn werk. Hij wilde daten, we hebben wel gepraat maar ik zei steeds nee, je bent veel te jong 20 jaar is belachelijk. Toen ik vroeg me geen berichten meer te sturen stopte hij ermee, zei alleen nog dat hij over een paar jaar contact op zou nemen. Dan was hij immers ouder. Moest erom lachen en vergat het.

Maar 3 weken geleden kreeg ik het appje met: zullen we een keer gaan wandelen of zoiets, ik ben nu 3 jaar ouder dus waarom niet. Ik schoot gevleid in de lach en heb inmiddels een keer 4 uur met hem zitten bellen. Leuk, en hij is een stuk slimmer en volwassen dan ik dacht. Zit niet te springen om een date maar ik vind hem toch leuk, wil hem wel zien nu. Toch denk ik komop zeg 20 jaar jonger. Doe normaal.
Maar vond het stiekem best leuk dat hij mijn nr. al die tijd had bewaard. Heb al jaren geen date meer gehad, laatste was in 2019 en geen leuke date.
Gewoon doen of niet? Ik heb heel duidelijk gezegd dat ik niet van one-nightstands of seksafspraakjes hou dat kon hij vergeten.
Hij zei daarop dat hij me wat beter wilde leren kennen, wandeling maken met mooi weer en naar huis. Wil mijn adres nog niet eens weten. Hij is wel echt mijn type, als ik een keer zomaar met iemand aan het vrijen sla zou het iemand als hem zijn. Verlang ik ook wel naar heb al jaren geen knuffel meer gehad. Weet niet wat ik moet denken zie ik iets over het hoofd wat vinden jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jeannie 03-05-2022 21:24
  Als leeftijd werkelijk het enige struikelpunt zou zijn en hij duidelijk blijft maken dat dat er voor hem niet toe doet, waarom zou je dan niet een keer op zijn uitnodiging ingaan? Van een mooie wandeling maken kan je niks verkeerds oplopen, toch? Kunnen drie dingen gebeuren, lijkt me: 1. Het klikt in het echt niet zo goed en je laat het erbij. 2. Het klikt goed, maar verder niks en dan heb je er een aardige vriend bij. 3. Het klikt bijzonder goed en het kan wel op iets uit lopen. In dat laatste geval zul je waarschijnlijk wat verbaasde gezichten om je heen zien of zelfs afkeurende. Maar wat zou het? Hij is volwassen, jij bent volwassen en je bent niemand een verklaring verschuldigd. Kortom, ik zie geen enkele reden om het niet gewoon een keer te proberen. Ik gun het je in ieder geval. Ik wens je nog het allerbeste, wat er ook uitkomt.
 • Anne 05-05-2022 12:08
  Jeannie bedankt voor je snelle reactie! Ik moest een beetje lachen want dat is precies wat hij ook zegt.. letterlijk. En wat ik ook een beetje dacht. Hij vraagt niks geks wat kan er misgaan. Niks eigenlijk, en wie weet gewoon een leuke vriend erbij. Hij stuurde net een appje, gewoon hoe het ging en of ik nog iets bijzonders ging doen vandaag. Nee dus, verkouden geworden. Maar volgende week gaan we samen mijn hond uitlaten als het mooi weer is. We spreken af bij het station, daarnaast een groot park dat komt wel goed. Ik wil geen adres geven voor ik hem gezien heb. Als het heel leuk was laat ik het nog even weten hier, of als het juist een drama was. Niets te verliezen tenslotte. Fijne dag! Groetjes Anne
 • Els 05-05-2022 21:40
  Hoi Anne, Je kent ongetwijfeld de tegeltjeswijsheid: ‘je kunt beter spijt hebben van dingen die je hebt gedaan dan van dingen die je niet hebt gedaan’. Een date is onschuldig, je geeft hem een kans jou beter te leren kennen, je geeft jouzelf een kans hem beter te leren kennen. Als hij je na drie jaar nog steeds niet is vergeten, dan zegt dat denk ik wel genoeg. Hij lijkt mij een oprechte jongen die zeker niet op 1 ding uit is. En misschien is hij wel veel volwassener dan menig oudere man. En ja, stel dat het iets gaat worden, mensen zullen er iets van vinden want mensen vinden altijd ergens iets van, maar sta daar dan boven. Het is jouw leven en dat mag jij leven zoals jij het wil. Daarbij, het leven is toch veel te kort om een mooie kans voorbij te laten gaan? Als het toch niet zo klikt, dan zou dat jammer zijn maar dan heb je het in ieder geval wel geprobeerd. Heel veel plezier gewenst met je date!
 • Simone 06-05-2022 06:51
  Bij mij in de buurt woont een mevrouw van 55 jaar, leuk mens. Haar zoon is 36 jaar en haar dochter zou denk ik zo'n 30 jaar zijn.Zij en haar man zijn al opa en oma. Ik wil hiermee zeggen: "het had je kind kunnen zijn". Geloof mij als ik haar en haar man zie en de kinderen dan zitten zij in een hele andere levensfase. Je snapt zelf ook wel dat dit op langere termijn niet gaat werken. Wees eerlijk en duidelijk naar hem. Je bent niet zijn mama en als hij moederliefde mist en dit verward met verliefdheid dan vind ik dan moet jij de wijze zijn en dit gedoe helemaal afkappen. Kom op dit kan toch niet! Ook niet als vriendschap!
 • Jeannie 06-05-2022 16:16
  Simone, wat een ontzettend ouderwets, slap gezever! Ik ben 46. Mijn vriend was 11 jaar ouder. Maar ik heb ook vrienden van krap 20, en vrienden van ver in de 70, 80 en zelfs 90! Wat een griezelig beperkte kijk op de wereld moet je hebben als je vriendschappen of relaties afkeurt op leeftijd. Echt, om diep medelijden mee te hebben.
 • Els 06-05-2022 18:55
  Kom op Simone; jij hebt wel een heel bekrompen geest hoor en denkt wel erg in hokjes. Age is just a number. Ik ken een vrouw van 90 en zij heeft de spirit van een dertiger. Zo gek als een deur, onderneemt nog van alles, staat nog steeds op tafel te dansen, haalt uit het leven wat erin zit, altijd lachen met haar. Je gaat toch geen minimale/maximale leeftijd plakken op liefde en vriendschappen? Wie heeft dat bedacht? Deze bNd’s (bekende Nederlandse dames) hebben ook een jongere man: Patricia Paay (71) en Robbert Hinfelaar (34), Anouk Teeuwen (47) en Dominique Schemmekes (27), Heleen van Royen (57) en Bart Meeldijk (35) en die laatsten zijn al negen jaar samen. Geen garantie dat deze relaties blijvend zijn maar die garantie heb je toch evenmin met een partner van ongeveer je eigen leeftijd? Erg flauw om te stellen dat hij misschien moederliefde mist en dit verwart met verliefdheid. Slaat ook echt nergens op. We leven in 2022, wel een beetje meegaan met de tijd, de middeleeuwen zijn allang voorbij.
 • Crisp 12-05-2022 12:01
  Anne, piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. Wees overtuigd van wat je gevoelens je zeggen, 20 jaar is veel maar er zijn grote leeftijdsverschillen. 55 en 35 is mooi en zou voor beide een verrijking kunnen zijn. Neem de kans met je twee handen aan en vertrouw op zijn goedaardigheid.
 • Simone 13-05-2022 13:29
  Ik ben gewoon realistisch! Dat een relatie in het algemeen stuk loopt is al erg hoog. Na 10 jaar relatie is het helemaal erg. Volgens mij is het al ruim 1 op 3 huwelijken die stuk lopen. Relaties waar 20 of meer jasr leeftijdsverschil tussen is is na 5 jaar minder dan 40% samen. Na 10 jaar is dat nog maar iets van 5-8%. Ik zou zeggen wees gewoon realistisch. Oudere partners hebben minder feeling met tijdgebonden onderwerpen.Jongere partners hebben minder feeling met 'vroeger' (generatiekloof). Oudere partners kunnen belerend lijken, jongere juist onervaren. Oudere partners hebben eerder kans op gezondheidsproblemen. Verschil in vitaliteit, seksdrive, ondernemingslust. De eventuele kinderwens is moeilijker te realiseren. Andere beleving, ervaringen, herinneringen. Negatieve reactie uit omgeving en noem maar op. Het gaat gewoon niet werken.
 • Anne 13-05-2022 21:27
  Dank voor de reacties die ik nog niet had gelezen! Afgelopen woensdag hebben we afgesproken, mijn hondje mee om eerst al wandelend verder te kletsen. Het was wel bijzonder: ik had het idee direkt toen ik hem zag (hij was veel te vroeg haha) dat ik hem al ergens van kende, er was zeker een klik zoals dat heet. We hebben het heel leuk gehad, zijn nog wat gaan eten en hebben gisteravond wéér ruim 4 uur zitten bellen. Hij is heel volwassen voor zijn leeftijd als ik het vergelijk met mijn zoon die idd -Simone- maar 2 jaar jonger is. Kan ik niet goed vergelijken juist omdat het mijn zoon is. Hij heeft een schat van een moeder, een zus en broer en nee, hij zoekt geen moederlijk type haha. Zijn ouders zoekt hij regelmatig op om ergens mee te helpen, een kop koffie te drinken: niks geks ontdekt. Echt niet integendeel! Morgen gaan we weer uit, hapje eten en naar de bios. Echt een gentleman, helemaal mijn type zeg maar gerust een knapperd! Ben nog helemaal niet bezig met 'later'. Ik zie wel waar het schip strandt.. En wat de statistieken zeggen klopt: ik ben immers gescheiden van de vader van mijn zoon. We scheelden 2 maanden in leeftijd, dat is dus ook geen garantie op eeuwig geluk. Maar voor nu geniet ik ervan, is het na 5 dates weer over heb ik toch een leuke herinnering erbij. Hij kan trouwens geen kinderen krijgen Simone, dat was de reden dat zijn eerste vaste relatie klapte. Hij zei ook eerlijk dat hij het wel prettig vond dat dat geen rol speelt, ik hoef geen kinderen meer en dat zou ook niet kunnen. Mooi zo! Bij jonge vrouwen is dat wel iets waar je aan moet denken.. terwijl ik dit typ heb ik een lief appje gehad, zo even antwoorden. Nou, zelfs mijn hond was stapel op hem dus ik ben blij dat ik gegaan ben!! Hij zei ook dingen over de nabije toekomst zoals: we gaan er een leuke zomer van maken, komt zelf met allemaal plannen zoals een bootje huren en daarop picknicken ik vind het geweldig! Voor mij ook belangrijk dat hij geen alcohol drinkt, mijn ex was alcoholist. Nooit meer. Kan nog uren met rode wangen vertellen hoe leuk het is maar jullie hebben wel een idee denk ik hahaha! Qua uiterlijk ook geen probleem: ik heb de genen van mijn moeder geërfd en heb nauwelijks rimpels, geen grijze haar tot nog toe LOL. Vrienden van mijn zoon denken ook vaak dat ik zijn zus ben dus we vallen niet echt op als jong/oud. Bedankt voor de reacties, ook van jou Simone we staan er anders in denk ik!? Ik denk niet meteen aan trouwen of samenwonen, we hebben het NU leuk, hebben beiden vlindertjes rondvliegen en daar ga ik van genieten zolang het duurt. Kan kort zijn, of net als mijn ouders letterlijk tot de dood je scheidt. Mijn moeder was ook 16 jaar ouder dan mijn vader. Mijn vader stierf op z'n 52e aan een hartaanval.. dus daar maak ik me verder maar niet druk over je weet nooit hoe de dingen lopen. Ben zelf kerngezond, pas nog mijn 'APK' gehad, alles ok. Voor nu wens ik jullie een hele fijne zomer toe en hoop die zelf ook te krijgen! Lieve groetjes, Anne
 • Alisa 17-01-2023 17:55
  Hoe is het afgelopen Anne? Ik ben erg benieuwd. Heb zelf onlangs na een relatie van 16 jaar een tijdje gedate met een man van 28 jaar. Tussen ons voelde het uiteindelijk helaas als een te groot verschil in levensfases en verlangens. Maar desondanks hebben ook wij fijne wandelingen gemaakt, gezoend (wat fijn was) en gedeelde interesses. Maar helaas onvoldoende raakvlakken om het tussen ons te laten slagen. Het ligt te ver uit elkaar…
 • Gustav Larkens 01-04-2024 16:06
  Hoe gaat het nu Anne?