Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

forum

Datingsites

Nadat mijn man was overleden een paar jaar geleden, miste ik toch een maatje en schreef me in bij een paar datingsites. Ook om de eenzaamheid te verdrijven. Ik kreeg al snel het ene na het andere bericht en ging in op het bericht van een leuke man. Hij was 66 jaar en ging bijna met pensioen. Werkte bij een rederij en moest nog1x met de boot op reis en als hij terug kwam, konden we beginnen aan een leven samen. Dagelijks belde of appte hij me in het engels. Na een week had ik hem aan de telefoon, helemaal in paniek, er was een schip onderweg met een container van hem er op en hij kon geen contact krijgen met het schip. Of ik een mail wilde sturen naar de rederij wat of er aan de hand was. Ik dat gedaan en kreeg bericht terug dat het schip averij had gehad en dat de containers geopend waren door de douane, opnieuw verzegeld en of hij maar even 17.500,-- euro wilde betalen. Ja en toen voelde ik de bui al hangen. Hij had maar 10.000,-- of ik de rest voor wilde schieten. Toen ik nee zei werd hij in eerste instantie heel verdrietig en later kwaad. Het contact werd direct verbroken. Ik de site ingelicht en zijn profiel, alsmede dat van nog 4 anderen werd direct geblokkeerd. Ja en wat doe je dan, je gaat verder zoeken en ik vond op een andere site wederom een aardige man. Alleen op deze site moest je per bericht betalen, dus ik dacht een paar berichten en dan spreken we af. Dat ging niet door, we moesten elkaar eerst beter leren kennen. Ik moest niet zo pushen enz. Ineens dacht ik laat ik eens lezen op internet of ik wat kan vinden over deze site. Nou blijkt dat er fictieve en echte mensen op staan. Dus ik dit aan hem verteld, nee hij bestond echt en was ook op zoek en zou me nooit bedriegen. Was gewoon elke dag druk met zijn werk en in het weekend zat hij ook vol de eerste tijd. En we hadden pas 2 weken contact. Ook dat liep op ruzie uit.
Ja en daar zit ik dan, eenzaam en alleen. En bedacht me dat ik puur uit eenzaamheid op zoek ben gegaan naar een man om weer eens een arm om me heen te voelen. Niet meer alleen de hond uit te laten. En ik denk dat er net als ik vele mannen en vrouwen zijn die dit overkomt. En gewoon uitgemolken worden. Ik heb de fraudedesk ingelicht en zij vertelden mij dat dit heel veel voorkomt. Op You Tube staat een filmpje dat heet Misdaad zonder Bloed. Nadat ik dat gezien heb werd ik gewoon misselijk. En dan vraag je je toch af, hoeveel mensen zal dit overkomen zijn en er niet over durven praten.

Marianne (66) op 07 okt 2019
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Eagle
  (43)
  07/10/2019
  13:58

  Blij dat je je gezonde verstand hebt gebruikt en je nu niet beroofd bent van je spaarcenten.

  Ik denk dat deze praktijken meer voorkomen dan je denkt. En helaas proberen ze altijd de kwetsbare groepen te pakken. Goedgelovige pubers of ouderen die niet opgegroeid zijn met sociale media.

  Ik weet wel dat ikzelf té achterdochtig ben om aan online dating te beginnen, voornamelijk om deze redenen.

  Misschien dat je, als je je eenzaam voelt, beter een leuke club op kunt zoeken, of een hobby zoeken die je met meer mensen kunt doen.

  Of een hondje nemen. Is trouw, verdrijft de eenzaamheid en wie weet wie je tijdens het uitlaten tegenkomt.

  Ik wens je nog heel veel gezellige dagen toe met échte mensen.


 • Eagle
  (43)
  07/10/2019
  13:59

  Oeps, niet goed gelezen. De hond is er al 😁


 • engel
  (30)
  08/10/2019
  17:53

  mensen die eenzaam zijn en daardoor eigenlijk gevoeliger zijn, zijn de mooiste lokaas voor dit soort gekke mannen.

  Goed dat je verstandig bent geweest, maar op internet is het 99 procent kans dat je de verkeerde heb. Ik vertrouw internet dating ook niet.
  Misschien kan je is naar een leuk buurtcentrum gaan, of een hobby uitvoeren wat je met meerdere mensen doet.
  Kaarten om een voorbeeld te noemen.
  Ga naar een plek waar mensen van jou leeftijd komen.

  ik zou het niet op internet gaan zoeken.