De eindeloze zoektocht

Ik ben een 35 jarige man. Getrouwd, mooie leuke koopwoning, prima baan, geen kinderen.

Waar ik weg last van heb is dat ik continu vastloop in m’n carrière. Ik doe namelijk werk wat ik ooit noodgedwongen heb gekozen, totaal niet wetende wat ik moest gaan doen. Nog nooit ben ik werkloos geweest en ben altijd na zo’n 2 jaar weer vertrokken bij werkgevers omdat ik hoopte dat ik nu het licht gevonden zou hebben.
Mijn probleem ligt hem in het feit dat ik voldoening mis. Ik heb me ingeschreven bij een loopbaancoach maar deze vraagt astronomische bedragen voor iets waarvan je geen idee hebt of het daadwerkelijk iets op zal leveren. Ik heb werkelijk geen idee waar ik nou echt gelukkig van zou worden en wat er nu echt bij mij als persoon past.
Je werk is een enorm stuk van je leven dus om je er nu ‘zomaar’, nog pak ‘m beet 35 jaar bij neer te leggen vind ik nogal makkelijk.
Ik besef me erg goed dat een (prima betaalde) baan hebben anno 2021 zeker niet voor iedereen weggelegd is maar het knaagt elke dag opnieuw weer aan me.
Het leven voelt erg leeg. Alsof er geen invulling voor mij bestaat. Vrienden heb ik niet en voel me vaak erg eenzaam.
Ik vraag me dan dikwijls af wat nu het echte doel is van het leven.

Zijn er mensen die zich hier in herkennen of mensen die tips hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Beverly 14-05-2021 11:14
    Klinkt me bekend in de oren. Ik mag dan bijna 10 jaar ouder zijn, ik heb dat gevoel ook gehad en ben ook op zoek geweest naar een betere invulling van mijn (werkend) leven. Mijn advies is om eens gewoon een avond, misschien met je partner, aan tafel te gaan zitten met pen en papier en gewoon lukraak dingen opschrijven waar je blij van wordt. Doet er niet toe wat, gewoon schrijven. Leg als je denkt dat je klaar bent, het lijstje even opzij voor een dag of wat. Zet als het zo uitkomt, er nog wat bij. Pak dan na een paar dagen, de lijst nog eens op en bekijk deze kritisch. Streep die dingen door die absoluut onmogelijk zijn. Zet een vraagteken bij de twijfelgevallen en een uitroepteken bij datgene wat wel kan. Wie weet wat je overhoudt. Ikzelf heb bijvoorbeeld besloten om een extra taal te leren om daarmee mijn kansen in mijn vak te vergroten. Naar aanleiding van jouw lijst, zou jij dus ook naar een cursus of opleiding kunnen kijken. Die investering ben je waard. En op deze manier ontmoet je misschien ook weer nieuwe mensen. Wie weet komt er een mooie vriendschap uit voort. Ik wens je veel succes in je zoektocht naar iets wat echt bij je past.